Kategoriarkiv: Syprojekt

Å så var det nästan November redan

Ja halva hösten är redan förbi, eller snarare en bra bit mot slutet. Här har det varit tyst. Livet har dock gått i extremt högvarv kan jag tycka. Själv har jag hunnit med en tjänsteresa ner till Sicilien, Johan har hunnit med konferens i Stockholm. Mitt jobb är hektiskt (milt sagt) för vi har precis avslutat en rejäl neddragningsprocess och vi som blivit kvar ska på någon vänster klara av att leverera i samma takt som innan men på ett mer begränsat antal. Lite svår matematik att få ihop. Aaaaaningens stressigt mao för oss som blivit kvar. Men men, vi får snacka om lite roligare saker här. Å självklart köra en resumé på hösten som varit.

Tja vi startar väl upp i augusti då där vi avslutade. Frida och Alvar var ju på besök i dryga veckan. Å givetvis så ville flera hälsa på honom. Här hamnade han i Josefins knä. Jag tar de stora eventen och sammanfattar dem, sedan får ni läsa på respektive bild för mer detaljer, enklast så 🙂

Först ut var Möhippa för blivande fru Winter. Jag fick träffa ett underbart gäng tjejer. Men hade väl inte förväntat något annat med en så mysig person som Frida är. Det blev både lyxfika i parken, magdans, vin&Delikatessmässa och massa god mat på Glädje! Riktigt bra dag å den blivande bruden verkade helnöjd hon med 🙂

Helgen därpå var det då Tjejmilen. Å med en sådan varm sommar ska det ju också toppas på Tjejmilen. Så det blev givetvis väldigt varmt där med. ”lyllos” mig! Sammanfattningsvis: Varmt, tungt, och foten gjorde #¤#%%#%#-ont. (Det har konstaterats att jag fått hälsporre, men snål som jag är vill jag ju genomföra loppen jag betalt att göra.) Så med facit i hand kunde jag lika gärna skippat det. Var verkligen inget att vilja komma ihåg. Men en snygg medalj har jag iaf 😉

Mor och far har byggt till. Det räckte inte med det nya huset 😉 Nej det var planerat sedan tidigare. Men nu så finns där ett rejält förråd till. Slutresultatet har tydligen inte hamnat på någon bild än. Men Johan och far fick mycket bra träning inför våra kommande byggprojekt här hemma 😀

Vi har blivit en till i familjen. Numera har vi prinsessan Sofia här hemma också, ja det är så vår nya hamster tituleras. Tjejerna och Pappa Johan är nöjda!

Ni har ju sett hur idogt och duktigt tjejerna har tagit sig runt Proppenbanan 5 ggr även i höst släpandes på olika supportrar 😉 Nu har de fått sin belöning och uppskattning för detta i form av plaketten.

Tja jag drog till Sicilien och övriga familjen drog till Jönköping. Undrar vem/vilka som vann? 😀 Jag fick iaf njuta av 30 gradig värme. Ett underbart behagligt Medelhav och ljuvligt ljumma kvällar/nätter. Intensivt men ack så underbart. Får ta mig ner dit på nytt igen någon gång och göra lite mer turistande. Mycket att se på och uppleva. Vi var i Taomina. Kan varmt rekommenderas, och framförallt i September (enligt lokalbefolkningen).

En av hösten stora höjdpunkter inträffade första helgen i oktober då Frida fick sin Pe A och vice versa. Numera titulerar de sig som Herr och Fru Winter. De ställde till fest i dagarna två. Inledde med en bröllopskonsert följt av vigsel. För att sedan parta loss dagen efter med alla sina vänner. Å vilket party sen! Liveband och rejält med ös. Kunde inte stå stilla och dansade hej vilt! Den här helgen är svår att glömma vill jag lova! Å för er som inte riktigt hänger med vilka dem är så är det föräldrarna till Felicias bästis Stella. Tacksam att även vi fått stifta sådan bra bekantskap med denna familj.

Å förra helgen var det då dags för att fira Alvar och hans Barnvälsignelse. Jag, tjejerna, Mormor och morfar åkte därmed och tog en långhelg hos familjen Engström. Isabelle avgudar sin lille kusin ”Auar”, å Alvar tycker nog det är lite skoj med Felicia och Isabelle också. Fast alla de där pussarna som Isabelle konstant vill ge kan vara något jobbiga att ta i längden 😀 På vägen hem ifrån Engströms passade vi på att hälsa på Ebba och som bonus fick vi även träffa Lars, Ulla och Pontus. Å äta mycket god mat dessutom!

(klicka på bilden så blir det en större version att titta på och även mer beskrivningar)

Felicia funderar mycket och kommer med mycket tankar just nu. Senast i raden av hennes funderingar var på vägen upp till familjen Engström då Morfar fått göra ett nödstopp för en kisspaus. Då Felicia säger:
”-Vilken tur att man inte är en pojke som Morfar!
-Jaha varför då? (var givetvis vår fråga)
-Jo för att när man är pojke då måste man hålla i rumpan när man kissar.”

Slutligen har vi pysslat lite för Felicias rum. Hon har ju stora problem att sova på sitt egna rum. Allt som oftast så hamnar hon i min och Johans säng. Vilket blir jobbigt i längden för oss alla. Anledningen är att hon tycker det låter konstigt och att hon tycker det är massa saker som rör sig vilket är läskigt. Så för att hon nu ska känna sig lite mer trygg och tycka att hon har en mysig sovplats har vi valt att sätta ett draperi runt hela hennes säng och även hängt mysig belysning där. Första kvällen nu som hon ska sova, å än så länge är hon tänd på idén att sova där. Ska bli spännande och se hur det går i natt med… 🙂

Men nu så får vi ta och säga hej och tack för denna gången. Pippi:arna och vi andra hälsar hej!

Dags att summera och avsluta då…

Imorgon börjar vardagen på nytt igen. För Johan har det redan börjat sedan en vecka tillbaka men vi tjejer har lyxat med ytterligare en veckas ledighet. Men men det är väl oundvikligt. Hämtning och lämning på dagis och en massa jobbmåsten. Ska man få njuta av ny ledighet framöver får man väl göra lite skäl för den först 😀

Semestern har varit en riktig höjdare i form av skönt väder och väldigt slappt. Vi har gjort nytta i och omkring huset också. Ny balkong finns nu (dock ej förevigad på bild ännu insåg jag), plattat till blivande växthuset är klar (ej heller den dokumenterad), å en massa saft samt gelé är tillverkad och redo att förtäras under andra delen av året.

Isabelle hon är väldigt nyfiken och hjälpsam så fort det har något att göra med grävning eller kladdande av något slag 🙂 Så givetvis var hon en bra hjälpreda när Pappa skulle göra bruk till murningen.

En annan grej som vi börjat med nu i sommar är ett sk ”Felicia sova i egen säng”-spel. Simpla regler med att när Felicia lyckats sova en hel natt i sin egen säng får hon en klisterlapp som sedan hamnar på en spelplan. På vissa steg av spelplanen så är det en speciell figur och då kan det hända något extra. Hon har varit duktig i det stora hela så hon har redan hunnit komma till några speciella steg. Första specialsteget innebar att hon fick bjuda över sin bästis Stella för övernattning. Första övernattningen med kompis på hennes rum. Det vart stort! Båda tjejerna somnade lyckligt fnittrande den natten 😉 Men desto tröttare var de kvällen därefter 😀 Nästa steg hon kom till innebar att hon skulle få spela minigolf. Å senaste var att hon fick äta chips (!) en söndag… Så det har varit lite blandad kompott. Men hon är så nöjd hitentills. Å nöjdast är nog vi föräldrar för vi får ha vår säng för oss själva, vilket ger bättre nattsömn för oss alla! Efter 60 dagar i sin säng så är dealen att hon ska få åka till Stellas Lekland, men det är en bit tills det, så mycket övande att sova i egen säng framöver.

Isabelle hon försöker att fatta sig på det här med potta. Men nu sitter hon på den och tycker det är ”spännande” men tyvärr har hon inte lyckats att lämna något spår i den ännu. Men det kommer väl. Trosor tycker hon dock inte riktigt om så det dröjer väl ett tag tills blöjan försvinner för gott…

Båda tjejerna har fått sova över själva hos Mormor och Morfar nu i sommar. Felicia är ju mer företagsam och frågar ofta om hon får göra det. Så nu har vi fått börja styra lite mer i det. Isabelle var så mäkta stolt när Morfar kom och hämtade henne och väldigt noga med att hon skulle bära sin ryggsäck själv när hon själv skulle sova hos Mommo och Moffa. Gullepluttan!

Förra helgen tog vi oss en tripp till Jönköping för att hälsa på Farmor och Farfar. Jag passade på att hälsa på i Löplabbets butik och tog med mig två nya par skor hem. Fick grundlig genomgång av vilka skor som skulle passa mig bäst. Känns bra för kommande tävlingar. Det blev ett par långspringar skor och ett par lite mer anpassat för kortare intervallpass. Det senare paret var väldigt lätta att springa med och genererade inga nya skavsår vilket är ett riktigt bra betyg 😀 Vi åkte även till Stadsparken i Jönköping och busade runt i klätterställningar och gungor. Tjejerna trivdes väldigt bra. Vi vuxna var kanske lite mer skräckslagna med alla krumbukter som kan göras 😉

Syprojektet för min del denna sommaren har varit ett förkläde till mig själv. Blev väldigt nöjd med resultatet. Sitter nu och syr det sista på ett liknande förkläde till Felicia och sedan ska även Isabelle förevigas ett. Så blir vi snyggast i köket!

Massor av bär har plockats, bland annat blåbär. De var vi och hämtade hem en förmiddag tillsammans med Mormor i skogen. Det var riktigt skoj och tjejerna tyckte det var skoj att gå och plocka och äta en massa. Jag fick med mig 1,25 liter hem. Så det var inte så pjåkigt. Några har redan hunnit hamna i ett par kanelbullar. Mumsigt värre 🙂

Vinbärstårtan på bilden var ett test som blev mycket lyckat. Fyllde tårtan med ljusbotten, marängsmörkräm smaksatt med toffe, vinbärsmousse, kondenserad mjölk som kokats till kola, och färska vinbär. Givetvis blev det ett täcke av mmf. Efter pepparmints/chokladtårtan jag gjort några gånger är denna nog en riktigt god tvåa.

Sista bilden ut är från ett gammalt sågverk som Johan och Isabelle var och tittade på i Vreten i helgen. Felicia och jag kände inte riktigt för detta. Men de två andra tyckte det var spännande att kolla in.

Som avslutning får ni en rock konsert av självaste rockbruden själv: Felicia! Det är mycket sådant här nu, och lillasyster brölar på hon med. Men jag gillar att de brölar på till Polarna cd-n. Riktigt bra barnskiva gjord av gamla bekanta hemifrån Osby.

[tube]88UfjtbjHX8[/tube]

 

Livet i många miljoner, miljarder (lego)bitar

Ja så har vi då varit på vår första riktiga familjesemester bara vi i familjen Zaxmy. Den gick till ett inte allt för otippat ställe (om ni känner min man väl) nämligen Legoland! Men det kan ju vara skoj ändå 😉 😀 Å det hade vi verkligen!

(Lite kommentarer är kopplade till bilderna nedan för att texten inte så bli för lång här)

Vi åkte fredagen den 28 juni tidigt *gäsp* tidigt till Göteborg där vi tog färjan över till Fredrikshamn. Sedan tog vi oss söder över mot Kolding. Stannade till i Århus och åt lite mat och sedan blev nästa stopp på hotellet i Kolding. Kan varmt rekommendera Scandic hotellet där, prisvärt och mycket barnvänligt och föräldragodkänt 🙂

På lördagen njöt vi av frukost och sedan packade vi in oss på nytt i bilen och drog till Billund och Legoland. Hittade Legohotellet och checkade in där. Två dagar av Legoland var nu framför oss. Kunde ju inte vara bättre sätt att fira sin 11 bröllopsdag. Å uppleva på nytt första utlandsemestern vi hade tillsammans Johan och jag när vi var nyförlovade 🙂

OK Legoland i korthet:

 • Tjejerna älskade verkligen Monorail, minitågen, lilla paris-hjulet och småbilarna för att inte tala om småbåtarna.
 • Felicias favorit blev dock flumriden (som hon vågade sent om sido åka, tyvärr lite väl sent så vi hann ingen repris)
 • Isabelle hennes favorit var nog monorailen
 • Lego överallt! Hotellet var ju bra på det sättet för det gick att bygga en massor där. Stora bingar med lego.
 • Legohotellet var smidigt och nära till hands. Skönt att kunna gå ifrån en liten stund och byta kläder eller lämna av grejer.
 • … tyvärr så var det väldigt lyhört där och det blev lite väl mycket camping över det med det var stök och stim överallt. Nja inte värt det priset…
 • Bröllopsdagen firades med en god och lyxig sommarbuffé på kvällen. Dessertbordet gick inte av för hackor 🙂
 • Isabelle var superduktig som gick stort sett hela tiden själv. Snacka om att hon var trött sedan på kvällarna!
 • Ja det blev en del nytt lego också i resväskorna hem. Främst LegoFriends till tjejernas stora förtjusning.
 • Vi föräldrar fick också lite nytt lego med oss hem. Å Johan en ny cool t-shirt!
 • Mycket glass blev det med förstås
 • Johan och jag fick åka lite mer ”ungdomliga” karuseller ensamma då barnen inte ville åka. Så Johan han fick ta en tur själv i Flumriden, medan jag tog en runda i berg-och-dal-banan, å så tog Johan en runda bland mumierna också och fick skjuta prick.
 • Vädret var hyffsat, lite kallt och små droppar föll på lördagsförmiddagen. På eftermiddagen så bröt det upp och det blev väldigt skönt väder med sol å så. Söndagen var dock något kall men inget regn.
 • Mmm det var Legoland i korthet. Vi åkte hem på måndagen tog färjan över till Varberg och stannade där en natt. För att sedan dra vidare hemåt med ett stopp i både Ullared och Gällstad (på samma dag). Å nej, vi fick plats allihopa i bilen hela vägen så ingen behövde gå sista biten 😉

Väl hemma så har vi mest gått och pysslat lite runt huset.

 • Johan och Isabelle har grävt för fiberanslutning som är på g inom närmsta veckorna. Så nu är det bara att vänta, å vänta…
 • Jag har roat mig med att fixa till runt fläderbuskarna med hopp om att de ska ta sig och bli lite större och ge mer blommor till saft och annat gött!
 • Sedan har vi beställt ny balkong, men den väntar vi fortfarande på hela delar till innan den kan komma upp på sin plats
 • Ja semestern fortsätter så det blir mer bilder framöver

Natti natt!

I väntan på våren

Nej jag är verkligen inte flitig här just nu. Tiden bara försvinner bort i rasande fart helt enkelt. Är väl så när man har massor av roliga saker att förgylla den med.

Ja det har ju hunnit vara påsk och lite till sen senast. Här har det varit bullbak, påskpysslande och även lite annat pysslande. Felicia börjar nu utöka sina sy/designidéer till att inte bara innehålla snuttisar utan nu har hon gått på lite mer avancerade modeller som att fixa finklänningar till Barbie-dockorna. Tycker verkligen det är skoj hur hon går in för det och hur hon omsätter sina idéer. Blir nog bra inför framtiden. Isabelle hon är också väldigt kreativ. Måla är skoj. Laga mat är också riktigt roligt. Dega med leran ooo vad skoj. Å snickra! Wow! I helgen så hjälpte hon till när Johan skulle fixa till en hylla här hemma. Hon var så stolt när hon fick på sig hörselskydden och fick hålla i hyllan medan han sågade. Å hon var väldigt duktig på att ge honom de saker han behövde, hon har bra koll den lilla jäntan.

Hon ökar ordförrådet mer och mer. Men det är ännu rätt litet. Men varför satsa på enkla ord när man kan köra på ”Krokodil” direkt istället. Så det är ett av inneorden just nu 🙂 Isabelle är verkligen konstant i rörelse också. Hon älskar att vara ute och leka. Grannen har fått upp sin studsmatta för säsongen. I helgen blev det därför premiärhoppat där för båda tjejerna. Isabelle har nu rätta tekniken och hoppar. Så det har hänt ännu mer på motoriken sedan i somras. Det enda som inte hänt något med är oräddheten och dumheter som att sticka ut till gatan så fort hon får möjlighet. Får hoppas att det avtar snarast. Annars blir det ännu mindre gjort denna sommaren.

Felicia jobbar mycket på bokstäver  och siffror nu. Vi smugglar ofta in lite enkla mattefrågor och hon har rätt bra koll på enkel addition och subtraktion nu. Hon tycker det är skoj att göra sådant. Fast hon vill inte lära sig läsa nu för då har hon ju inte något att göra när hon kommer till skolan… Hennes stora fokus just nu är att hon ska bli stor. Å stor är man när man börjar Mulle. För henne innebär det helt enkelt att hon blir det till hösten 🙂 Då ska hon ha hål i öronen har hon tänkt sig. Det har inte föräldrarna godkänt ej heller övervägt öht. Men hennes argumentation var att hål i öronen får man ha när man är stor. När jag pekade ut att jag är ju ännu större än barnen som går på Mulle och jag har inga hål i öronen. Varpå svaret kommer ”-Vet du Mamma?! Det är bara för att du är för feg!” Hopp… så så är det… Ja när hon blir stor ska hon också flytta hemifrån. Då ska hon flytta ner till Mormor och Morfar. Hon och Mormor kan ju dela ett rum tillsammans. För det är ju lite illa att de numera har så litet hus. Det var ju bättre med huset i Osby för där hade det ju funnits plats så hon kunde haft ett eget rum. Hon tycker att Mormor och Morfar gjort ett rejält nerbyte med att bygga detta lilla plutthus. Å det finns ju inga stora stenar att leka på heller (som det fanns vid gamla huset).

Men vi njuter av att ha Mormor och Morfar nära. Är så lyxigt att bara gå fem minuter och sedan är man framme. Vi njuter. Å vi får bra extra hjälp när det krisar på jobbet och man får stanna kvar lite längre. Då hämtar Mormor gärna på dagis! Lyx helt enkelt!

Nu får jag säga natti natt. Imorgon är det del 2 i min löparskola. Ska bli ny teknikträning. Jag håller på att slipa till ett nytt löparsteg nu. Det är rätt stor skillnad mot förra. Å guuuuuuuuud vilken gryyyyyyymmmm träningsvärk jag har i vaderna nu. Å nu är det ju bara knappt 6 veckor kvar till varvet. Tjihooo, blir till att slita järnet sista tiden mao.

Stora partyhelgen är inledd

Sjunker nu ner i soffan efter en väldigt lugn tillställning som är över. Felicia har firat sin 5 års dag lite i förskott tillsammans med sina närmsta vänner. Tjejerna var nöjda och för att vara en fredagskväll så var det både lek, stoj, slöande, mat, å godis 🙂 Å så lite paket. Felicia hade gått och väntat hela dagen och var överlycklig när första gästen äntligen ringde på. Isabelle hon tyckte också det var skoj att alla kompisarna kom. Hon somnade gott ikväll.

Dagen till ära fick det bli en prinsesstårta. Felicia och jag gjorde den tillsammans. Hon hade valt designen. Det skulle vara ros på den som hon skulle ha. Så jag gjorde varsin ros till alla barngästerna idag. Kändes som det skulle innebära minst tandagnissel 🙂 Å så blev det ju rätt snyggt med ett blomsterfång mitt på tårtan. Imorgon blir det en ny design, men det får bli nästa blogginlägg.

Idag lämnade plattsättarna Yngve och Patrik Igelstorp. Nu så var de klara med sina delar. Kvar i golvväg är det bara sovrumsmattan men det får far lägga själv. Det är full rulle nere i huset. Snickare, rörmokare och elektriker jobbar febrilt nu. Å nu är det bara två veckor innan deadline. Lite målningsarbete är kvar också så vi kommer få lite incheckningar på hotellet även nästa vecka men sedan ska det vara klart. Sedan är det hög tid för föräldrarna att bli flygfärdiga och flytta in i sitt nya bo. Få se om det klarar det 😀 Igår startade mor sitt nya jobb. Å det verkar vara bra det med. Så vi får väl se vad som händer framöver.

Tjejerna fick nya fina inneskor. Lite försenad julklapp och en tidig födelsedagspresent. Felicia var mäkta nöjd över sina högklackade skor. Preciiiiis som mamma har 🙂

Å nu så är mamma helt slut, dags att ladda batterierna inför imorgon och kalas numero två. Då ska båda prinsessorna firas. Johan står i köket och förbereder inför söndagens middag då det är det tredje kalaset. Men så är det ju stora födelsedagar också 5 och 2, då kan man ju inte göra mindre.

60 år senare

Ja, då hamnar man i Skövde eller rättare sagt Igelstorp. Iaf om man heter Anders. Så igår firade vi detta… Eller eg att morfar blev 60 år. Blev en väldigt slö dag och en god middag tillsammans med Gustav och Josefine. Idag blev det ytterligare en lugn dag. Lite sytt och mycket lek.

Så då är det ny vecka imorgon. Morfar har tagit sig till Jylland för att få en rejäl introduktion i nya jobbet. Å imorgon kommer Osby-gänget tillbaka för att fortsätta jobba i huset. Tja om de vågar. För Isabelle passade ju på att visa var skåpet ska stå när det gäller tv-spelande. Hon vann över en av killarna så nu är det ju frågan om de vågar komma tillbaka 😉

Slungade in i verkligheten

Dock har det varit lite glitter och fest också. Men mer om det senare. Först lite bilder 🙂

Onsdagen den 29 aug så disputerade farmor Noomi. Hon har i ett par års tid jobbat med sin avhandling kring barn och tobaksrökning å nu var det den stora finalen på allt. Redan tidigare i sommar kunde vi ta del av hennes avhandling i tryckt form å denna dagen var det dags att försvara den. Först en kort presentation och sedan en massa frågor från opponenten, betygsnämnd och åhörare. Jag och tjejerna vi var inte själva med under denna delen – då en 1,5 åring med mycket spring i benen inte skulle uppskattat att sitta stilla så länge. Men allt gick bra och Noomi blev godkänd och kan nu titulera sig Medicine Doktor tillsammans med Farmor 😉 På kvällen var det sedan dags för stor festlighet med god mat och underhållning. Men kan väl konstatera att vi inte är några partynissar mitt i veckan. För oj vad sega vi var dagen efter allihopa. Innan middagen så blev det lite slöande hemma hos farmor och farfar med lite nya lekkamrater i form av pappas faster Lisa.

Faster Hanna var ju givetvis på plats i Jönköping och det blev ytterligare tid för Felicia att busa med henne.

Vi har även fått upp en ny skövdebo ifrån Osby. Trevligt värre! Gustav har redan fått se de mer finare kvarten av Igelstorp både en och två gånger 😉 Å vi hoppas att det blir flera gånger till, för vi hoppas ju att han stannarminst 3 år till och gärna längre 😀 Tjejerna är iaf duktiga på att sätta honom i olika aktiviteter så det blir inte bara slöande när man kommer hit inte 😉

Felicia fortsätter sin löparsatsning. Tredje Proppen för denna säsongen är nu avklarad. Nu på onsdag är det ny omgång och då är Mormor och Morfar här så då ska det bli extra snabbt sprunget har Felicia redan lovat. Hon har snittat runt 10-11 minuter. Så vi får väl se om det blir nytt PB då 🙂

Själv gjorde jag mitt första PB på 5kmtävlingslopp igår. Jag gjorde min premiärtävling iom SLA-loppet gick av stapeln inne i Skövde. Jag fick som sluttid 26:56 å det är jag nöjd med. Loppet har en rätt lång och seg stigning från ca 1,5 km till 3,5 km. Så jag kände mig nöjd över att springa hela distansen utan att stanna och att jag dessutom kunde hålla uppe ett rel jämnt tempo hela uppförsbacken var ett mål jag höll. Likaså kunde jag öka tempot sista kilometern och spurtade även om ett par stycken innan mål. Så allt som allt så var det helt klart en bra första insats från min sida. Detta är ju en träning inför Gbgvarvet men kan nog tänkas ställa upp i detta loppet nästa år igen för att jämföra tiden då. Fick lite åskådare och hejarop på vägen, dock fick familjen stanna hemma då Felicia hade haft hög feber dagen innan så de fick bara höra vad bra jag gjort ifrån mig 😉

Det är mycket kurragömma här hemma nu. Rolig lek som alla är med på. Dock har Isabelle inte bemästrat tekniken helt och hållet än för hon glömmer att gömma hela sig 😉 Sött är det iaf när man ser små fossingar som sticker fram lite här och var 🙂

Lite bakverk har jag även hunnit med denna veckan. En kollega ifrån England skulle komma och jobba några dagar här i Skövde så jag lovade honom något gott till fikat, då han sett mina grejer på FB och ville smaka. Det fick bli morotskaka och så gjorde jag en variant på följande frosting där jag la till skal av 1 lime. Jag tog 2/3 delar av receptet och sedan 1 lime för att vara petig. Sedan dekorerades muffinsen med morötter gjorda av vit marsipan samt instucken citronmelis. Mumsigt och gott!

Den sista bilden är på våra blivande gardiner till sovrummet. De börjar ta sig, så snart kommer väl slutbilden upp också… Har pysslat lite med dem idag. Vi har även fixat lite höstfint i trädgården och fått ner seglen för säsongen och utemattan har fått komma in. Så nu börjar vi kura in oss allt mer. Johan har även hunnit med lite pyssel uppe i badrummet på övervåningen. Jag försöker städa lite. Så det tar sig bit för bit. Felicia börjar ju längta efter sitt nya rum på övervåningen för Isabelle har ju lärt sig nu hur man öppnar dörren in till systers rum så det är ju inte så lätt att gå undan längre och ej heller att hålla rummet rent och snyggt då lillasyster hela tiden går dit och stökar ner. (Även om storasyster också är duktig på det sistnämnda så gillar hon ordning och reda och kan hålla det fint om hon bara ges möjligheten.)

Nehepp dags att sova. Har iaf idag insett hur bra det är att jag varit duktig och bloggat om vad som händer och sker här hemma. Felicia ska till logopeden på torsdag och det svarsformulär som vi ska fylla i med diverse frågor är inte att leka med. Hur i hela friden ska man lyckas komma ihåg alla detaljer om när första två ords meningen sas och när när hon fokusera blicken osv osv. Så det är ju tur att man har ett gott minne via bloggen istället. Men det tar sin lilla tid att gå igenom och söka. Fast väldigt skoj läsning också. Har mycket spännande att se fram emot gällande Isabelles utveckling nu framöver har jag insett. Glömmer ju så lätt när allt kommer hända. Men spännande spännade.

Å imorgon är det ledig måndag. Har förberett två satser med surdegsgrundar så vi kan baka lite bröd inför veckan. Sedan kommer nog pensionärsparadiset börja ta form också. Första spadtaget ska ev tas imorgon. Foto gällande detta och lite annat gammalt ej tidigare visat kommer att hamna här inom kort. Men nu måste jag säga natti natt så jag hinner sova lite innan det är dags för reväljen av Isabelle. Hon tycker nämligen inte att vi ska sova längre än till 07:30 som längst även om vi är lediga… Men det kunde ju varit värre 🙂

Sjung om studentens lyckliga dar!

Blev många bilder på många söta flickor, pojkar å tårtor 😉

 

Igår var det firande av Johan som blev 35 år. Lars som firade sin 50 års dag. Å Ebba som blev nybakad student. Party, party, party!

Tjejerna fick dagen till ära nya klänningar. Blev riktigt nöjd med resultatet, och tjejerna verkade vara det också. Det blev varsin klänning och tyllkjol. Lite extra piff med nya hattar fick bli pricken över i:et.

Stora familjefestdagen!

Idag blev det kalas nr 2. Det var familjedag idag. Farmor, Farfar, Faster Matilda, Gammelfarmor anlände ifrån olika håll i Sverige å anslöt till övriga festgäster. Det blev god mat och ännu mera tårta. Givetvis blev det en hel del paket också till alla födelsedagsbarn. För Farfar fick ett litet firande han med, fastän Felicia inte riktigt var beredd att dela dagen med honom 😉

Jag kan väl inte säga annat än att jag nu njuter av en skön mjuk soffa. Imorgon är det kalas nr 3. Å så är det Felicias riktiga födelsedag. Så vi låter ballongerna hänga uppe ett tag till. Sedan blir det en vilodag innan vi ska ladda stämbanden på nytt och hurra för Isabelle som blir 1.

Stora kalashelgen har nu inletts

Efter en intensiv vecka med en hel mängd förberedelser så har nu äntligen festligheterna dragit igång. Idag var det prinsesskalas. Vi fick besök av en hel mängd söta och snygga prinsessor. Hur kul som helst. De hade verkligen gått inför hela temat. Felicia hon var överlycklig över att alla hennes kompisar kom till henne. Med oss att dela detta var givetvis mormor och morfar. De fick träffa alla kompisar som Felicia hela tiden pratar om. Festen inleddes med att prinsessorna fick pyssla sina egna prinsesskronor. De fick pynta kronorna med fina klistermärken. Sedan blev det fika och massor av lek. Eller var det tvärtom? 😉 Festen rundades av lite med att det blev fiskdamm och sedan var barn och föräldrar rätt nöjda å glada och började bege sig hemåt. Vi är glada och tacksamma över att vi har så bra familj och vänner runt omkring oss, no doubt about it!

Ja iom att det kretsat de senaste två helgerna kring en viss sak, så visas här en hel del foto på resultaten. Ja Tårtorna då. Har blivit riktigt, riktigt nöjd med resultaten. Men jag vill nog inte riktigt veta hur lång tid de tagit att tillverka. Visserligen om man slår ut det per tårta så är det inte så hemskt. Men gosedjurstårtan har nog tagit 10 h totalt, och det är bara dekorationer och fyllning… Men det var värst iofs. Lila tårtan har nog tagit 2h (samma beräkning), och prinsesstårtan 2,5h. Felicia har varit supernöjd med resultatet. Få se vad Isabelle ”säger” imorgon när hon får se sin snuttis på tårtan 🙂

För Isabelle har jag även sytt en ett års festklädsel. Klart även hon ska få vara lite prinsessa. Och Felicia fick också en sådan när hon blev ett, så klart lillasyster också ska få lite extra piff till sin stora dag. Iom att mumin är en kär vän till henne så fick den även pryda klädseln.

Jahopp, nu så är jag såååå trött. Sjunkit ner i soffan och njuter av att sitta stilla en bra stund. Har grym träningsvärk dessutom, så jag vill inte flytta mig mer än nödvändigt. Johan har börjat att läsa en ny bok som en vän till oss debuterat med. Vill så gärna också läsa den, men får invänta lite lugnare dagar. Men de statusuppdateringar jag får är att den är riktigt läsvärd, och att den ger svallande känslor. Idag fick vi en signerad version hemlevererad. Hur coooooolt är inte det är på en skala? För er som är nyfikna på vad det är för bok, kan läsa mer här (och beställa med givetvis 😉 ) http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197957356.