Ordning och reda

I morse gick Johan tillbaka till jobbet. Klockan ringde väldigt tidigt. Felicia hon vaknade givetvis då också. Blev inte mycket sömn för någon av oss. Felicia somnade efter många vilda protester vid 24-01 inatt, å jag hade väl inte riktigt önskat att hon sedan skulle upp och hoppa klockan 07 igen. Men så var fallet. Väldigt motvilligt gick även jag upp till slut. Men efter ett tag så hade även jag fått upp tempot lite. Det var skönt väder ute och efter frukost och lite fixande var vi ute. Jag passade på att plocka 2 l svarta vinbär, Felicia lekte i sandlådan och hjälpte till lite mot slutet även hon. Hon gillar även Johans odlingar av sockerärter så hon gick även och mumsade på dessa. Vid 11 vågade vi oss in till grannarna och sa godmorgon och passade på att leka en stund där.

Jag var väldigt tacksam att Felicia, om än motvilligt, ville sova middag. Så jag och hon passade på att njuta av ledigheten på ett väldigt slappt sätt. Men för att inte återuppliva senaste dagarnas traumatiska upplevelser att lägga sig för kvällen så väckte jag henne innan hon sovit färdigt. Fast när jag viskade i hennes öra att ”nu ska vi fika. Vill du ha glasssss.” Då vaknar lilltjejen med en väldig fart, och hon var ur sängen före mig 🙂 Sedan var det dags för matshopping och vi fick även hämta upp Johan som var klar för dagen.

Nu ikväll har jag och Felicia varit riktigt husliga. Vi har plockat ytterligare 2 l bär och av dessa gjorde vi sedan sylt *mums*. Testade ytterligare ett recept ur min favvo-receptbok ”Piece of cake” av Leila.

Här kommer lite foto också:

Jag berättade ju att jag fått en upplevelse i 30 års present. Det blev en halvdag på golfbanan tillsammans med våra kompisar. Det var riktigt skoj. Banan var väldigt välgjord, och den var riktigt trixig. Jag kan väl konstatera att jag är väldigt kass på att putta. Men å andra sidan utnyttjade jag min present väldigt mycket då jag slog extra många slag bitvis 😉 Det var iaf Äventyrsgolfen i Skara, kan rekommendera den. Det var ju heller inte fel med att det var strålande solsken och klarblå himmel denna dag. Det tar sin lilla tid att gå runt en 12-håls bana och i mitten tog vi även lite mat på McD så inte förrän vid 14:30 var vi klara. Sedan bar det av in till Skara för fam Zaxmy. Jag skulle leta efter en öppen syaffär, men det verkar som att alla har semesterstängt just nu. Men det blev ett stopp iaf på Slöjd-detaljer, och påsen var välfylld när jag kom ut därifrån 🙂

Sedan kommer en frukostbild från morgonen. Felicia är väldigt duktig på äta själv nu. Det är sällan vi har hakklapp på henne, dock skulle det väl behövas lite oftare för ibland händer det ju en olycka eller två. Men efter att gröten är uppäten så vill hon ha något mer i magen. Då går hon på nytt till lådan med tallrikar och hämtar en ny djup sådan. Sedan ska den fyllas med All-bran flingor och mjölk. Fast andra delen av frukosten ska förtäras på en vanlig stol, allra helst i någons knä. Fast jag kan tycka att det är rätt skönt att få sitta själv ibland och få äta min mat i lung och ro utan att vakta att Felicia inte ska peta allt för mycket i den. Men å andra sidan, det är också det lättaste sättet att få i henne macka ifall hon krångar 🙂 Jaja, kan berätta att hon inte spillde någonting idag, även om det kan tyckas att det bör hända något på den här bilden.

I lördags åkte Johan och Felicia iväg en sväng för att leta efter en bil till Felicia. Varje ställe vi varit på där det funnits en ”spark”-bil så har hon varit snabb att hoppa på och leka med den. Så nu tyckte vi att hon skulle ha en egen. Det blev en riktigt fin sådan också, med släp och allt. Felicia är helnöjd med den och åker fram och tillbaka här. Det går att lägga saker i ”dynan” vilket är skoj för en sakletare som Felicia. Bilen får stanna inne, vi har ju en väldigt backig trädgård så det blir till att åka runt runt i kök och vardagsrum och hall så gott det går.

Hepp, nu så ska jag ta och hoppa i säng. Felicia somnade vid 21 idag *seeeger*, så nu ska jag också passa på att vila lite. Finns ju goda förutsättningar för att hon vaknar när Johans mobil ringer imorgon bitti, och det är väl bara att hänga på då. Tvätten ligger på programmet då och sedan får vi se hur vädret artar sig. Har ju massor av bär som ska tas hand om.

Lämna ett svar