Semesterinslag

Johans semester börjar så sakterliga ta slut, sista dagen imorgon (för den här gången). Men å andra sidan så jobbar han nu tre veckor och sedan har han ”ledigt” två för att skola in Felicia på dagis. Jag däremot får njuta av två veckor till innan allvaret startar. Felicia avslutar sin semester med en vecka tillsammans med mormor och morfar som kommer upp hit. Blir skönt för oss allihopa 🙂

Men det är framtid det, nu ska vi ta lite dåtid istället.

Här är kvällens kollage av bilder:

Första bilden är från dagen då Felicia var hos tandläkaren. Hon var ju tvungen att visa även på kort hur duktig hon är med tandborsten. Idag har hon borstat tänderna 4 gånger 😉 Så hon är flitig. Men det blir mycket glass på menyn just nu, så det skadar nog inte.

När vi var i Jönköping så hittade Johan ett stort paket med hårsnoddar för 10 kr. Han slog till direkt. Jag som tänkt att ta en åt gången blev genast nedröstad. Så vad säger ni? Snacka om att gå in för det här med toffsar 🙂 Ser ut som ungen är född på 80 talet snarare än 08 😉 Här poserar hon med skohornet och gummistövlarna. Snacka om snyggig 😀

De två följande bilderna är ifrån måndagens arbete. Fick chansen att pyssla lite själv och passade på att lära mig en ny teknik, appliqué, dvs istället för att fylla igen ett stort område med brodertråd så fäller man in ett annat tyg istället som monteras fast. Det blev motiv från Elsa Beskow närmare bestämt blåklocks-barnen. Jag tycker motivet är så fint. Å det blev inte så illa på klänningen heller. Mössan är gjord till ett nytillskott i släkten, ett kusinbarn till Johan. Får hoppas att paketet hinner fram innan den som ska få det ser det här på bloggen.

I tisdags hade vi en liten semestertripp med svärföräldrarna. Vi gjorde en liten rundtur här omkring. Först började vi med Mini Zoo i Tibro, där vi fikade och sedan gosade med alla djuren. Dagen till ”ära” så visades det även ormar, och det var fritt fram att gosa med dem också. Ni som känner mig, vet ju hur svårt jag har att hålla mig borta från en sådan möjlighet… nooooooot. Jag delade inte Johans entusiasm när han springer fram med kameran och ska fota, och kommer tillbaka med ett glatt ”Titta!!!”. Men ormarna försvann ner i sina boxar de kommit i igen, men jag kollade noga var jag gick första biten efter detta ställe. Men det blev bättre sedan, mycket trevligare djur. Både Felicia och Johan tyckte hönsen var spännande och det blev mycket fotande även här. Johan har även döpt om en av raserna till Pingsttant. Han tycker att de ser ut som gamla tanter i pingstkyrkan helt enkelt, ni får väl se om ni ser samma likhet?

Efter Tibro drog vi vidare till Karlsborg, där det blev lunch på Idas brygga. Mumsigt gott som vanligt. Vi hann även med ett brolyft och fick se massor av båtar, dyra och mindre dyra. Då vi redan avverkat sevärdheterna där så åkte vi till Forsvik och tog in det kulturella och historiska som fanns där. Väldigt intressant att se kvarn och annan gammal verksamhet som varit där. På samma ställe fanns även ett motorcykel museum där en privat samling av motorcyklar visades upp. Svärfar fick en rejäl nostalgitripp där.

Avslutningen på trippen blev i Hjo och på Glassrestaurangen. Årets premiärbesök. Förstår inte varför det dröjt så länge, för det är ju lika mumsigt detta året.

Sista bilden är en av alla bilder som tagits under veckan. Johan har varit framme med kameran och Felicia har ställt upp villigt som fotomodell.

Men nu så är det dags att hoppa i säng. Imorgon ska vi bege oss till Skara och testa på äventyrsgolf där. Det är en ”försenad” 30 års present som jag ska få njuta av. Ska bli skoj. Å måste ju ha alla krafter för att inte förlora allt för lätt. Men då det är min present så bör de andra ju lägga sig så jag vinner? 😉

Ha det gott!

Lämna ett svar