Kategoriarkiv: Träning

Dags att summera och avsluta då…

Imorgon börjar vardagen på nytt igen. För Johan har det redan börjat sedan en vecka tillbaka men vi tjejer har lyxat med ytterligare en veckas ledighet. Men men det är väl oundvikligt. Hämtning och lämning på dagis och en massa jobbmåsten. Ska man få njuta av ny ledighet framöver får man väl göra lite skäl för den först 😀

Semestern har varit en riktig höjdare i form av skönt väder och väldigt slappt. Vi har gjort nytta i och omkring huset också. Ny balkong finns nu (dock ej förevigad på bild ännu insåg jag), plattat till blivande växthuset är klar (ej heller den dokumenterad), å en massa saft samt gelé är tillverkad och redo att förtäras under andra delen av året.

Isabelle hon är väldigt nyfiken och hjälpsam så fort det har något att göra med grävning eller kladdande av något slag 🙂 Så givetvis var hon en bra hjälpreda när Pappa skulle göra bruk till murningen.

En annan grej som vi börjat med nu i sommar är ett sk ”Felicia sova i egen säng”-spel. Simpla regler med att när Felicia lyckats sova en hel natt i sin egen säng får hon en klisterlapp som sedan hamnar på en spelplan. På vissa steg av spelplanen så är det en speciell figur och då kan det hända något extra. Hon har varit duktig i det stora hela så hon har redan hunnit komma till några speciella steg. Första specialsteget innebar att hon fick bjuda över sin bästis Stella för övernattning. Första övernattningen med kompis på hennes rum. Det vart stort! Båda tjejerna somnade lyckligt fnittrande den natten 😉 Men desto tröttare var de kvällen därefter 😀 Nästa steg hon kom till innebar att hon skulle få spela minigolf. Å senaste var att hon fick äta chips (!) en söndag… Så det har varit lite blandad kompott. Men hon är så nöjd hitentills. Å nöjdast är nog vi föräldrar för vi får ha vår säng för oss själva, vilket ger bättre nattsömn för oss alla! Efter 60 dagar i sin säng så är dealen att hon ska få åka till Stellas Lekland, men det är en bit tills det, så mycket övande att sova i egen säng framöver.

Isabelle hon försöker att fatta sig på det här med potta. Men nu sitter hon på den och tycker det är ”spännande” men tyvärr har hon inte lyckats att lämna något spår i den ännu. Men det kommer väl. Trosor tycker hon dock inte riktigt om så det dröjer väl ett tag tills blöjan försvinner för gott…

Båda tjejerna har fått sova över själva hos Mormor och Morfar nu i sommar. Felicia är ju mer företagsam och frågar ofta om hon får göra det. Så nu har vi fått börja styra lite mer i det. Isabelle var så mäkta stolt när Morfar kom och hämtade henne och väldigt noga med att hon skulle bära sin ryggsäck själv när hon själv skulle sova hos Mommo och Moffa. Gullepluttan!

Förra helgen tog vi oss en tripp till Jönköping för att hälsa på Farmor och Farfar. Jag passade på att hälsa på i Löplabbets butik och tog med mig två nya par skor hem. Fick grundlig genomgång av vilka skor som skulle passa mig bäst. Känns bra för kommande tävlingar. Det blev ett par långspringar skor och ett par lite mer anpassat för kortare intervallpass. Det senare paret var väldigt lätta att springa med och genererade inga nya skavsår vilket är ett riktigt bra betyg 😀 Vi åkte även till Stadsparken i Jönköping och busade runt i klätterställningar och gungor. Tjejerna trivdes väldigt bra. Vi vuxna var kanske lite mer skräckslagna med alla krumbukter som kan göras 😉

Syprojektet för min del denna sommaren har varit ett förkläde till mig själv. Blev väldigt nöjd med resultatet. Sitter nu och syr det sista på ett liknande förkläde till Felicia och sedan ska även Isabelle förevigas ett. Så blir vi snyggast i köket!

Massor av bär har plockats, bland annat blåbär. De var vi och hämtade hem en förmiddag tillsammans med Mormor i skogen. Det var riktigt skoj och tjejerna tyckte det var skoj att gå och plocka och äta en massa. Jag fick med mig 1,25 liter hem. Så det var inte så pjåkigt. Några har redan hunnit hamna i ett par kanelbullar. Mumsigt värre 🙂

Vinbärstårtan på bilden var ett test som blev mycket lyckat. Fyllde tårtan med ljusbotten, marängsmörkräm smaksatt med toffe, vinbärsmousse, kondenserad mjölk som kokats till kola, och färska vinbär. Givetvis blev det ett täcke av mmf. Efter pepparmints/chokladtårtan jag gjort några gånger är denna nog en riktigt god tvåa.

Sista bilden ut är från ett gammalt sågverk som Johan och Isabelle var och tittade på i Vreten i helgen. Felicia och jag kände inte riktigt för detta. Men de två andra tyckte det var spännande att kolla in.

Som avslutning får ni en rock konsert av självaste rockbruden själv: Felicia! Det är mycket sådant här nu, och lillasyster brölar på hon med. Men jag gillar att de brölar på till Polarna cd-n. Riktigt bra barnskiva gjord av gamla bekanta hemifrån Osby.

[tube]88UfjtbjHX8[/tube]

 

Nu är det sommarlov!

I onsdags så stängde jag av jobbdatorn och tänker låta den vara avstängd ett bra tag nu. För NU är det semester! En lång sådan dessutom. Den 5 augusti så tar allvaret vid igen för mig och tjejerna, men innan dess ska vi bara njuta och ha mycket sköna dagar tillsammans.

 

Vi inledde vår ledighet med att åka till Morbror Oscar och Frida och hälsa på nytillskottet Alvar. Vi har ju fortfarande inte haft möjligheten att träffa honom. Vi alla njöt av att få gosa lite med honom och ta hand om honom. Isabelle och Felicia var väldigt måna om honom. De ville hjälpa till med att mata och såg till att han fick nappen när han skrek. Å de var väldigt generösa med att låta honom mysa med deras gosedjur när han var trött och ledsen. De kommer nog att bli bra kusiner tillsammans. Jag som faster fick även jag godkänt av Alvar då jag fick honom att somna i min famn. Mysigt värre! Å föräldrarna de var nog lika nöjda dem för de kunde få armarna lite för sig själva ett tag och kunde få chans att vila lite extra. För Farmor (Mormor) var även hon med och tog nattpassen. Finns ju klara fördelar med att mata med flaska 😉 Tjejerna tyckte helt klart det var roligast när Alvar låg på sin lekmatta och de kunde sitta bredvid honom och leka.

[tube]rQaKkWL7l9Y[/tube]

Vi var på besök torsdag tom lördag. Igår så skulle vi ju självklart fira Pappa som blev hela 36 år gammal. Farmor och Farfar kom på besök. Å vi alla drog till Cirkus Scott. Första gången för Isabelle, Pappa och Farfar! Det var aktiviteter på cirkusen både innan och under föreställningen. Isabelle ville bli målad och vad passar inte bättre som en tiger. För hon är ju mycket för att säga Grr! Men inte denna gången givetvis. Hon var nog väldigt förvånad över hur hon såg ut 🙂 Kändes nog lite konstigt. Felicia ville inte bli ansiktsmålad, vilket var väldigt konstigt med tanke på hur smink och modeintresserad hon är. Inte ens när hon såg att det gick att få glitter så ville hon. När jag till slut fick fram varför så var det för att hon var rädd att det skulle klia (men det var först när vi kom hem som hon vågade klämma fram det). Men hon skulle rida. Fast efteråt var hon mest skrämd. Men modig var hon som red på ponnyn. Fast vi föräldrar kan nog numera pusta ut och konstatera att vi nog ”slipper” att bli hästtjejsföräldrar. För Felicia var inte sugen på att rida något mer. Å Isabelle ville inte heller rida. Alltid något gott 😉

Showen var riktigt riktigt bra. Det var en bra balanserad show med olika moment. Å det var inte några jobbiga pauser emellan heller. Utan det flöt på bra. Den är verkligen värd att ses för er som har möjlighet. Isabelle satt i mitt knä och hon gillade hästshowen och fotbollstrixaren bäst verkade det som. Men hon följde hela showen väldigt noga. Hon satt still hela 2h. Imponerande bara det! Det roligaste var nog när hon blir helt chockad över att en av medhjälparna trollas bort och trycks in på ett stort papper. Isabelle sitter helt förtvivlad och pekar på pappret och tycker att så kan de ju inte göra! 😀 Jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen att gå på deras show. Å även Johan och Farfar verkade nöjda med sin första gång på cirkus 🙂

Idag har det då varit första officiella semesterdagen då. Vi har njutit och fixat lite hemma med trädgården å så. Vilken lyx att ha 7 v tillsammans hela familjen. Det blir grejer det!

Jag har anmält mig till Tjejmilen nu i höst och har som mål att slipa personbästat på milen till under 50 min. Jag har påbörjat min träning nu för att försöka nå det målet (nu ligger det på 54:09 officiell tid). Målet ligger mao att jag ska ha en snitt tid på 5 min/km. Idag gjorde jag ett litet test på 3 km och då hamnade jag på 4:56 min/km. Känns gött, så det finns goda chanser att lyckas med målet. Dags att fortsätta slipa 88 dagar till.

Men nu natti natt!