Kategoriarkiv: Pensionärsparadiset

Å så var det nästan November redan

Ja halva hösten är redan förbi, eller snarare en bra bit mot slutet. Här har det varit tyst. Livet har dock gått i extremt högvarv kan jag tycka. Själv har jag hunnit med en tjänsteresa ner till Sicilien, Johan har hunnit med konferens i Stockholm. Mitt jobb är hektiskt (milt sagt) för vi har precis avslutat en rejäl neddragningsprocess och vi som blivit kvar ska på någon vänster klara av att leverera i samma takt som innan men på ett mer begränsat antal. Lite svår matematik att få ihop. Aaaaaningens stressigt mao för oss som blivit kvar. Men men, vi får snacka om lite roligare saker här. Å självklart köra en resumé på hösten som varit.

Tja vi startar väl upp i augusti då där vi avslutade. Frida och Alvar var ju på besök i dryga veckan. Å givetvis så ville flera hälsa på honom. Här hamnade han i Josefins knä. Jag tar de stora eventen och sammanfattar dem, sedan får ni läsa på respektive bild för mer detaljer, enklast så 🙂

Först ut var Möhippa för blivande fru Winter. Jag fick träffa ett underbart gäng tjejer. Men hade väl inte förväntat något annat med en så mysig person som Frida är. Det blev både lyxfika i parken, magdans, vin&Delikatessmässa och massa god mat på Glädje! Riktigt bra dag å den blivande bruden verkade helnöjd hon med 🙂

Helgen därpå var det då Tjejmilen. Å med en sådan varm sommar ska det ju också toppas på Tjejmilen. Så det blev givetvis väldigt varmt där med. ”lyllos” mig! Sammanfattningsvis: Varmt, tungt, och foten gjorde #¤#%%#%#-ont. (Det har konstaterats att jag fått hälsporre, men snål som jag är vill jag ju genomföra loppen jag betalt att göra.) Så med facit i hand kunde jag lika gärna skippat det. Var verkligen inget att vilja komma ihåg. Men en snygg medalj har jag iaf 😉

Mor och far har byggt till. Det räckte inte med det nya huset 😉 Nej det var planerat sedan tidigare. Men nu så finns där ett rejält förråd till. Slutresultatet har tydligen inte hamnat på någon bild än. Men Johan och far fick mycket bra träning inför våra kommande byggprojekt här hemma 😀

Vi har blivit en till i familjen. Numera har vi prinsessan Sofia här hemma också, ja det är så vår nya hamster tituleras. Tjejerna och Pappa Johan är nöjda!

Ni har ju sett hur idogt och duktigt tjejerna har tagit sig runt Proppenbanan 5 ggr även i höst släpandes på olika supportrar 😉 Nu har de fått sin belöning och uppskattning för detta i form av plaketten.

Tja jag drog till Sicilien och övriga familjen drog till Jönköping. Undrar vem/vilka som vann? 😀 Jag fick iaf njuta av 30 gradig värme. Ett underbart behagligt Medelhav och ljuvligt ljumma kvällar/nätter. Intensivt men ack så underbart. Får ta mig ner dit på nytt igen någon gång och göra lite mer turistande. Mycket att se på och uppleva. Vi var i Taomina. Kan varmt rekommenderas, och framförallt i September (enligt lokalbefolkningen).

En av hösten stora höjdpunkter inträffade första helgen i oktober då Frida fick sin Pe A och vice versa. Numera titulerar de sig som Herr och Fru Winter. De ställde till fest i dagarna två. Inledde med en bröllopskonsert följt av vigsel. För att sedan parta loss dagen efter med alla sina vänner. Å vilket party sen! Liveband och rejält med ös. Kunde inte stå stilla och dansade hej vilt! Den här helgen är svår att glömma vill jag lova! Å för er som inte riktigt hänger med vilka dem är så är det föräldrarna till Felicias bästis Stella. Tacksam att även vi fått stifta sådan bra bekantskap med denna familj.

Å förra helgen var det då dags för att fira Alvar och hans Barnvälsignelse. Jag, tjejerna, Mormor och morfar åkte därmed och tog en långhelg hos familjen Engström. Isabelle avgudar sin lille kusin ”Auar”, å Alvar tycker nog det är lite skoj med Felicia och Isabelle också. Fast alla de där pussarna som Isabelle konstant vill ge kan vara något jobbiga att ta i längden 😀 På vägen hem ifrån Engströms passade vi på att hälsa på Ebba och som bonus fick vi även träffa Lars, Ulla och Pontus. Å äta mycket god mat dessutom!

(klicka på bilden så blir det en större version att titta på och även mer beskrivningar)

Felicia funderar mycket och kommer med mycket tankar just nu. Senast i raden av hennes funderingar var på vägen upp till familjen Engström då Morfar fått göra ett nödstopp för en kisspaus. Då Felicia säger:
”-Vilken tur att man inte är en pojke som Morfar!
-Jaha varför då? (var givetvis vår fråga)
-Jo för att när man är pojke då måste man hålla i rumpan när man kissar.”

Slutligen har vi pysslat lite för Felicias rum. Hon har ju stora problem att sova på sitt egna rum. Allt som oftast så hamnar hon i min och Johans säng. Vilket blir jobbigt i längden för oss alla. Anledningen är att hon tycker det låter konstigt och att hon tycker det är massa saker som rör sig vilket är läskigt. Så för att hon nu ska känna sig lite mer trygg och tycka att hon har en mysig sovplats har vi valt att sätta ett draperi runt hela hennes säng och även hängt mysig belysning där. Första kvällen nu som hon ska sova, å än så länge är hon tänd på idén att sova där. Ska bli spännande och se hur det går i natt med… 🙂

Men nu så får vi ta och säga hej och tack för denna gången. Pippi:arna och vi andra hälsar hej!

Alla var här… nästan iaf :-)

I torsdags och fredags firades gamlingarna.. ja de fyller ju 60 i år så det måste ju firas. Å så passade de även på att värma upp huset riktigt rejält med en inflyttningsballuns. Skåningarna anlände under förmiddagen och vi startade med en rejäl brunch. Lite tårta på det. För att sedan förflytta oss till Knistad Herrgård på kvällen för att käka en superb trerätters middag. Ja, för att klara hela natten så var vi ju tvungen att äta lite kex och dricka gott vin givetvis innan vi alla somnade sött. Om ni tror vi bara käkade denna dagen, så är det nästan rätt 😀 Men vi hann med mycket socialiserande också och lite lekande och massor med skratt! Ungarna njöt över att ha massor av lekkompisar att köra med och busa en massa. Isabelle var den som var sist i säng, hon var tvungen att kolla in så att alla gått och lagt sig och att igen var kvar uppe innan hon störtade i säng. Fredagen blev en väldigt slö dag. Gästerna droppade av lite pö om pö. Men vi hann med att få en lugn start på dagen med en skön promenad och sedan sätta oss vid ett välfyllt frukostbord. Sedan njöt vi alla i solen en stund. Underbart helt enkelt!

Tårtan bestod av färgade bottnar med vanligt enkel vaniljsmak. Receptet hämtade jag här. Sedan fylldes den med blåbär, chokladmousse, hallon, skogsbärsmousse samt toppades med ett täcke med italiensk marängsmörkräm som jag smaksatte med choklad toffe. Som dekoration användes grädde samt figurerna modellerades i marshmallowfondant.

Mao en riktigt bra kolhyddratsuppladdning 😉 Men, men… dåligt med träning just nu med anledning av att jag lyckats med bedriften att få en blåsa under högra stortås nageln. Å då menar jag mitt under. Lycka… not…. Johan har fått agera doktor. Jag har fått öva på att våga låta honom hålla på med nålar och annat vasst på mina fossingar. Men lite förtroende har han lyckats skapa efter 11 år av äktenskap och hela 14 år som par. Nu är det bara 4 dagar kvar innan stora loppet så det är väl bara att vila och äta och ladda. Hur svårt kan det va?

I väntan på våren

Nej jag är verkligen inte flitig här just nu. Tiden bara försvinner bort i rasande fart helt enkelt. Är väl så när man har massor av roliga saker att förgylla den med.

Ja det har ju hunnit vara påsk och lite till sen senast. Här har det varit bullbak, påskpysslande och även lite annat pysslande. Felicia börjar nu utöka sina sy/designidéer till att inte bara innehålla snuttisar utan nu har hon gått på lite mer avancerade modeller som att fixa finklänningar till Barbie-dockorna. Tycker verkligen det är skoj hur hon går in för det och hur hon omsätter sina idéer. Blir nog bra inför framtiden. Isabelle hon är också väldigt kreativ. Måla är skoj. Laga mat är också riktigt roligt. Dega med leran ooo vad skoj. Å snickra! Wow! I helgen så hjälpte hon till när Johan skulle fixa till en hylla här hemma. Hon var så stolt när hon fick på sig hörselskydden och fick hålla i hyllan medan han sågade. Å hon var väldigt duktig på att ge honom de saker han behövde, hon har bra koll den lilla jäntan.

Hon ökar ordförrådet mer och mer. Men det är ännu rätt litet. Men varför satsa på enkla ord när man kan köra på ”Krokodil” direkt istället. Så det är ett av inneorden just nu 🙂 Isabelle är verkligen konstant i rörelse också. Hon älskar att vara ute och leka. Grannen har fått upp sin studsmatta för säsongen. I helgen blev det därför premiärhoppat där för båda tjejerna. Isabelle har nu rätta tekniken och hoppar. Så det har hänt ännu mer på motoriken sedan i somras. Det enda som inte hänt något med är oräddheten och dumheter som att sticka ut till gatan så fort hon får möjlighet. Får hoppas att det avtar snarast. Annars blir det ännu mindre gjort denna sommaren.

Felicia jobbar mycket på bokstäver  och siffror nu. Vi smugglar ofta in lite enkla mattefrågor och hon har rätt bra koll på enkel addition och subtraktion nu. Hon tycker det är skoj att göra sådant. Fast hon vill inte lära sig läsa nu för då har hon ju inte något att göra när hon kommer till skolan… Hennes stora fokus just nu är att hon ska bli stor. Å stor är man när man börjar Mulle. För henne innebär det helt enkelt att hon blir det till hösten 🙂 Då ska hon ha hål i öronen har hon tänkt sig. Det har inte föräldrarna godkänt ej heller övervägt öht. Men hennes argumentation var att hål i öronen får man ha när man är stor. När jag pekade ut att jag är ju ännu större än barnen som går på Mulle och jag har inga hål i öronen. Varpå svaret kommer ”-Vet du Mamma?! Det är bara för att du är för feg!” Hopp… så så är det… Ja när hon blir stor ska hon också flytta hemifrån. Då ska hon flytta ner till Mormor och Morfar. Hon och Mormor kan ju dela ett rum tillsammans. För det är ju lite illa att de numera har så litet hus. Det var ju bättre med huset i Osby för där hade det ju funnits plats så hon kunde haft ett eget rum. Hon tycker att Mormor och Morfar gjort ett rejält nerbyte med att bygga detta lilla plutthus. Å det finns ju inga stora stenar att leka på heller (som det fanns vid gamla huset).

Men vi njuter av att ha Mormor och Morfar nära. Är så lyxigt att bara gå fem minuter och sedan är man framme. Vi njuter. Å vi får bra extra hjälp när det krisar på jobbet och man får stanna kvar lite längre. Då hämtar Mormor gärna på dagis! Lyx helt enkelt!

Nu får jag säga natti natt. Imorgon är det del 2 i min löparskola. Ska bli ny teknikträning. Jag håller på att slipa till ett nytt löparsteg nu. Det är rätt stor skillnad mot förra. Å guuuuuuuuud vilken gryyyyyyymmmm träningsvärk jag har i vaderna nu. Å nu är det ju bara knappt 6 veckor kvar till varvet. Tjihooo, blir till att slita järnet sista tiden mao.

Flyttlasset har gått

Ja i förra veckan gavs det till slut klartecken för att mors och fars hus är klart och redo att bebos av sina nya ägare. Så här kommer lite bilder från slutreslutatet innan flyttkartongerna flyttade in 🙂

Det är ju lite gott och blandat här. Vi har inledningsvis ett avslutningskalas för bästisarna som båda blivit 5 år stora. Men tråkigt nog blev de båda sjuka på varandras kalas så vi fick fixa ett eget litet kalas och fira dessa stora prinsessor. Trevligt värre!

Sedan har vi testat vabuari också. En vecka fick tjejerna stanna hemma. De turades lite om att vara sjuka med feber och hosta och snörvel. Vi vuxna lyckades hålla oss fria från det. Men tjejerna var väldigt lessa på slutet av att få gå och dra här hemma hela dagarna. Så när äntligen dagis startade på nytt igen så var det glada miner vid avlämning. Sista dagen innan dagis-start tog vi en riktig mysdag. Det innebar att få krypa ner i sängen på nytt igen med mängder av böcker som mamma fick läsa om och om igen. Vi hade lite snöbollskrig och bygde snökoja och åkte pulka. Sedan fick jag som utmaning att ta fram ett recept på en kaka som smaka choklad, ska vara ägg i den, samt strössel på. Sedan fick tjejerna själva baka kladdkakemuffinsen (med en aningens hjälp med att få rätt proportioner). Men de är duktiga nu och vet hur man ska göra. Felicia gillar att vara ägg-ansvarig 🙂

Så i torsdags/fredags så var det då slutbesiktning av huset. Å i samma veva åkte mor och far ner och packade ihop bohaget in i en lastbil och i volvon. Sedan kom de fullastade i lördags eftermiddag. Efter 2-2,5 h så var allt tömt och vi njöt av flyttpizza hemma hos oss. Igår spenderade vi hela dagen i huset och hjälpte till med att dra sladdar, tömma lådor och försöka att få det en anings beboligare. Igår natt var deras premiärnatt också. Den enda missen i det hela är att kaffemaskinen inte fungerar. Så just nu har de ingen möjlighet att själva fixa kaffe. Så när abstinensen slår till allt för hårt så kommer de springande hit upp 🙂 Men tur att de har egen nyckel så de kan gå in dygnet runt ifall det verkligen skulle krisa 😉 Ikväll skickade jag med en termos med kaffe så de lär väl klara sig fram till i morgon bitti iaf 😀

Mor är ledig denna veckan och ska jobba med att få lite fason på tillvaron. På torsdag kommer Oscar och Frida++ och då ska de sova i nya huset. Felicia var lite avis idag och tyckte att även vi andra ska göra det. Men tror det blir lugnare att sova här hemma 🙂 Men än så länge är det en bit kvar innan de kan sova där för det är rätt fullproppat i rummet som ska vara syrum/gästrum. Tur att vi är vana hotellägare nu ifall det skulle krisa så håller vi vissa reservationer in i det sista 😉

Hepp, nu får jag ta och gå ner och hänga upp sista omgången tvätt så jag får lite torra träningskläder inför morgondagens långkörare på gymmet. Imorgon kväll är det nämligen Kettlebells, Mage/Rygg träning samt Step pass. Kanske jag mjukstartar med lite intervallträning på löpbandet också. En riktig genomkörare, men riktigt skoj kväll.

Stora partyhelgen är inledd

Sjunker nu ner i soffan efter en väldigt lugn tillställning som är över. Felicia har firat sin 5 års dag lite i förskott tillsammans med sina närmsta vänner. Tjejerna var nöjda och för att vara en fredagskväll så var det både lek, stoj, slöande, mat, å godis 🙂 Å så lite paket. Felicia hade gått och väntat hela dagen och var överlycklig när första gästen äntligen ringde på. Isabelle hon tyckte också det var skoj att alla kompisarna kom. Hon somnade gott ikväll.

Dagen till ära fick det bli en prinsesstårta. Felicia och jag gjorde den tillsammans. Hon hade valt designen. Det skulle vara ros på den som hon skulle ha. Så jag gjorde varsin ros till alla barngästerna idag. Kändes som det skulle innebära minst tandagnissel 🙂 Å så blev det ju rätt snyggt med ett blomsterfång mitt på tårtan. Imorgon blir det en ny design, men det får bli nästa blogginlägg.

Idag lämnade plattsättarna Yngve och Patrik Igelstorp. Nu så var de klara med sina delar. Kvar i golvväg är det bara sovrumsmattan men det får far lägga själv. Det är full rulle nere i huset. Snickare, rörmokare och elektriker jobbar febrilt nu. Å nu är det bara två veckor innan deadline. Lite målningsarbete är kvar också så vi kommer få lite incheckningar på hotellet även nästa vecka men sedan ska det vara klart. Sedan är det hög tid för föräldrarna att bli flygfärdiga och flytta in i sitt nya bo. Få se om det klarar det 😀 Igår startade mor sitt nya jobb. Å det verkar vara bra det med. Så vi får väl se vad som händer framöver.

Tjejerna fick nya fina inneskor. Lite försenad julklapp och en tidig födelsedagspresent. Felicia var mäkta nöjd över sina högklackade skor. Preciiiiis som mamma har 🙂

Å nu så är mamma helt slut, dags att ladda batterierna inför imorgon och kalas numero två. Då ska båda prinsessorna firas. Johan står i köket och förbereder inför söndagens middag då det är det tredje kalaset. Men så är det ju stora födelsedagar också 5 och 2, då kan man ju inte göra mindre.

Hipp, hipp, hurra

Ja då har vi klarat av första veckan som stor-familj. 9 personer i hushållet har gått över förväntan. Men det är tur ändå att Mormor har semester så hon kan hålla uppe servicenivån och hinna laga mat, diska, tvätta, hämta och lämna barn osv osv. Ja det är helt klart ett fulltidsjobb bara det å lite till. Några andra som också har jobbat mer än heltid är målaren och plattsättarna. Men det ger resultat. Blir fint värre!

Sedan är det ju födelsedagsvecka här hemma också. Lite tårta också så klart. Denna veckan blev det en tårta med en chokladbotten med mandel i. Sedan fylldes den med kokosmousse och jordgubbsmousse. Toppad med grädde, chokladsås och jordgubbar. Helt ok. På jobbet serverades det chokladcheescake. Den kommer definitivt göras om.

I tisdags började även morfar på nya jobbet. Å han har inte stapplat in genom dörren på kvällarna så det har nog inte varit allt för mycket att trycka in och bearbeta första veckan. Blir väl värre nästa vecka då han ska på introduktionsutbildning på Jylland. Dags att damma av danskan 🙂 Själv har jag stapplat fram dock. Jäkla träningsvärk 😉 Men idag har den börjat släppa, men jag lyckades springa milen på bandet i morse. 57 min totalt. Helt ok för att ha tagit det lugnt första 7 min. Men nästa fredag är det dags att börja slipa tiden lite. I slutet av mars är det ju tävling som gäller då måste jag fixa lite bättre tider. Går ju inte ligga på latsidan nu längre mao 🙂

Mjukstart av 2013

Så där då var nya året igång lite så där i lugn och ro. Huset börjar fyllas med både den ena och andra. En Mormor, en Morfar och en målare mot ordinarie innehåll 🙂 Lite lagom att bara jobba 3 dagar. Sedan har tjejerna fått lite kortare dagar än normalt då Mormor och Morfar varit leksugna. Felicia var dock inte så nöjd över att ta sovmorgon så hon bad om att få gå till dagis för att käka frukost där istället på fredagen 🙂

Isabelles fokus denna veckan har varit att måla, måla och åter måla. Hon har varit flitig och allt mer kommer innanför linjerna, iaf när hon är på det humöret.

Januari är ju också den stora födelsedagsmånaden här hemma. Jag är ju först ut å sedan kommer Morfar. Så denna helgen har det bakats tårta i långa banor och även lite efterätter som ska förberedas. Nästa helg är det ju stort jubileum med en 60 åring. Sedan börjar stora förberedelserna inför döttrarnas jubilerande. Vi avslutar månadens sista helg med partaj i dagarna tre. Felicia har planerat en filmkväll med sina vänner och sedan blir det lite andra partaj med vänner och närmsta sörjande.

Felicia har också lärt oss något nytt:
”Drick inte ur det glaset, det har Mommo drickit ur. För då kan du börja prata ett annat språk”.

Så nu vet ni vad som händer 😀

Ett superbt avslut och en bra start!

I lördags åkte Mormor och Morfar vidare för att fira nyår hos Oscar och Frida. Vi andra stannade kvar här hemma för att invänta nästa gäster. Fast först blev det lite annat fixande… För historien gällande popcornsincidenten är inte riktigt slut än. För under veckan så har Isabelle haft feber och bitvis rätt hög sådan. Likaså har hennes andedräkt blivit allt mer illaluktande. Så i lördagsmorse så ringde jag sjukvårdsupplysningen på nytt och efter lite pratande med dem så blev det på nytt en tripp in till sjukhuset. Så där fick jag och Isabelle spendera förmiddagen och delar av eftermiddagen. Det blev en ny kik i näsan. Denna gången med lite mer verktyg. Kan väl sammanfattas till ”Inte så speciellt populärt…” Men men, fortfarande inte någon mer popcornkorn synligt. Iofs positivt. Men då hon var väldigt varig i bihålorna (antagligen en biverkning efter popcornincidenten) så fick vi med oss ett recept på Kåvepenin hem. Efter mycket om och men fick vi tag på medicinen och kunde åka hem. Sedan var det ju det här lilla dilemmat med att få i medicinen i ungen. Inte så att hon med glädje käka upp det. Inte med den smaken. Å efter att ha kämpat i ett dygn och större delen av innehållet i håret eller på kläderna (väldigt klibbigt dessutom) så fick vi vända oss för lite mer hjälp igen och fick en ny sort utskriven till oss. Den gick något smidigare ner i magen mha lite drickyoghurt. Så nu hoppas vi att detta avslutar popcornincidenten och vi kan hitta på något mer spännande på lördagarna än att spendera dem på akuten…

Ja, men efter vi kommit hem så kom Robert, Jessica och Birk. Tjohej vad skoj! Det var verkligen inte igår vi sett Robert. Å vi hade ju inte fått chansen att träffa hans tjej och ej heller hans lille kille. Ett riktigt trevligt initiativ att bjuda in sig till nyårsfesten här och dessutom vara här någon extra dag för att umgås med gamla vännerna. Tjejerna tyckte det var spännande med en liten bäbis. Båda var mycket snälla och måna om att Birk skulle ha något att leka med och att han inte tappade sin napp. Även om Isabelle bitvis glömde bort sig och inte tänkte på att det inte var en docka utan en riktig bäbis.

Å så kom nyårsafton. Å vad passade inte bättre än att ha sitt slutmål på sig. Den rosa prickiga klänningen passar perfekt numera. Å jag njöt av att ha den på mig. Å tjejerna snoffsade sig riktigt fina de med. Felicia fick ha hårsmycket som Ebba hade när vi gifte oss. Hon var så nöjd över detta. Å tidigt på eftermiddagen kom övriga gäster och vi fick tid till både god fika, sällskapsspel och trerätters middag. Riktigt mysigt och gött att fira in nya året med nygamla vänner! Det har hänt lite senaste åren med vår grupp, blivit en aningens större med både stora och små kärlekar 🙂 Men vi har lika skoj, alla är nog lika galna och tokiga och bjuder på sig själva. Skönt med sådana vänner!

Nu har alla gästerna åkt hem. Vi har tagit en väldigt lugn och slapp dag. Isabelle hon var så trött så hon la sig ståendes mot soffan och slocknade här precis 😉 Imorgon börjar vardagen igen. Mormor och Morfar kommer tillbaka och sedan börjar dagis igen. På torsdag kommer målaren hit som ska göra fint i mormor och morfars hus. Nästa vecka börjar morfar nya jobbet. Sedan är det två födelsedagar varav ett jubileum på 60. Å nu börjar även planeringarna ta vid för Felicias och Isabelles kommande födelsedagskalas. Gäller att börja planera i tid för det lär bli stressigt ändå mot slutet.

Ps. första två kakorna testade ur julklappsboken jag fick som heter Sweet dreams. Det blev en ”Syndig nougattårta” och ”chokladmakroner med lemoncurd”. Mumma! Boken gör än så länge skäl för sig namn 😉 Kommer fortsätta att baka ifrån den kommande två veckor har jag en känsla av. Måste ju hitta lite nya favoriter att variera med 🙂

Mycket lussande

Oj vad det har varit lussande här hemma senaste dagarna. Direkt när tjejerna har kommit hem ifrån dagis så ska de vita klänningarna på. Så söta så! Så går de runt och sjunger en liten truddelutt. Å vi får heller inte ta av kläderna vid mat utan de ska vara på hela kvällen 🙂 Även om Isabelle inte kan sjunga texten till Sankta lucia så är det den som hörs gnolas och nynnas på lite lätt när storasyster klämmer i lite mer ifrån tårna. Så fint så!

En annan sak som har varit ett genomgående tema denna veckan är arbete med jultårtan till jobbets julfest. Även om jag tycker att jag gjorde en enkel design så var det mycket arbete med att fixa allt som skulle vara i och på tårtan. Men resultatet blev riktigt bra. Två Tomteluvor fyllda med Frödinge tårta goes Pepparkaka (bytte ut kakaon mot pepparkakskrydda istället), Baileys och chokladfluff, mandariner, Italiensk Marängsmörkräm samt Marshmallowsfondant. I smörkrämen la jag i lite apelsinessence. Använde prinsessbakformen så jag fick hattformen. Resultatet blev väl godkänt både i smak och utförande.

Ikväll blev det lite mer lussande. Denna gången i kyrkan. Det var julfest där och de hade satt ihop ett riktigt fint julspel. Med medverkande från både ung och gammal. Riktigt fint och stämningsfullt. Om man fick sitta ner och njuta dvs. Isabelle hon hade för mycket spring i benen och kunde inte sitta still någon längre stund. Så jag kan förklara varför vi inte syns så mycket i kyrkan just nu. Det är inte lönt för vi får ändå inte lyssna på vad som sägs för vi måste springa efter en förrymd dotter hela tiden. Vi återkommer om ett år eller så.

Men idag har vi blivit en mer i hushållet igen. Far har nu flyttat in för att kunna jobba med huset. Imorgon levereras köket och då ska han börja bygga. Det är bra att han får lite praktisk erfarenhet för om några veckor börja nya jobbet. Är faktiskt väldigt imponerad över honom och även mor. De söker var sitt jobb. Första för Far någonsin. Å så får han det. Å Mor hon ringde runt och hittade ett ställe hon känner att hon kan trivas på. Å så åker hon dit och får även hon erbjudande om att börja jobba där. Precis med sådant som hon brinner för just nu jobbmässigt. Så istället för att ta husbygget lite i lugn och ro avsluta innan det nya tar vid så blir det till att lite hastigt och lustigt dra igång med det nya. På lördag jobbar mor sista dagen på gamla jobbet. Sedan kommer hon upp också. Sedan kommer de få bo här fram tills huset står klart och kan flytta igen. Det är väl bra att de får acklimatisera sig lite till Igelstorp och Skövde 🙂 Å även vänja sig vid småbarnslivet på nytt 😉

Glada julen är nu på G

Ja då var det första julfirandet redan färdigt. I helgen har vi haft hela familjen samlad. Riktigt mysigt å kul. Felicia och Isabelle har verkligen passat på att leka så mycket som möjligt med Morbror Oscar och Frida. Å Felicia har också haft mycket bebisfunderingar att prata av sig på Frida med. Vi har även hunnit med årets pepparkaksbak och lite julklappsutdelning. Men vi tar väl det från början, med bilder ifrån några veckor sedan:

Ja då har det hamnat en hel massa färg på mors och fars hus. Vacker värre. Kan bli stil på det vad det lider 🙂

Förra helgen så började vi att prova pepparkaksformarna och gjorde väldigt fina knäckebröd. Väldigt mycket pill. Inte lika smidiga som att göra pepparkakor om vi säger så. Gäller att äta dem med vördnad 😉 Men jag har bra hjälpredor. Isabelle tycker verkligen om att kavla och greja så hon kommer bli en bra bagerska vad det lider.

I förra helgen kunde jag även se lite förvandling inne i huset. Taket i vardagsrum/köksdelen har nu klätts med vitlaserad panel. Snyggt! Känns verkligen som ett rum nu. Garaget har också börjat att ta form i stil med att allt är gipsat och klart där. Så det händer verkligen grejer nu. Inte många veckor kvar heller förrän det är dags att säga att allt ska vara klart. Vecka 7 är inte långt borta nu 🙂 Till denna helgen har golvet levererats och om två veckor så levereras köket. Blir spännande att se alla detaljer komma på plats vecka för vecka!

Ja så var det dags att få till lite julmys här hemma. Pysslat lite ljusstake och krans. Kul att få göra lite extra fint och piffigt här hemma. Första stjärnan hängdes upp för två veckor sedan redan, för den är verkligen så fin.

Å får ju inte glömma att berätta att Felicia och Isabelle bott på sina nya rum i en veckas tid nu. I måndags så flyttade dem in. Vi fixade och donade hela måndagen. Felicia var så duktig så och jag fick inte hjälpa till med att ställa några grejer på sin nya plats på hennes nya rum. Det skulle hon själv göra. Så jag fick bara bära upp grejerna och sedan fixade hon resten. Hon slet verkligen hela tiden. Men å vad nöjd hon var sedan. På kvällen hade vi äntligen lyckats att röja ut gamla rummet och vi fick äntligen möjlighet att börja styla och flytta in Isabelles saker på hennes nya rum. Isabelle blev dock väldigt irriterad och sa argt ifrån på skarpen när jag och Johan skulle bära in hennes spjälsäng till rummet. Det var verkligen inte populärt. Hon hade nog inte förstått att hon skulle få ett nytt rum. Men efter ett tag när alla hjälpts åt att göra det fint så började även hon nog att inse att det var hennes egna rum. Å efter en egen stund att få leka in sig lite så somnade hon riktigt nöjd i hennes säng på sitt nya rum. Felicia sov också sin första natt på sitt rum. Men det var verkligen svårt att komma till ro för henne så det slutade med att jag fick också inviga nya rummet och sova där under natten. Men sedan har det gått bra. Båda tjejerna stortrivs med sin nya tillvaro och de leker lite själva på varsitt håll, men de leker också mycket tillsammans på de olika rummen. Vi har även tagit bort grinden till övervåningen nu. Så det är fritt fram för Isabelle att ta sig upp och ner nu också. Faktiskt riktigt skönt. Inser att det inte blivit några efter bilder på tjejernas nya rum. Så det får helt enkelt fixas nu under veckan. Många roliga detaljer som självklart ska visas.

I torsdags kväll anlände då mormor och morfar inför advents/julfirande. På fredagen kunde tjejerna njuta av lite kortare dagis dag och vi föräldrar fick chansen att fixa lite ärenden efter jobbet utan att behöva stressa hem. För både hämtning på dagis och matlagning fixade sig automagiskt. Lyxigt värre! Senare på kvällen anlände Morbror Oscar och en lite bulligare Frida än vad vi är van vid. Väldigt skoj att träffas igen och se utvecklingen 🙂

Igår var det dags att samla på sig lite extra julstämning. Var ju inte så svårt. Gnistrande vackert på utsidan av huset, med vit fin snö med ett fint puder över hela trädgården. Familjen Engström fick kolla in bygget för första gången, vilket gav ett högt betyg. På eftermiddagen så blev det stora pepparkaksbaket. Vi var många som hjälptes åt så det gick förhållandevis snabbt och vi fick till en rejäl skörd. Sen blev det julgröt och vi fick smaka av en väl lagrad julmust. Avslutningsvis så blev det även en liten paketutdelning. Vi träffar ju inte Engströms under jul eller i så nära anslutning till det så därför var det ju roligt att byta klapparna nu när de fick möjlighet att se reaktionerna ifrån barnen. Å reaktionerna lät sig inte vänta. Isabelle hon var så mäkta stolt när hon fick sitta på sin egna nya cykel. Hon växte närmare en halv meter så stolt hon var. Å Felicia hon var så nöjd över sitt nya lego som fick. Hon gick genast upp till sitt rum och satte sig att bygga. Ja vi föräldrar blev inte heller besvikna över våra klappar. Ett nytt sällskapsspel. Hoppas få möjlighet att spela det under julen och kommande ledighet. Familjen Engström har väl anat att visst tema på sina klappar nu, mycket babysaker blir det 🙂

Idag har vi haft en skön adventssöndag här hemma. Gustav kom över och åt lite middag med oss. Passade på att testa en kommande tårta inför kommande julfestligheter. Mer om dess innehåll kommer senare. Lite modifikationer och sedan kommer den vara perfekt vad det lider 🙂

Å nu är det söndag kväll. Laddar inför imorgon nu. Väskan är packad, biljetten är införskaffad. Imorgon drar jag, tjejerna och mormor till Göteborg och hälsar på djuren på Universeum. Ska bli skoj med en liten utflykt. Sedan blir det fullt fokus på julpyssel, julklappar och städning närmsta veckorna. Blir kul det med!