Kategoriarkiv: Linux

Mycket som händer

Inskolningen på dagis flyter just nu på. Det har inte varit några problem hitintills, idag är det till och med så lyxigt så att jag kan gå hem under tiden som Felicia tillbringar förmiddagen på dagis. Denna tiden utnyttjas till att testa 64 bitars varianten av Windows 7 , något som inte direkt fungerar till min tillfredställelse. Windows 7 i sig är lysande jämfört med Vista – men marknaden verkar inte vara mogen för det här med 64 bitar. Försökte precis installera vår USB scanner och det gick inte alls. Körs det 64 bitars operativsystem så gäller det att få tag på 64 bitars drivrutiner också – och det dräller det inte av i Windows världen har jag upptäckt. Det är ju inte som Linux där man bara kompilerar om aktuell drivare som 64 bitars kod.

Testar drivel

Testar just nu Drivel som är en microblog-klient för Linux. Den verkar ju fungera fint, för övrigt så har jag nu jobbat i tre veckor – så då är det lagom att ha lite pappaledigt och skola in Felicia till dagis. De nästkommande två veckorna kommer jag och Felicia testa hur det är att vara dagisbarn. Felicia kommer nog inte ha några större problem, hon trivs ju som fisken om hon är omgiven av andra ungar, men frågan är om pappa tycker det är skoj oxå?

Ladda ner film LAGLIGT

Ny tjänst där du kan ladda ner filmer lagligt (till en låg kostnad EDIT:kollade på hyrpriserna – det var inte alls speciellt billigt) de är dessutom inte förstörda med DRM skydd och det är fritt fram att bränna ut dom på DVD. De har klienter för Windows, Mac och Linux (bara det är ju en big bonus).

Kernel 2.6.28

Linux PoweredIfall någon av mina nördkompisar kikar förbi här  så måste  jag bara påpeka vad det interna versionsnamnet på den senaste stabila kärnan av Linux är (2.6.28 serien).

”Erotic Pickled Herring”

Känns som om någon inte har alla hästarna i stallet.