Nu är våren kommen…

Idag har vi haft en riktigt skön vårdag här, nästan snudd på sommarkänslor bitvis också. Det har varit en hel eftermiddag ute i friskluften. Bilarna har fått en rejäl vårstädning, och lite annat pysslande har gjorts. För att inte tala om latandet i trädgårdsstolarna och fikapausen 🙂

Vi tar en liten återblick till förra veckan fram till idag:

  • Helgen för två veckor sedan gjorde vi lite småpyssel hemma. Det mest markanta var att jag fick hyllor och fint på mitt arbetsrum/syrum. Men vi passade även på att göra en si-så-där 178 hål i en mdf-skiva. Dessa fylldes sedan av lika många pinnar. Givetvis kunde pinnarna inte ha raka toppar, utan var ju tvungna att ha lite stil. Så alla pinnarna behövdes vässas. Hela familjen hjälptes åt med detta projektet.
  • Å resultatet blev väldigt bra. Nu saknas det bara lite färg. Men det får vänta tills längre fram i vår/sommar.
  • Felicia blev på nytt magsjuk natten till onsdag (innan påsk). Det var en väldigt utslagen liten tjej som inte gjorde många knop under onsdagen. Men hon repade sig rätt snabbt och var relativt återställd redan på torsdagseftermiddagen.
  • Långfredagen firades nere i Jönköping. Ja för hela familjen förutom jag då, som inte var helt kry i magen… Men så här fina ägg målades av familjen Carlssons och Zaxmys.
  • Det blev tid även till lite gungande till Felicias stora glädje. Det är verkligen en stor favorit sysselsättning nu för tiden.
  • Felicia sov när hon och Johan återvände hem efter en långfredag på annan ort. Därför var det först på påskaftons morgon hon upptäckte att Moffa anlänt. Det fick han både en och två pussar för 🙂 Blöta sådana 😉
  • Moffa stanna hela helgen och det var mycket stoj och lek. Jag och Johan fick tid att slutföra senaste i raden av renoveringsprojekt, nämligen Johans kontor. Det blev tapetserat och mattan rullades även ut och skars till på annandagskvällen. Riktigt fint resultat. Kommer bilder så snart listerna är på plats. Men vi hann även med att njuta av lite påskmat, lite ägg, sill och ål 🙂
  • Igår gjorde vi en liten utflykt till Hornborgarsjön. Många fåglar där, men inte så många tranor (iaf inte där vi var). Tydligen var det 11 000 tranor där, men på andra sidan sjön (givetvis). Farmor och Farfar hängde även på och mötte upp oss där. Det var kallt, men trevligt. Det var väldigt skönt att komma hem efteråt 🙂
  • Igår kväll så drog jag och Felicia igång med ett brödbak. Allt förbereddes, men själva gräddningen gjordes först i morse. På så vis fick vi nybakt till frukost. Riktigt lyxigt och mumsigt. Det är andra baket på min egentillverkade surdeg. Riktigt nöjd med resultaten.
  • Å Felicia är lika nöjd över resultatet. Hon är riktigt duktig hjälpreda och är med vid varje bak nu för tiden och assisterar mig.
  • Idag har det då varit en riktig utedag. Mycket gungande hos grannen. Felicia och Axel leker väldigt bra tillsammans nu, och det är helt perfekt att kunna springa mellan tomterna och variera vad/var man vill leka. Det bådar riktigt gott inför utesäsongen. Problemet är nog att vi inte kommer ha så lätt när vi ska få in dottern på kvällen. För det är ju så skoj att vara ute och leka.

Så det var lite tillbaka blickar. Nu är det ny arbetsvecka som gäller… tack och lov att den avslutas med en lång helg 🙂

2 reaktioner på ”Nu är våren kommen…”

  1. Äntligen! säger jag, som längtar efter en uppdatering av er blogg. Alltid kul när man kikar in och ser något nytt!

Lämna ett svar