Hemma-dag

Tja, det är ju inte så att vi inte haft några sådana under denna semestern. Men idag blev det verkligen hemma dag. Vi var trötta hela bunten känns det som. Felicia hon sov till 11:30 å hade nog kunnat sova ytterligare lite till, men jag väckte henne till slut. Fast hon var riktigt glad när hon vaknade så hon hade nog fått de timmar hon missat alla andra långa kvällar då hon inte varit så benägen att sova. Johan kom iaf ut i god tid innan kvällens regn drog in så han har nu målat klart toppen på taket, nu är det ”bara” kanterna kvar, samt nya hängrännor. Sedan kan vi sätta bock för ännu ett projekt på huset. Känns riktigt gött!

Inne i huset har vi idag även lokaliserat kök, matrum, vardagsrum samt hall. Vi trodde vi förlorat dessa rum, men de fanns där – gällde bara att leta tillräckligt länge och noga 😉

Så här kommer lite bilder ifrån idag å några från igår kväll:

Ja gröt har verkligen lagt sig på första plats på Isabelles favvomat. Havregrynsgröt smaksatt med mango det är verkligen en höjdare. Märker även att hon kräver mer och mer mat, å det jag kan erbjuda blir hon inte lika mätt på längre. Så nu ska vi försöka göra ett litet större ryck med matningen och försöka få till lite större och roligare portioner av andra måltider också. Så kanske amningen kan trappas ner relativt snart. Hoppas hoppas!

Gröten den kommer inte bara i magen, utan har en tendens att komma lite över allt. Förstår inte detta 😉

En liten rolig iakttagelse vi gjort är att Isabelle drar i håret när hon börjar bli trött – precis som syster sin. Tycker det är lite skoj. De är inte bara lika, rent utseendemässigt, utan även bitvis till sättet. Rörelsemässigt så är det nu full fart på att snurra från rygg till mage och från mage till rygg. Å sedan gör hon lite små piruetter under tiden för hon ligger aldrig på samma håll med fötterna som vi la henne någon minut tidigare. Men även om hon nu kan själv ta sig från ett läge till ett annat, skriker hon ofta på oss när hon tycker att det är tråkigt på ett håll och kräver att vi ska hjälpa henne lite på traven och visa henne något nytt. Det är härligt att vår lilla dotter också vill ta lite plats och säger ifrån när det behövs lite extra assistans. Grejen är bara den att hon allra helst vill sitta upp, men även om hon blivit riktigt stabil så tappar hon balansen lite titt som tätt. Så det krävs att det är lite vadderat runt  omkring fortfarande. Å det är inte så lätt att göra så att vadderingen ger henne stöd så hon kan ta sig upp i sittande läge på nytt. För om hon blir liggande så säger hon ifrån på skarpen att nu är det dags att hjälpa henne på nytt igen. Det blir mycket spring om hon är på det humöret kan jag lova 🙂

Bada har inte varit Isabelles favoritsysselsättning precis. 90% av badsessionerna har nog slutat i ramaskri och massor av sprutande tårar. Men de gånger hon har fått sitta och plaska i det stora badkaret tillsammans med någon av oss så har det varit riktigt skoj. Å en sådan liten lortgris behöver ju verkligen bli riktigt ren ibland.

Idag fick vi göra en lite mer avancerad falukorv. Felicia deklarerade att hon inte tyckte om sådan korv. Men så fort det blev hjärt-korvar så slank det ner en hel del korvbitar 😀 Finns nog stora risker att hon i framtiden blir vegan eller något i den genren. För hon äter helst bara grönsaker och rotsaker, det andra får vi truga henne att äta. Så då får man ta till sådana här knep ibland.

En reaktion på “Hemma-dag”

Kommentera