Kategoriarkiv: Normalläge

Å så var det nästan November redan

Ja halva hösten är redan förbi, eller snarare en bra bit mot slutet. Här har det varit tyst. Livet har dock gått i extremt högvarv kan jag tycka. Själv har jag hunnit med en tjänsteresa ner till Sicilien, Johan har hunnit med konferens i Stockholm. Mitt jobb är hektiskt (milt sagt) för vi har precis avslutat en rejäl neddragningsprocess och vi som blivit kvar ska på någon vänster klara av att leverera i samma takt som innan men på ett mer begränsat antal. Lite svår matematik att få ihop. Aaaaaningens stressigt mao för oss som blivit kvar. Men men, vi får snacka om lite roligare saker här. Å självklart köra en resumé på hösten som varit.

Tja vi startar väl upp i augusti då där vi avslutade. Frida och Alvar var ju på besök i dryga veckan. Å givetvis så ville flera hälsa på honom. Här hamnade han i Josefins knä. Jag tar de stora eventen och sammanfattar dem, sedan får ni läsa på respektive bild för mer detaljer, enklast så 🙂

Först ut var Möhippa för blivande fru Winter. Jag fick träffa ett underbart gäng tjejer. Men hade väl inte förväntat något annat med en så mysig person som Frida är. Det blev både lyxfika i parken, magdans, vin&Delikatessmässa och massa god mat på Glädje! Riktigt bra dag å den blivande bruden verkade helnöjd hon med 🙂

Helgen därpå var det då Tjejmilen. Å med en sådan varm sommar ska det ju också toppas på Tjejmilen. Så det blev givetvis väldigt varmt där med. ”lyllos” mig! Sammanfattningsvis: Varmt, tungt, och foten gjorde #¤#%%#%#-ont. (Det har konstaterats att jag fått hälsporre, men snål som jag är vill jag ju genomföra loppen jag betalt att göra.) Så med facit i hand kunde jag lika gärna skippat det. Var verkligen inget att vilja komma ihåg. Men en snygg medalj har jag iaf 😉

Mor och far har byggt till. Det räckte inte med det nya huset 😉 Nej det var planerat sedan tidigare. Men nu så finns där ett rejält förråd till. Slutresultatet har tydligen inte hamnat på någon bild än. Men Johan och far fick mycket bra träning inför våra kommande byggprojekt här hemma 😀

Vi har blivit en till i familjen. Numera har vi prinsessan Sofia här hemma också, ja det är så vår nya hamster tituleras. Tjejerna och Pappa Johan är nöjda!

Ni har ju sett hur idogt och duktigt tjejerna har tagit sig runt Proppenbanan 5 ggr även i höst släpandes på olika supportrar 😉 Nu har de fått sin belöning och uppskattning för detta i form av plaketten.

Tja jag drog till Sicilien och övriga familjen drog till Jönköping. Undrar vem/vilka som vann? 😀 Jag fick iaf njuta av 30 gradig värme. Ett underbart behagligt Medelhav och ljuvligt ljumma kvällar/nätter. Intensivt men ack så underbart. Får ta mig ner dit på nytt igen någon gång och göra lite mer turistande. Mycket att se på och uppleva. Vi var i Taomina. Kan varmt rekommenderas, och framförallt i September (enligt lokalbefolkningen).

En av hösten stora höjdpunkter inträffade första helgen i oktober då Frida fick sin Pe A och vice versa. Numera titulerar de sig som Herr och Fru Winter. De ställde till fest i dagarna två. Inledde med en bröllopskonsert följt av vigsel. För att sedan parta loss dagen efter med alla sina vänner. Å vilket party sen! Liveband och rejält med ös. Kunde inte stå stilla och dansade hej vilt! Den här helgen är svår att glömma vill jag lova! Å för er som inte riktigt hänger med vilka dem är så är det föräldrarna till Felicias bästis Stella. Tacksam att även vi fått stifta sådan bra bekantskap med denna familj.

Å förra helgen var det då dags för att fira Alvar och hans Barnvälsignelse. Jag, tjejerna, Mormor och morfar åkte därmed och tog en långhelg hos familjen Engström. Isabelle avgudar sin lille kusin ”Auar”, å Alvar tycker nog det är lite skoj med Felicia och Isabelle också. Fast alla de där pussarna som Isabelle konstant vill ge kan vara något jobbiga att ta i längden 😀 På vägen hem ifrån Engströms passade vi på att hälsa på Ebba och som bonus fick vi även träffa Lars, Ulla och Pontus. Å äta mycket god mat dessutom!

(klicka på bilden så blir det en större version att titta på och även mer beskrivningar)

Felicia funderar mycket och kommer med mycket tankar just nu. Senast i raden av hennes funderingar var på vägen upp till familjen Engström då Morfar fått göra ett nödstopp för en kisspaus. Då Felicia säger:
”-Vilken tur att man inte är en pojke som Morfar!
-Jaha varför då? (var givetvis vår fråga)
-Jo för att när man är pojke då måste man hålla i rumpan när man kissar.”

Slutligen har vi pysslat lite för Felicias rum. Hon har ju stora problem att sova på sitt egna rum. Allt som oftast så hamnar hon i min och Johans säng. Vilket blir jobbigt i längden för oss alla. Anledningen är att hon tycker det låter konstigt och att hon tycker det är massa saker som rör sig vilket är läskigt. Så för att hon nu ska känna sig lite mer trygg och tycka att hon har en mysig sovplats har vi valt att sätta ett draperi runt hela hennes säng och även hängt mysig belysning där. Första kvällen nu som hon ska sova, å än så länge är hon tänd på idén att sova där. Ska bli spännande och se hur det går i natt med… 🙂

Men nu så får vi ta och säga hej och tack för denna gången. Pippi:arna och vi andra hälsar hej!

Dags att summera och avsluta då…

Imorgon börjar vardagen på nytt igen. För Johan har det redan börjat sedan en vecka tillbaka men vi tjejer har lyxat med ytterligare en veckas ledighet. Men men det är väl oundvikligt. Hämtning och lämning på dagis och en massa jobbmåsten. Ska man få njuta av ny ledighet framöver får man väl göra lite skäl för den först 😀

Semestern har varit en riktig höjdare i form av skönt väder och väldigt slappt. Vi har gjort nytta i och omkring huset också. Ny balkong finns nu (dock ej förevigad på bild ännu insåg jag), plattat till blivande växthuset är klar (ej heller den dokumenterad), å en massa saft samt gelé är tillverkad och redo att förtäras under andra delen av året.

Isabelle hon är väldigt nyfiken och hjälpsam så fort det har något att göra med grävning eller kladdande av något slag 🙂 Så givetvis var hon en bra hjälpreda när Pappa skulle göra bruk till murningen.

En annan grej som vi börjat med nu i sommar är ett sk ”Felicia sova i egen säng”-spel. Simpla regler med att när Felicia lyckats sova en hel natt i sin egen säng får hon en klisterlapp som sedan hamnar på en spelplan. På vissa steg av spelplanen så är det en speciell figur och då kan det hända något extra. Hon har varit duktig i det stora hela så hon har redan hunnit komma till några speciella steg. Första specialsteget innebar att hon fick bjuda över sin bästis Stella för övernattning. Första övernattningen med kompis på hennes rum. Det vart stort! Båda tjejerna somnade lyckligt fnittrande den natten 😉 Men desto tröttare var de kvällen därefter 😀 Nästa steg hon kom till innebar att hon skulle få spela minigolf. Å senaste var att hon fick äta chips (!) en söndag… Så det har varit lite blandad kompott. Men hon är så nöjd hitentills. Å nöjdast är nog vi föräldrar för vi får ha vår säng för oss själva, vilket ger bättre nattsömn för oss alla! Efter 60 dagar i sin säng så är dealen att hon ska få åka till Stellas Lekland, men det är en bit tills det, så mycket övande att sova i egen säng framöver.

Isabelle hon försöker att fatta sig på det här med potta. Men nu sitter hon på den och tycker det är ”spännande” men tyvärr har hon inte lyckats att lämna något spår i den ännu. Men det kommer väl. Trosor tycker hon dock inte riktigt om så det dröjer väl ett tag tills blöjan försvinner för gott…

Båda tjejerna har fått sova över själva hos Mormor och Morfar nu i sommar. Felicia är ju mer företagsam och frågar ofta om hon får göra det. Så nu har vi fått börja styra lite mer i det. Isabelle var så mäkta stolt när Morfar kom och hämtade henne och väldigt noga med att hon skulle bära sin ryggsäck själv när hon själv skulle sova hos Mommo och Moffa. Gullepluttan!

Förra helgen tog vi oss en tripp till Jönköping för att hälsa på Farmor och Farfar. Jag passade på att hälsa på i Löplabbets butik och tog med mig två nya par skor hem. Fick grundlig genomgång av vilka skor som skulle passa mig bäst. Känns bra för kommande tävlingar. Det blev ett par långspringar skor och ett par lite mer anpassat för kortare intervallpass. Det senare paret var väldigt lätta att springa med och genererade inga nya skavsår vilket är ett riktigt bra betyg 😀 Vi åkte även till Stadsparken i Jönköping och busade runt i klätterställningar och gungor. Tjejerna trivdes väldigt bra. Vi vuxna var kanske lite mer skräckslagna med alla krumbukter som kan göras 😉

Syprojektet för min del denna sommaren har varit ett förkläde till mig själv. Blev väldigt nöjd med resultatet. Sitter nu och syr det sista på ett liknande förkläde till Felicia och sedan ska även Isabelle förevigas ett. Så blir vi snyggast i köket!

Massor av bär har plockats, bland annat blåbär. De var vi och hämtade hem en förmiddag tillsammans med Mormor i skogen. Det var riktigt skoj och tjejerna tyckte det var skoj att gå och plocka och äta en massa. Jag fick med mig 1,25 liter hem. Så det var inte så pjåkigt. Några har redan hunnit hamna i ett par kanelbullar. Mumsigt värre 🙂

Vinbärstårtan på bilden var ett test som blev mycket lyckat. Fyllde tårtan med ljusbotten, marängsmörkräm smaksatt med toffe, vinbärsmousse, kondenserad mjölk som kokats till kola, och färska vinbär. Givetvis blev det ett täcke av mmf. Efter pepparmints/chokladtårtan jag gjort några gånger är denna nog en riktigt god tvåa.

Sista bilden ut är från ett gammalt sågverk som Johan och Isabelle var och tittade på i Vreten i helgen. Felicia och jag kände inte riktigt för detta. Men de två andra tyckte det var spännande att kolla in.

Som avslutning får ni en rock konsert av självaste rockbruden själv: Felicia! Det är mycket sådant här nu, och lillasyster brölar på hon med. Men jag gillar att de brölar på till Polarna cd-n. Riktigt bra barnskiva gjord av gamla bekanta hemifrån Osby.

[tube]88UfjtbjHX8[/tube]

 

Nu är det sommarlov!

I onsdags så stängde jag av jobbdatorn och tänker låta den vara avstängd ett bra tag nu. För NU är det semester! En lång sådan dessutom. Den 5 augusti så tar allvaret vid igen för mig och tjejerna, men innan dess ska vi bara njuta och ha mycket sköna dagar tillsammans.

 

Vi inledde vår ledighet med att åka till Morbror Oscar och Frida och hälsa på nytillskottet Alvar. Vi har ju fortfarande inte haft möjligheten att träffa honom. Vi alla njöt av att få gosa lite med honom och ta hand om honom. Isabelle och Felicia var väldigt måna om honom. De ville hjälpa till med att mata och såg till att han fick nappen när han skrek. Å de var väldigt generösa med att låta honom mysa med deras gosedjur när han var trött och ledsen. De kommer nog att bli bra kusiner tillsammans. Jag som faster fick även jag godkänt av Alvar då jag fick honom att somna i min famn. Mysigt värre! Å föräldrarna de var nog lika nöjda dem för de kunde få armarna lite för sig själva ett tag och kunde få chans att vila lite extra. För Farmor (Mormor) var även hon med och tog nattpassen. Finns ju klara fördelar med att mata med flaska 😉 Tjejerna tyckte helt klart det var roligast när Alvar låg på sin lekmatta och de kunde sitta bredvid honom och leka.

[tube]rQaKkWL7l9Y[/tube]

Vi var på besök torsdag tom lördag. Igår så skulle vi ju självklart fira Pappa som blev hela 36 år gammal. Farmor och Farfar kom på besök. Å vi alla drog till Cirkus Scott. Första gången för Isabelle, Pappa och Farfar! Det var aktiviteter på cirkusen både innan och under föreställningen. Isabelle ville bli målad och vad passar inte bättre som en tiger. För hon är ju mycket för att säga Grr! Men inte denna gången givetvis. Hon var nog väldigt förvånad över hur hon såg ut 🙂 Kändes nog lite konstigt. Felicia ville inte bli ansiktsmålad, vilket var väldigt konstigt med tanke på hur smink och modeintresserad hon är. Inte ens när hon såg att det gick att få glitter så ville hon. När jag till slut fick fram varför så var det för att hon var rädd att det skulle klia (men det var först när vi kom hem som hon vågade klämma fram det). Men hon skulle rida. Fast efteråt var hon mest skrämd. Men modig var hon som red på ponnyn. Fast vi föräldrar kan nog numera pusta ut och konstatera att vi nog ”slipper” att bli hästtjejsföräldrar. För Felicia var inte sugen på att rida något mer. Å Isabelle ville inte heller rida. Alltid något gott 😉

Showen var riktigt riktigt bra. Det var en bra balanserad show med olika moment. Å det var inte några jobbiga pauser emellan heller. Utan det flöt på bra. Den är verkligen värd att ses för er som har möjlighet. Isabelle satt i mitt knä och hon gillade hästshowen och fotbollstrixaren bäst verkade det som. Men hon följde hela showen väldigt noga. Hon satt still hela 2h. Imponerande bara det! Det roligaste var nog när hon blir helt chockad över att en av medhjälparna trollas bort och trycks in på ett stort papper. Isabelle sitter helt förtvivlad och pekar på pappret och tycker att så kan de ju inte göra! 😀 Jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen att gå på deras show. Å även Johan och Farfar verkade nöjda med sin första gång på cirkus 🙂

Idag har det då varit första officiella semesterdagen då. Vi har njutit och fixat lite hemma med trädgården å så. Vilken lyx att ha 7 v tillsammans hela familjen. Det blir grejer det!

Jag har anmält mig till Tjejmilen nu i höst och har som mål att slipa personbästat på milen till under 50 min. Jag har påbörjat min träning nu för att försöka nå det målet (nu ligger det på 54:09 officiell tid). Målet ligger mao att jag ska ha en snitt tid på 5 min/km. Idag gjorde jag ett litet test på 3 km och då hamnade jag på 4:56 min/km. Känns gött, så det finns goda chanser att lyckas med målet. Dags att fortsätta slipa 88 dagar till.

Men nu natti natt!

 

 

Alla var här… nästan iaf :-)

I torsdags och fredags firades gamlingarna.. ja de fyller ju 60 i år så det måste ju firas. Å så passade de även på att värma upp huset riktigt rejält med en inflyttningsballuns. Skåningarna anlände under förmiddagen och vi startade med en rejäl brunch. Lite tårta på det. För att sedan förflytta oss till Knistad Herrgård på kvällen för att käka en superb trerätters middag. Ja, för att klara hela natten så var vi ju tvungen att äta lite kex och dricka gott vin givetvis innan vi alla somnade sött. Om ni tror vi bara käkade denna dagen, så är det nästan rätt 😀 Men vi hann med mycket socialiserande också och lite lekande och massor med skratt! Ungarna njöt över att ha massor av lekkompisar att köra med och busa en massa. Isabelle var den som var sist i säng, hon var tvungen att kolla in så att alla gått och lagt sig och att igen var kvar uppe innan hon störtade i säng. Fredagen blev en väldigt slö dag. Gästerna droppade av lite pö om pö. Men vi hann med att få en lugn start på dagen med en skön promenad och sedan sätta oss vid ett välfyllt frukostbord. Sedan njöt vi alla i solen en stund. Underbart helt enkelt!

Tårtan bestod av färgade bottnar med vanligt enkel vaniljsmak. Receptet hämtade jag här. Sedan fylldes den med blåbär, chokladmousse, hallon, skogsbärsmousse samt toppades med ett täcke med italiensk marängsmörkräm som jag smaksatte med choklad toffe. Som dekoration användes grädde samt figurerna modellerades i marshmallowfondant.

Mao en riktigt bra kolhyddratsuppladdning 😉 Men, men… dåligt med träning just nu med anledning av att jag lyckats med bedriften att få en blåsa under högra stortås nageln. Å då menar jag mitt under. Lycka… not…. Johan har fått agera doktor. Jag har fått öva på att våga låta honom hålla på med nålar och annat vasst på mina fossingar. Men lite förtroende har han lyckats skapa efter 11 år av äktenskap och hela 14 år som par. Nu är det bara 4 dagar kvar innan stora loppet så det är väl bara att vila och äta och ladda. Hur svårt kan det va?

Våren är här och massor med spring i benen

Vår och värme vi bara njuter! Jag och tjejerna har massor av spring i benen nu. Jag har ju Göteborgsvarvet att ladda för, medan småtjejerna de tävlar varje vecka nu. Varje onsdag är det Proppen tävling och då är det 1 km i full språngmarsch som gäller. Förra veckan var det premiär. Mormor och Morfar fick äran att vara med då. Felicia fick sin nummerlapp, men när Isabelle såg att hon inte hade någon så blev hon riktigt arg och ledsen. Så Mormor fick fixa en till henne också. Å Isabelle strålade av solthet när hon fick den på sig. Morfar fick äran att springa med henne. Å hon sprang (med vissa extra turer för att inte missa några vattenpölar) hela loppet. Å hon tog sig runt på 14:25 riktigt imponerande i ett par stövlar som är en aning för stora. Felicia sprang med mormor och hennes tid blev 9:41 och hennes kommentar efter loppet var att nästa gång får de ta den längre sträckan för denna var för kort 🙂 Efteråt så var alla nöjda och glada, Morfar var mest nöjd att det var över. För att springa i hällande regn med sandaler är inte det skönaste en svalare vårdag 😉

Denna veckan så sken solen istället. Å tjejerna var taggade på nytt. Jag, Johan, Farmor och Farfar fick möjlighet att vara med som supportrar denna gången. Å när tjejerna har snabba springskorna på så går det ännu snabbare. Denna gången så blev tiderna ännu bättre. Felicia (och Farmor) sprang runt på 7:22 och Isabelle på imponerande 10:57. De var verkligen peppade och riktigt springsugna. Så roligt att se! Det är verkligen en av veckans stora höjdpunkter helt klart!

Felicia fortsätter att förkovra sig i pysslandets ädla konst. Häromveckan så bestämmer hon sig för att hon ska börja sticka. Så vi fick ha en kort introduktion till hur man får till räta maskor. Så nu har Barbiedockan fått en ny halsduk. Bra att vara förberedd inför vintern 🙂 Men jag är imponerad över hur snabbt hon lär sig och det är riktigt skoj att hon gillar att pyssla så mycket. Bådar gott för framtiden. 🙂

Idag har vi gjort lite förberedelser inför stundande partaj som går av stapeln nästa vecka. Tårtan är nu redo i frysen. Bara dekorationen kvar att fixa.

Men det stora som hänt denna veckan är gårdagens nyhet. Jag titulerar mig numera även som Faster! Välkommen till världen lille Alvar Anders Olle Engström! Vi ser verkligen fram emot att träffa nytillskottet och hans lyckliga föräldrar. Men vi får väl hålla oss till tåls lite till. Så de hinner hem och får vänja sig vid att vara tre i familjen.

Nya prestationer

Mitt mål för detta året är ju att fixa Göteborgsvarvet den 18 maj. Vilket innebär 21 km, ett halvmaraton. För att nå dit och känna att jag kan göra en bra prestation har jag satt upp lite delmål. Nr 1 är att springa ett seedningslopp för att inte behöva starta bland de sista startgrupperna. Nr 2 träna mer fokuserat (anmält mig till en löpträningsgrupp med start 3 april). Nr 3 ev Skövde halvmaraton.

Idag var det dags för del 1, dvs seedningslopp i Göteborg. 1 mil stog på schemat. Fixa en tid under 1h och jag skulle tycka att jag gjort ett godkänt lopp. Vädret var soligt och fint, dock blåsigt och kallt. Å så lite förkylning på det samt lång väntan…

Start och mål
Start och mål
1 mil avklarad
1 mil avklarad

Lyckades hitta en bra rygg att följa efter första 6 km innan jag var tvungen att leta efter en ny då min draghjälp fick ännu mer fart än vad jag själv lyckades hålla uppe. Men efter att nått målet så kunde jag konstatera att jag sprungit milen på 54:09 min. Därmed väl godkänt! I seedningstid innebär det en tid på ca 2:12-2:13 så jag får hamna i en startgrupp i eller kring 14 (av 24). Helt OK. Nu är det bara att fortsätta jobba på del 2 och ev del 3.

Förra veckan så lyckades jag även med att få en certifiering i IBAQB, dvs något i stilen International Business Analysis Qualification Foundation level. Tre dagars utbildning och en hel del extra plugg. Men det var skönt att kunna bocka av även det och få lite mer inspiration och tekniker att tillämpa på jobbet framöver.

Så nu är det påsk att se fram emot. Vi kommer att vara hemma och fixa med källaren. Vi har verkligen kommit en bra bit nu med vårt röjande. Igår försvann vår stora gamla skinnsoffa. Blocket är verkligen ett bra hjälpmedel att få ”oönskade” grejer att få ben och gå någon annanstanns 🙂

Flyttlasset har gått

Ja i förra veckan gavs det till slut klartecken för att mors och fars hus är klart och redo att bebos av sina nya ägare. Så här kommer lite bilder från slutreslutatet innan flyttkartongerna flyttade in 🙂

Det är ju lite gott och blandat här. Vi har inledningsvis ett avslutningskalas för bästisarna som båda blivit 5 år stora. Men tråkigt nog blev de båda sjuka på varandras kalas så vi fick fixa ett eget litet kalas och fira dessa stora prinsessor. Trevligt värre!

Sedan har vi testat vabuari också. En vecka fick tjejerna stanna hemma. De turades lite om att vara sjuka med feber och hosta och snörvel. Vi vuxna lyckades hålla oss fria från det. Men tjejerna var väldigt lessa på slutet av att få gå och dra här hemma hela dagarna. Så när äntligen dagis startade på nytt igen så var det glada miner vid avlämning. Sista dagen innan dagis-start tog vi en riktig mysdag. Det innebar att få krypa ner i sängen på nytt igen med mängder av böcker som mamma fick läsa om och om igen. Vi hade lite snöbollskrig och bygde snökoja och åkte pulka. Sedan fick jag som utmaning att ta fram ett recept på en kaka som smaka choklad, ska vara ägg i den, samt strössel på. Sedan fick tjejerna själva baka kladdkakemuffinsen (med en aningens hjälp med att få rätt proportioner). Men de är duktiga nu och vet hur man ska göra. Felicia gillar att vara ägg-ansvarig 🙂

Så i torsdags/fredags så var det då slutbesiktning av huset. Å i samma veva åkte mor och far ner och packade ihop bohaget in i en lastbil och i volvon. Sedan kom de fullastade i lördags eftermiddag. Efter 2-2,5 h så var allt tömt och vi njöt av flyttpizza hemma hos oss. Igår spenderade vi hela dagen i huset och hjälpte till med att dra sladdar, tömma lådor och försöka att få det en anings beboligare. Igår natt var deras premiärnatt också. Den enda missen i det hela är att kaffemaskinen inte fungerar. Så just nu har de ingen möjlighet att själva fixa kaffe. Så när abstinensen slår till allt för hårt så kommer de springande hit upp 🙂 Men tur att de har egen nyckel så de kan gå in dygnet runt ifall det verkligen skulle krisa 😉 Ikväll skickade jag med en termos med kaffe så de lär väl klara sig fram till i morgon bitti iaf 😀

Mor är ledig denna veckan och ska jobba med att få lite fason på tillvaron. På torsdag kommer Oscar och Frida++ och då ska de sova i nya huset. Felicia var lite avis idag och tyckte att även vi andra ska göra det. Men tror det blir lugnare att sova här hemma 🙂 Men än så länge är det en bit kvar innan de kan sova där för det är rätt fullproppat i rummet som ska vara syrum/gästrum. Tur att vi är vana hotellägare nu ifall det skulle krisa så håller vi vissa reservationer in i det sista 😉

Hepp, nu får jag ta och gå ner och hänga upp sista omgången tvätt så jag får lite torra träningskläder inför morgondagens långkörare på gymmet. Imorgon kväll är det nämligen Kettlebells, Mage/Rygg träning samt Step pass. Kanske jag mjukstartar med lite intervallträning på löpbandet också. En riktig genomkörare, men riktigt skoj kväll.

Hipp, hipp, hurra

Ja då har vi klarat av första veckan som stor-familj. 9 personer i hushållet har gått över förväntan. Men det är tur ändå att Mormor har semester så hon kan hålla uppe servicenivån och hinna laga mat, diska, tvätta, hämta och lämna barn osv osv. Ja det är helt klart ett fulltidsjobb bara det å lite till. Några andra som också har jobbat mer än heltid är målaren och plattsättarna. Men det ger resultat. Blir fint värre!

Sedan är det ju födelsedagsvecka här hemma också. Lite tårta också så klart. Denna veckan blev det en tårta med en chokladbotten med mandel i. Sedan fylldes den med kokosmousse och jordgubbsmousse. Toppad med grädde, chokladsås och jordgubbar. Helt ok. På jobbet serverades det chokladcheescake. Den kommer definitivt göras om.

I tisdags började även morfar på nya jobbet. Å han har inte stapplat in genom dörren på kvällarna så det har nog inte varit allt för mycket att trycka in och bearbeta första veckan. Blir väl värre nästa vecka då han ska på introduktionsutbildning på Jylland. Dags att damma av danskan 🙂 Själv har jag stapplat fram dock. Jäkla träningsvärk 😉 Men idag har den börjat släppa, men jag lyckades springa milen på bandet i morse. 57 min totalt. Helt ok för att ha tagit det lugnt första 7 min. Men nästa fredag är det dags att börja slipa tiden lite. I slutet av mars är det ju tävling som gäller då måste jag fixa lite bättre tider. Går ju inte ligga på latsidan nu längre mao 🙂

Ett superbt avslut och en bra start!

I lördags åkte Mormor och Morfar vidare för att fira nyår hos Oscar och Frida. Vi andra stannade kvar här hemma för att invänta nästa gäster. Fast först blev det lite annat fixande… För historien gällande popcornsincidenten är inte riktigt slut än. För under veckan så har Isabelle haft feber och bitvis rätt hög sådan. Likaså har hennes andedräkt blivit allt mer illaluktande. Så i lördagsmorse så ringde jag sjukvårdsupplysningen på nytt och efter lite pratande med dem så blev det på nytt en tripp in till sjukhuset. Så där fick jag och Isabelle spendera förmiddagen och delar av eftermiddagen. Det blev en ny kik i näsan. Denna gången med lite mer verktyg. Kan väl sammanfattas till ”Inte så speciellt populärt…” Men men, fortfarande inte någon mer popcornkorn synligt. Iofs positivt. Men då hon var väldigt varig i bihålorna (antagligen en biverkning efter popcornincidenten) så fick vi med oss ett recept på Kåvepenin hem. Efter mycket om och men fick vi tag på medicinen och kunde åka hem. Sedan var det ju det här lilla dilemmat med att få i medicinen i ungen. Inte så att hon med glädje käka upp det. Inte med den smaken. Å efter att ha kämpat i ett dygn och större delen av innehållet i håret eller på kläderna (väldigt klibbigt dessutom) så fick vi vända oss för lite mer hjälp igen och fick en ny sort utskriven till oss. Den gick något smidigare ner i magen mha lite drickyoghurt. Så nu hoppas vi att detta avslutar popcornincidenten och vi kan hitta på något mer spännande på lördagarna än att spendera dem på akuten…

Ja, men efter vi kommit hem så kom Robert, Jessica och Birk. Tjohej vad skoj! Det var verkligen inte igår vi sett Robert. Å vi hade ju inte fått chansen att träffa hans tjej och ej heller hans lille kille. Ett riktigt trevligt initiativ att bjuda in sig till nyårsfesten här och dessutom vara här någon extra dag för att umgås med gamla vännerna. Tjejerna tyckte det var spännande med en liten bäbis. Båda var mycket snälla och måna om att Birk skulle ha något att leka med och att han inte tappade sin napp. Även om Isabelle bitvis glömde bort sig och inte tänkte på att det inte var en docka utan en riktig bäbis.

Å så kom nyårsafton. Å vad passade inte bättre än att ha sitt slutmål på sig. Den rosa prickiga klänningen passar perfekt numera. Å jag njöt av att ha den på mig. Å tjejerna snoffsade sig riktigt fina de med. Felicia fick ha hårsmycket som Ebba hade när vi gifte oss. Hon var så nöjd över detta. Å tidigt på eftermiddagen kom övriga gäster och vi fick tid till både god fika, sällskapsspel och trerätters middag. Riktigt mysigt och gött att fira in nya året med nygamla vänner! Det har hänt lite senaste åren med vår grupp, blivit en aningens större med både stora och små kärlekar 🙂 Men vi har lika skoj, alla är nog lika galna och tokiga och bjuder på sig själva. Skönt med sådana vänner!

Nu har alla gästerna åkt hem. Vi har tagit en väldigt lugn och slapp dag. Isabelle hon var så trött så hon la sig ståendes mot soffan och slocknade här precis 😉 Imorgon börjar vardagen igen. Mormor och Morfar kommer tillbaka och sedan börjar dagis igen. På torsdag kommer målaren hit som ska göra fint i mormor och morfars hus. Nästa vecka börjar morfar nya jobbet. Sedan är det två födelsedagar varav ett jubileum på 60. Å nu börjar även planeringarna ta vid för Felicias och Isabelles kommande födelsedagskalas. Gäller att börja planera i tid för det lär bli stressigt ändå mot slutet.

Ps. första två kakorna testade ur julklappsboken jag fick som heter Sweet dreams. Det blev en ”Syndig nougattårta” och ”chokladmakroner med lemoncurd”. Mumma! Boken gör än så länge skäl för sig namn 😉 Kommer fortsätta att baka ifrån den kommande två veckor har jag en känsla av. Måste ju hitta lite nya favoriter att variera med 🙂

Semester – mmmmmm

Ja då så ska jag göra ett nytt försök. Gårdagens texter försvann tyvärr bort 🙁

Som ni känner till vid det här laget när jag inte hunnit blogga efter hand så blir det ett långt inlägg och massor av foto. Så även denna gången. Så håll till godo 🙂

Vi startar upp fredagen den 29 juni 2012. Tio år tidigare var vi inte riktigt så här avslappnade, men vi åt gott då med. Men den dagen vill jag inte ha ogjort. Spenderade dagen tillsammans med bästa mannen min och vi passade på att filosofera lite samtidigt som vi njöt av lite mat från Restaurang Frestelsen i Hjo. Passade på att käka där när vi ändå skulle hämta mer färg så vi kunde sysselsätta oss igen 😉 Fast det där med filosoferande är inte riktigt Johans del, han fastnar mest i att han tycker det bara är en massa jobb-snack 🙂 Så vi begav oss hemåt igen och sedan efter att ha hämtat upp byggställning så fick det bli en soft kväll för omväxlings skull.

Dagen till ära passade jag även på att ta på mig bröllopsstassen. Å jag har inte det minsta problem att komma i den. Känns ju himla gött. Härom dagen gjorde jag även en inventering av garderoben här hemma (till Felicias stora förtjusning). För jag valde att gå igenom alla finklänningar som jag inte riktigt platsat i på ett bra tag. Ville kolla vad som skulle stanna kvar och vad som skulle försvinna bort. Å det blev riktigt trevliga upptäckter. Även om semestern varit rätt slapp och slarvig vad det gäller gottigheter så har jag ändå fortsatt krympa, vilket är tacksamt! Så nu har jag massor av snygga blåsor att använda – så nu hoppas jag det finns lite roliga event att använda dem på 😀

Efter några timmars ytterligare arbete och en hel del vinglande och riskande av liv och lem så var äntligen huset färdigmålat. Snyggt vitt och vackert! Men jag hoppas innerligt att det kommer hålla i många, många, många decennier… för jag vill inte upp och balansera där något mer. För det där med att Johan och jag jobbade tillsammans osv som jag skrev i tidigare inlägg det gällde inte riktigt samma när det var dessa höjderna och ej heller när man samtidigt ska parera för getingarna. Blä säger jag! Men men nu kan jag njuta av huset från markens perspektiv istället 🙂

Felicia och Isabelle återvände hem under lördagskvällen tillsammans med mormor och morfar. De hade massor att berätta om Tomtar och troll och prinsessor och alla andra saker de fått se och träffa. Så roligt att höra. Å så skoj att äntligen få krama om tjejerna på nytt igen. Kändes som de vuxit några centimetrar till under resan. Måste vara för all glass och annat gott de fått i sig 😉

Felicia var snabb att hjälpa till. Blir bra för framtida fixar här hemma. Hon visade bra prov på att tvätta fönstrena så det får bli repris på det framöver. Hon behöver bara växa till sig lite till så når lite bättre 🙂

Förra veckans stora projekt var helt klart att bygga lekstuga. Johan fick god hjälp av Morfar vilket var perfekt. Karlarna fick bygga, så fick vi flickor måla. Så vi tog in alla tjejer till det. Blev mycket färg, inte allt kom på huset dock. Men till Isabelles försvar så är det ju inte så lätt att hantera penseln när det är färg på hela penseln, å då menar jag hela penseln. Så trista Pappa tog och förflyttade bort en skrikandes och väldigt irriterad, och besviken tjej efter bara en liten stund. Men hon har fått chansen att hjälpa till lite med hennes och storasysters lekstuga 🙂

Vad tycker ni om kulören då? Vi hade väl planerat en röd liten stuga, men det bidde en senapsgul. Inte alla som har en stuga som matchar släpkärran. Men det har vi, alltid något 😉

Jag fick även tid att jobba lite mer på det grävande jobbet. Så nu börjar vi närma oss klara även gällande husgrunden. Sedan fräschade jag upp vår entre del på nytt. Dörren behövde ytterligare kärlek fastän det bara var två år sedan sist. Blev snygg den med. Å räcket det var verkligen ett rejält lyft. Vitt å snyggt det med nu 🙂

Mormor hon höll ställningarna vad det gällde lek och pyssel med barnen. Å tvätthögen fick sig en rejäl duvning den med. Snacka om lyxigt att ha både mormor och morfar för oss så länge. Kunde verkligen njuta av gott sällskap och att kunna pyssla på med våra stora projekt utan att behöva avbryta konstant för att någon liten parvel är på rymmen konstant. Tack, tack, tack! Detta är väl en viss försmak av hur det kan komma att bli framöver, när vi har favoriterna på nära håll. Det blir underbart!

Felicia fick en ritbok av mormor och morfar som man kunde göra masker av bilderna. Så hon har legat i stor produktion av olika figurer. Som hon sedan har sprungit runt med och skrämt grannar och oss 🙂 Sötnos!

Isabelle har blivit första stekaren här hemma 😉 Hon är väldigt snabb att inta plats framför spisen när hon ser att det görs något gott där. Det bådar gott inför framtiden det med. Felicia började ju med att sköta stekspaden å sedan har det ju blivit en hel del bakat och lagat av och med henne.

Denna veckan har semestrarna tagit slut för Johan och föräldrarna. Men vi tjejer fortsätter att njuta av ledigheten. Så vi har passat på att komma lite ikapp här hemma igen, inomhus samt passat på att samla energi hos våra vänner. Det började med lunch och fika hemma hos Emelie och hennes mamma. Söt liten prinsessa! Hon är några månader äldre än Isabelle. Alla tre tjejerna lekte bra ihop och det är skoj att även Isabelle får en kompis i sin egen ålder också. Även om det blev lite tävlande om vissa leksaker så styrde storasyster upp det och de blev bästa vänner. Så framöver så får vi se till att träffas ännu mera. Trevligt för alla tjejer stora som små 🙂

Den blivande lyan har redan använts i reklamsyfte. Så här kan det bli om några månader. I augusti verkar det finnas möjligheter att grunden börjar fixas. Snacka om att det går åt rätt håll nu och i riktigt bra tempo!

Ja, flera foto finns redan på väg från kameran in i datorn. Men de får vi ta en annan dag. Nu håller vi tummarna att detta fastnar som är skrivit ikväll…

Ja just ja… måste ju även skriva att jag numera är anmäld till nästa års Göteborgsvarv. Får hoppas att jag nu inte gjort något dumt. Får fira mors födelsedag lite annorlunda än vanligt.