Alla inlägg av Johan

Lillkräkis

Efter att varit frisk en och halv vecka så har stackars Felicia råkat ut för något igen. Felicia har varit väldigt trött i eftermiddag, inte så konstigt tycker vi med tanke på att vi kom i säng 22:30 igår, efter ett utdraget drama innehållande en dotter och två trötta föräldrar. Så när Felicia ville sova vid 19-tiden var pappa överlycklig =D

En halvtimme senare så spydde hon i sin säng. Pappa är helt övertygad om att det bara var för att hon är så trött och hostat en massa. Men nu verkar ju inte kräkandet sluta så den teorin får väl vackert stryka på foten.

Så det blir tråk VAB imorgon, har massor jag måste få gjort på jobbet – men Hanna har ett superviktigt möte imorgon så jag får vara hemma med vår älskade lillkräkis.

Skitsnö…

Är något less på all snö. Eftersom vårat tak är nylagt och således fortfarande blankt och glatt så lossnar all snö i stora sjok. Igår när snön på baksidan rasade ner så hängde även takstosen till vår spisfläkt med.Varning för sur gubbe Även takrännan knäcktes. Fick tag på dom som fixade vårt tak i somras så de satte dit takstosen igen.

Mycket som händer

Inskolningen på dagis flyter just nu på. Det har inte varit några problem hitintills, idag är det till och med så lyxigt så att jag kan gå hem under tiden som Felicia tillbringar förmiddagen på dagis. Denna tiden utnyttjas till att testa 64 bitars varianten av Windows 7 , något som inte direkt fungerar till min tillfredställelse. Windows 7 i sig är lysande jämfört med Vista – men marknaden verkar inte vara mogen för det här med 64 bitar. Försökte precis installera vår USB scanner och det gick inte alls. Körs det 64 bitars operativsystem så gäller det att få tag på 64 bitars drivrutiner också – och det dräller det inte av i Windows världen har jag upptäckt. Det är ju inte som Linux där man bara kompilerar om aktuell drivare som 64 bitars kod.

Testar drivel

Testar just nu Drivel som är en microblog-klient för Linux. Den verkar ju fungera fint, för övrigt så har jag nu jobbat i tre veckor – så då är det lagom att ha lite pappaledigt och skola in Felicia till dagis. De nästkommande två veckorna kommer jag och Felicia testa hur det är att vara dagisbarn. Felicia kommer nog inte ha några större problem, hon trivs ju som fisken om hon är omgiven av andra ungar, men frågan är om pappa tycker det är skoj oxå?

Vår efterlängtade soffa

Så har den anlänt, soffan som vi beställde för knappt 9 veckor sedan. Det har varit en prövning i dålig kundservice. När vi beställde soffan så fick vi reda på att leveransen kunde ta 4 – 6 veckor, självklart går man och hoppas på att den ska komma redan efter 4 veckor. Efter att 7 veckor hade gått och vi inte hört ett knyst från A-möbler i Skövde så ringde Hanna och undrade vad som pågick egentligen? Först då får hon reda på att soffan är försenad (surprice!!!), inte nog med att den är försenad den är rejält försenad. Det skulle dröja ytterligare 1,5 vecka innan soffan skulle anlända. Efter lite diskuterande fram och tillbaka så bestämdes det att vid leverans så skulle det komma ut två gubbar  och bära in soffan (när vi beställde soffan så fick vi billigare frakt ifall vi kunde hjälpa till att bära in den). Inte så smidigt att hålla koll på en ”rymningsbenägen” dotter samtidigt som soffdelar ska flyttas från ett lastbilsflak in till vardagsrummet. Dagen kommer då soffan ska vara leverarad till butiken och vi är hemma hela dagen för att invänta samtal för att få en tid för leverans. Inte ett knyst. 5 min innan stängningsdags ringer Hanna upp igen får snabbt en tid då leverans ska ske, dagen efter mellan 11 och 13. Lite udda tid om du frågar mig, när lunchar de egentligen? Ja ja det viktigaste är att vi får vår soffa. Så vi är hemma och inväntar leverans. Men då ingen soffa dykt upp vid 14 så mulnar Hanna till rejält. Denna gången användes de STORA bokstäverna i hela samtalet. Kommentarer från säljaren om ”Soffan står fortfarande kvar här i butiken, de har inte hämtat den ännu” hjälper ju inte riktigt till att lugna ner en redan riktigt irriterad kund. Men de magiska orden måste sagts för 10 min senare så ringer det på dörren och soffan börjar lyftas in. När det till slut är dags för betalning så blev det inte den minsta diskussion när Hanna påpekade att det som skulle dras på kontot skulle endast vara det kvarvarande gällande soffans pris, inget annat. Å så blev det.

Ja efter mycket om och men, mycket men, så står nu soffan i vårt vardagsrum. Det har varit urusel service, men soffan är precis det vi vill ha. Men det kommer nog ta ett väldigt bra tag innan vi går till A-möbler igen. Har inga problem med leveransproblem, bara man blir informerad, och kan förbereda sig på det. Men då man inte hör ett dyft och de fortsätter göra samma sak gång på gång, då blir man less på dem.

Så nu är ni nyfikna, hur blev då resultatet?

img_j_1752
Nya soffan

Stylad tjej med klös

Ibland är man som förälder orolig för hur man ska lösa en viss situation. T.ex. hur håller man en liten tjej glad när både mamma och pappa är upptagna med att kånka runt på en tung byrå? Vi hade dessa bryderier häromdagen när vi skulle tömma ett flyttlass från Osby här i Skövde. Men med lite frigolit så var tjejen toppnöjd med situationen. Det är inte bara frigolit som Felicia fattat tycke för – påsklämmor är oxå väldigt kul.

Ladda ner film LAGLIGT

Ny tjänst där du kan ladda ner filmer lagligt (till en låg kostnad EDIT:kollade på hyrpriserna – det var inte alls speciellt billigt) de är dessutom inte förstörda med DRM skydd och det är fritt fram att bränna ut dom på DVD. De har klienter för Windows, Mac och Linux (bara det är ju en big bonus).

Seriella vs parallella gränssnitt

Mycket tid kan läggas på  diskussioner om hur man ska uttala kex. Felicia har hoppat över den fasen (rätt enkelt med tanke på att om hon överhuvudtaget yttrade ordet kex så skulle uttalet vara det minsta föräldrarna brydde sig om) istället har fokus hamnat på hur man bäst inmundigar dessa läckerheter – vi lite mer normala människor kanske skulle tycka att ett åt taget (dvs seriellt) vore det optimala. Men då missar man en viktig faktor, revirmärkandet, om istället äter dom parallellt så är det minsann inga andra som kommer att vara så intresserade av att sno åt sig ett.

Sedan så var grannpojken Axel på besök med sin pappa, men det tog inte lång tid innan han slocknade i soffan. När det var dags för väckning så krävdes det en dela hårda tag innan han ansåg det vara lönt att vakna.