Slutspurt

Mmm vi spurtar nu för att bli klar med Felicias rum. Vi är snart, snart där. I helgen har golvet kommit på plats efter att all målning slutförts. I fredags var rörmokaren här på besök och elementen kom på plats. Iom att vi reglat om väggarna så var vi ju tvungna att flytta ut rören lite längre in i rummet. Resultatet blev väldigt snyggt.

I helgen och några dagar denna veckan har även Morfar varit på besök här. Han hade möte med elektrikern i huset inplanerat. Sedan passade han på att måla på ytterligare några dagar. Å han hann med en rejäl bit så nu är huset redo att klara vintern och till våren så får arbetet ute fortsätta med ytterligare målning.

Ja som ni ser så har det varit mycket målande. Har även hunnit sy lite nytt piff till rummet. Så jag väntar med stor förväntan tills Johan har fått upp listerna på väggarna och även fått till skjutdörrarna. Sedan ska här inredas. Skoj, skoj, skoj! Sedan får det bli invigning 🙂

Har även testat att baka min första äkta prinsesstårta. Ja så när som på toppingen. Blev riktigt nöjd med resultatet. Blev en riktigt luftig botten och väldigt gott med lite variation på tårtfyllning mot alla mousser som det varit senaste året. Men det blir inte någon speciell höjd på den, så den passar ju till det mindre kalaset. Å klart att fädrarna skulle firas med en blå liten ros. Testade även med en marshmallowsfondant (här är receptet). Å jag kan verkligen rekommendera denna ”pastan”. Var mycket enklare att göra. Å den smakade inte alls lika sött som sockerpastan. Väldigt smidig att jobba med också. Så det blir omtag på denna. Har dock inte modellerat så mycket i den än så jag kan inte säga vilket jag föredrar där.

Hepp, nu får det nog bli sängen här. Varit på veckans tredje träningspass idag. Å benen är rätt tunga nu. Ska trycka in ett lunchpass imorgon också, sedan får det bli långhelg på nytt och chans till att röra sig på helt andra sätt, lite renoveringsstädning och bärande av möbler etc.

Lämna ett svar