Lite ögonblick från gårdagen

Vid lunchtid igår så var det dags för hemgång ifrån BB. Ja vi är ju inte utskrivna ännu för vi utnyttjar ju möjligheten med BB-vård i hemmet. Vilket innebär att vi har möjlighet att ringa in till BB när som helst på dygnet om vi har några frågor eller behöver assistans på något sätt. Sedan återkommer vi inom en knapp vecka på ny kontroll och ska göra PKU-test och lite annat. Vi gjorde samma grej när vi fått Felicia och vi var väldigt nöjda med det. Skönt att kunna vara hemma men ändå ha en hotline att ta till när man är helt villrådig. Å om något skulle strula eller så kan vi alltid komma tillbaka till BB och få tillbaka sin sängplats.

Isabelle fick igår sin premiärtur i både bilstol och overall. Hon satt bra där. Men tydligen var stolen något tyngre än förra, enligt Johan. Men i och urlastning ur bilen var betydligt smidigare och enklare iom insatsen. Overallen passade också – eller ja, den var ju något stor. Fast det dröjer nog inte så länge till innan hon har växt i den lite mera. Det var verkligen en söt och gosig liten pingvin som vi fick med oss hem 🙂

Felicia tar det med rätt stor ro att hon blivit storasyster. Hon observerar och frågar en massa om vad som händer med Isabelle och runt omkring henne. Så det har gått helt underbart bra. Givetvis vill hon hålla sin lillasyster också, fast det är inga längre stunder. Lagom till att hon fått henne i knäet så tar det ca 30 sek så ska hon gå därifrån och göra något annat. Men här fick vi ett bra foto på tre söta tjejer under en av dessa stunder.

Natten som varit blev lång för min och Isabelles del. Blev inte mycket sömn. Mycket snuttande och magen körde på rejält för Isabelle. Fast jag kan ändå tycka att det har gått något bättre med just magen än vad det gjorde för Felicia. Så idag har jag och Isabelle försökt att sova och ta igen oss så mycket som möjligt. Isabelle har lyckats bäst med det, så jag har väl en föraning om att natten som kommer även den kommer att bli något lång. För om hon inte haft någon speciell vakenperiod under dagen så lär väl den komma nu under natten. Ja det vänder väl framöver, bara gilla läget och göra det bästa av situationen. Amningen fungerar bra, men det är en viss nackdel att behöva amma så mycket som Isabelle vill för eftervärkarna är bitvis inte nådiga. Men det ska ju släppa snart också… Men vilken tur/lyx det är att ha mormor här på besök denna veckan. Jag, Felicia och Isabelle blir riktigt bortskämda. Bara njuter i stora drag!

Idag har vi haft första badet, men mer om det kommer senare – fotona ligger fortfarande i kameran. Så det får bli ”to be continued” på det. Nu ska jag ta och försöka hitta sängen och passa på att få lite sömn innan dottern blir sugen på en liten slurp igen 🙂 Natti natt.

En reaktion på “Lite ögonblick från gårdagen”

  1. Vad roligt att höra lite om hur ni har det med ert lilla underverk. Gullig pingvinoverall! Vilket fint foto på den stolta storasystern och barnmorskemormor´n. Skönt att Felicia är nöjd som storasyster och intresserad av Isabelle. Gött att amningen funkar också även om det gör ont. Kram och hoppas ni får sova gott.

Kommentera