Kategoriarkiv: Lopp

Å så var det nästan November redan

Ja halva hösten är redan förbi, eller snarare en bra bit mot slutet. Här har det varit tyst. Livet har dock gått i extremt högvarv kan jag tycka. Själv har jag hunnit med en tjänsteresa ner till Sicilien, Johan har hunnit med konferens i Stockholm. Mitt jobb är hektiskt (milt sagt) för vi har precis avslutat en rejäl neddragningsprocess och vi som blivit kvar ska på någon vänster klara av att leverera i samma takt som innan men på ett mer begränsat antal. Lite svår matematik att få ihop. Aaaaaningens stressigt mao för oss som blivit kvar. Men men, vi får snacka om lite roligare saker här. Å självklart köra en resumé på hösten som varit.

Tja vi startar väl upp i augusti då där vi avslutade. Frida och Alvar var ju på besök i dryga veckan. Å givetvis så ville flera hälsa på honom. Här hamnade han i Josefins knä. Jag tar de stora eventen och sammanfattar dem, sedan får ni läsa på respektive bild för mer detaljer, enklast så 🙂

Först ut var Möhippa för blivande fru Winter. Jag fick träffa ett underbart gäng tjejer. Men hade väl inte förväntat något annat med en så mysig person som Frida är. Det blev både lyxfika i parken, magdans, vin&Delikatessmässa och massa god mat på Glädje! Riktigt bra dag å den blivande bruden verkade helnöjd hon med 🙂

Helgen därpå var det då Tjejmilen. Å med en sådan varm sommar ska det ju också toppas på Tjejmilen. Så det blev givetvis väldigt varmt där med. ”lyllos” mig! Sammanfattningsvis: Varmt, tungt, och foten gjorde #¤#%%#%#-ont. (Det har konstaterats att jag fått hälsporre, men snål som jag är vill jag ju genomföra loppen jag betalt att göra.) Så med facit i hand kunde jag lika gärna skippat det. Var verkligen inget att vilja komma ihåg. Men en snygg medalj har jag iaf 😉

Mor och far har byggt till. Det räckte inte med det nya huset 😉 Nej det var planerat sedan tidigare. Men nu så finns där ett rejält förråd till. Slutresultatet har tydligen inte hamnat på någon bild än. Men Johan och far fick mycket bra träning inför våra kommande byggprojekt här hemma 😀

Vi har blivit en till i familjen. Numera har vi prinsessan Sofia här hemma också, ja det är så vår nya hamster tituleras. Tjejerna och Pappa Johan är nöjda!

Ni har ju sett hur idogt och duktigt tjejerna har tagit sig runt Proppenbanan 5 ggr även i höst släpandes på olika supportrar 😉 Nu har de fått sin belöning och uppskattning för detta i form av plaketten.

Tja jag drog till Sicilien och övriga familjen drog till Jönköping. Undrar vem/vilka som vann? 😀 Jag fick iaf njuta av 30 gradig värme. Ett underbart behagligt Medelhav och ljuvligt ljumma kvällar/nätter. Intensivt men ack så underbart. Får ta mig ner dit på nytt igen någon gång och göra lite mer turistande. Mycket att se på och uppleva. Vi var i Taomina. Kan varmt rekommenderas, och framförallt i September (enligt lokalbefolkningen).

En av hösten stora höjdpunkter inträffade första helgen i oktober då Frida fick sin Pe A och vice versa. Numera titulerar de sig som Herr och Fru Winter. De ställde till fest i dagarna två. Inledde med en bröllopskonsert följt av vigsel. För att sedan parta loss dagen efter med alla sina vänner. Å vilket party sen! Liveband och rejält med ös. Kunde inte stå stilla och dansade hej vilt! Den här helgen är svår att glömma vill jag lova! Å för er som inte riktigt hänger med vilka dem är så är det föräldrarna till Felicias bästis Stella. Tacksam att även vi fått stifta sådan bra bekantskap med denna familj.

Å förra helgen var det då dags för att fira Alvar och hans Barnvälsignelse. Jag, tjejerna, Mormor och morfar åkte därmed och tog en långhelg hos familjen Engström. Isabelle avgudar sin lille kusin ”Auar”, å Alvar tycker nog det är lite skoj med Felicia och Isabelle också. Fast alla de där pussarna som Isabelle konstant vill ge kan vara något jobbiga att ta i längden 😀 På vägen hem ifrån Engströms passade vi på att hälsa på Ebba och som bonus fick vi även träffa Lars, Ulla och Pontus. Å äta mycket god mat dessutom!

(klicka på bilden så blir det en större version att titta på och även mer beskrivningar)

Felicia funderar mycket och kommer med mycket tankar just nu. Senast i raden av hennes funderingar var på vägen upp till familjen Engström då Morfar fått göra ett nödstopp för en kisspaus. Då Felicia säger:
”-Vilken tur att man inte är en pojke som Morfar!
-Jaha varför då? (var givetvis vår fråga)
-Jo för att när man är pojke då måste man hålla i rumpan när man kissar.”

Slutligen har vi pysslat lite för Felicias rum. Hon har ju stora problem att sova på sitt egna rum. Allt som oftast så hamnar hon i min och Johans säng. Vilket blir jobbigt i längden för oss alla. Anledningen är att hon tycker det låter konstigt och att hon tycker det är massa saker som rör sig vilket är läskigt. Så för att hon nu ska känna sig lite mer trygg och tycka att hon har en mysig sovplats har vi valt att sätta ett draperi runt hela hennes säng och även hängt mysig belysning där. Första kvällen nu som hon ska sova, å än så länge är hon tänd på idén att sova där. Ska bli spännande och se hur det går i natt med… 🙂

Men nu så får vi ta och säga hej och tack för denna gången. Pippi:arna och vi andra hälsar hej!

Alla var här… nästan iaf :-)

I torsdags och fredags firades gamlingarna.. ja de fyller ju 60 i år så det måste ju firas. Å så passade de även på att värma upp huset riktigt rejält med en inflyttningsballuns. Skåningarna anlände under förmiddagen och vi startade med en rejäl brunch. Lite tårta på det. För att sedan förflytta oss till Knistad Herrgård på kvällen för att käka en superb trerätters middag. Ja, för att klara hela natten så var vi ju tvungen att äta lite kex och dricka gott vin givetvis innan vi alla somnade sött. Om ni tror vi bara käkade denna dagen, så är det nästan rätt 😀 Men vi hann med mycket socialiserande också och lite lekande och massor med skratt! Ungarna njöt över att ha massor av lekkompisar att köra med och busa en massa. Isabelle var den som var sist i säng, hon var tvungen att kolla in så att alla gått och lagt sig och att igen var kvar uppe innan hon störtade i säng. Fredagen blev en väldigt slö dag. Gästerna droppade av lite pö om pö. Men vi hann med att få en lugn start på dagen med en skön promenad och sedan sätta oss vid ett välfyllt frukostbord. Sedan njöt vi alla i solen en stund. Underbart helt enkelt!

Tårtan bestod av färgade bottnar med vanligt enkel vaniljsmak. Receptet hämtade jag här. Sedan fylldes den med blåbär, chokladmousse, hallon, skogsbärsmousse samt toppades med ett täcke med italiensk marängsmörkräm som jag smaksatte med choklad toffe. Som dekoration användes grädde samt figurerna modellerades i marshmallowfondant.

Mao en riktigt bra kolhyddratsuppladdning 😉 Men, men… dåligt med träning just nu med anledning av att jag lyckats med bedriften att få en blåsa under högra stortås nageln. Å då menar jag mitt under. Lycka… not…. Johan har fått agera doktor. Jag har fått öva på att våga låta honom hålla på med nålar och annat vasst på mina fossingar. Men lite förtroende har han lyckats skapa efter 11 år av äktenskap och hela 14 år som par. Nu är det bara 4 dagar kvar innan stora loppet så det är väl bara att vila och äta och ladda. Hur svårt kan det va?

Våren är här och massor med spring i benen

Vår och värme vi bara njuter! Jag och tjejerna har massor av spring i benen nu. Jag har ju Göteborgsvarvet att ladda för, medan småtjejerna de tävlar varje vecka nu. Varje onsdag är det Proppen tävling och då är det 1 km i full språngmarsch som gäller. Förra veckan var det premiär. Mormor och Morfar fick äran att vara med då. Felicia fick sin nummerlapp, men när Isabelle såg att hon inte hade någon så blev hon riktigt arg och ledsen. Så Mormor fick fixa en till henne också. Å Isabelle strålade av solthet när hon fick den på sig. Morfar fick äran att springa med henne. Å hon sprang (med vissa extra turer för att inte missa några vattenpölar) hela loppet. Å hon tog sig runt på 14:25 riktigt imponerande i ett par stövlar som är en aning för stora. Felicia sprang med mormor och hennes tid blev 9:41 och hennes kommentar efter loppet var att nästa gång får de ta den längre sträckan för denna var för kort 🙂 Efteråt så var alla nöjda och glada, Morfar var mest nöjd att det var över. För att springa i hällande regn med sandaler är inte det skönaste en svalare vårdag 😉

Denna veckan så sken solen istället. Å tjejerna var taggade på nytt. Jag, Johan, Farmor och Farfar fick möjlighet att vara med som supportrar denna gången. Å när tjejerna har snabba springskorna på så går det ännu snabbare. Denna gången så blev tiderna ännu bättre. Felicia (och Farmor) sprang runt på 7:22 och Isabelle på imponerande 10:57. De var verkligen peppade och riktigt springsugna. Så roligt att se! Det är verkligen en av veckans stora höjdpunkter helt klart!

Felicia fortsätter att förkovra sig i pysslandets ädla konst. Häromveckan så bestämmer hon sig för att hon ska börja sticka. Så vi fick ha en kort introduktion till hur man får till räta maskor. Så nu har Barbiedockan fått en ny halsduk. Bra att vara förberedd inför vintern 🙂 Men jag är imponerad över hur snabbt hon lär sig och det är riktigt skoj att hon gillar att pyssla så mycket. Bådar gott för framtiden. 🙂

Idag har vi gjort lite förberedelser inför stundande partaj som går av stapeln nästa vecka. Tårtan är nu redo i frysen. Bara dekorationen kvar att fixa.

Men det stora som hänt denna veckan är gårdagens nyhet. Jag titulerar mig numera även som Faster! Välkommen till världen lille Alvar Anders Olle Engström! Vi ser verkligen fram emot att träffa nytillskottet och hans lyckliga föräldrar. Men vi får väl hålla oss till tåls lite till. Så de hinner hem och får vänja sig vid att vara tre i familjen.

Nya prestationer

Mitt mål för detta året är ju att fixa Göteborgsvarvet den 18 maj. Vilket innebär 21 km, ett halvmaraton. För att nå dit och känna att jag kan göra en bra prestation har jag satt upp lite delmål. Nr 1 är att springa ett seedningslopp för att inte behöva starta bland de sista startgrupperna. Nr 2 träna mer fokuserat (anmält mig till en löpträningsgrupp med start 3 april). Nr 3 ev Skövde halvmaraton.

Idag var det dags för del 1, dvs seedningslopp i Göteborg. 1 mil stog på schemat. Fixa en tid under 1h och jag skulle tycka att jag gjort ett godkänt lopp. Vädret var soligt och fint, dock blåsigt och kallt. Å så lite förkylning på det samt lång väntan…

Start och mål
Start och mål
1 mil avklarad
1 mil avklarad

Lyckades hitta en bra rygg att följa efter första 6 km innan jag var tvungen att leta efter en ny då min draghjälp fick ännu mer fart än vad jag själv lyckades hålla uppe. Men efter att nått målet så kunde jag konstatera att jag sprungit milen på 54:09 min. Därmed väl godkänt! I seedningstid innebär det en tid på ca 2:12-2:13 så jag får hamna i en startgrupp i eller kring 14 (av 24). Helt OK. Nu är det bara att fortsätta jobba på del 2 och ev del 3.

Förra veckan så lyckades jag även med att få en certifiering i IBAQB, dvs något i stilen International Business Analysis Qualification Foundation level. Tre dagars utbildning och en hel del extra plugg. Men det var skönt att kunna bocka av även det och få lite mer inspiration och tekniker att tillämpa på jobbet framöver.

Så nu är det påsk att se fram emot. Vi kommer att vara hemma och fixa med källaren. Vi har verkligen kommit en bra bit nu med vårt röjande. Igår försvann vår stora gamla skinnsoffa. Blocket är verkligen ett bra hjälpmedel att få ”oönskade” grejer att få ben och gå någon annanstanns 🙂