Kategoriarkiv: Digiscrap

Livets äventyr

Här en bild som legat länge i arbetskatalogen. Inte blivit riktigt klar. Men nu är det dags att ta tag i scrappandet på nytt igen och öva på kreativiteten. Bilden är tagen i somras i Gullbränna en tidig morgon, då jag och tjejerna passade på att njuta av lite vågor och vindar.

Älskade snuttis

Isabelle fick en mjukis Mumin i present av faster Matilda på sin barnvälsignelsedag. Sedan dess är de oskiljaktiga, Isabelle och snuttisen. Vi föräldrar har redan införskaffat två ytterligare kompisar (exakt lika dana), vi vill inte riskera att vid läggdags stå utan denna magiska gosiga vän som gör att vår dotter somnar in och drömmer söta drömmar 🙂

Bästisar!

Felicias bästisar går under namnen Stella och Tilde. De är de bästaste av kompisar. För det är oftast dem enda personerna som Felicia pratar om när hon är hemma ifrån dagis å inte har chansen att träffa dem. För då är det ofta frågan om vi inte kan åka och hälsa på kompisarna eller om de inte kan komma och leka osv osv. Men det är även de kompisarna som får mest skyll för saker och ting. ”Stella gjorde si och Tilde gjorde så”. Den ena slog den andre och av någon anledning så är det alltid Felicia som fått stryk… Men jag undrar jag 😉 Det är tre riktigt envisa personer och individualister ut i fingertopparna. Men vad bra de sedan leker och roas av varandra. Visst är det konstigt. De lärde känna varandra via dagis, och av den anledningen har vi vuxna också fått lära känna nya personer. Riktigt skoj! Får hoppas att de får hänga ihop framöver också i skola och på fritid. Ska bli skoj att följa deras utveckling nu och framöver.

Lilla fröken Nyfiken Zaxmy

Ja Isabelle hon har verkligen satt fart nu. Vi som tyckte att hon varit väldigt lugn i jämförelse med Felicia. Men nu så har hon börjat ta igen det med råge 🙂 Det klättras, det undersöks, det klättras upp på pallar, det är riktiga viljeyttringar när hon inte får som hon vill, sedan klättrar hon lite till, å så springer vi lite också, varför inte klättra upp för trappan när man har chans. Osv osv.

Som ni förstår så har hon lärt sig den ädla konsten i att klättra. Blivit riktigt duktig på det med. Å sedan har hon en radar som märker direkt när grinden till övervåningen är öppen. Och på fem röda är hon framme vid trappan och försöker att bestiga trappan till övervåningen.

Sedan har hon även blivit en riktig drama queen deluxe. Om hon inte får som hon vill, eller att vi tar bort något som är lite väl farligt, så lägger hon sig på golvet och skriker i högan sky. Med tårar och hela kittet. Det är inte de små tonerna heller, utan riktigt höga och gälla 🙂 Sedan tittar hon upp och ser om vi ändrat oss, å om hon då upptäcker att vi inte gjort det så fortsätter teatern lite till 😀 Så hon har officiellt tagit teatrandet några steg längre än vad stora syster gjorde i den åldern. Men det är lättare att hantera detta än en 4 årings trotts. 🙂

Här kommer senaste bilden jag kämpat med några dagar nu. Lite minnen ifrån sommarens besök på stranden en vanligt söndag i början av juni.

Vintermys

Efter senaste foto-inlägget så har det varit en helg i Stockholm för mig och Johan. Jag hade fixat biljetter till musikalen Spamalot. Johan är ju helfrälst på Monty Python och tycker att Johan Glans och Henrik Dorsin är inte så dåliga de heller. Därför fick Johan detta i julklapp av mig. Tillsammans med två hotellnätter, shopping, trevligt sällskap och god mat. Ja och sällskapet var helt vuxet (iaf åldersmässigt). För vi mötte nämligen upp Oscar och Frida, som också njöt av en jul/födelsedagsklapp. Iom att Oscar fyller fullvuxen dvs 30 så var det en present från oss alla. Perfekt att få dela denna present med dem. Barnen fick stanna hemma i Igelstorp och passa Mormor och Morfar.

Sedan har jag hunnit att vara magsjuk. Passat på att njuta av vackra vintervädret med att grilla på baksidan av huset. Ett års kontroller av tänder och längd och vikt, å så vaccination på det. Vilket gav tråkiga biverkningar med hög feber några dagar för Isabelle. Stackarn hade någon förkylning i kroppen också vilket förvärrade det hela. Johan har hunnit börja gipsa badrummet på ovanvåningen. Å sedan har Johan och tjejerna varit på en kortvisit nere i Jönköping hos Farmor och Farfar. Å så var det dags för nästa magsjuka, Johan åkte dit denna gången. Så jag tog och packade in mig och tjejerna och drog till södern för lite miljö- och luftombyte. Bilder ifrån denna vistelsen kommer i senare inlägg. Här kommer några ifrån arkivet.

Nu när det är lite lugnt med tårtbyggen så får jag satsa på att bygga lite nya layouts. Å Isabelle är ju underrepresenterad, så här kommer en till henne!