Livet går i rosa färger just nu

  • Ja nu är det ju grönt ljus att visa det jag sydde för några veckor sedan. Riktigt skoj att sy lite matchande kläder till småflickorna. Även om Felicia inte tyckte att bäbisen skulle ha rosa kläder utan lila så gick det ju bra ändå till slut.
  • Felicia och jag har haft skötväska till dockan som syprojekt senaste dagarna. Felicia har hunnit producera massor av väskor samtidigt som jag jobbat på denna. Men hon har varit med och designat den och valt vilka färger som skulle användas och var fickorna skulle vara placerad etc. Felicia har blivit riktigt flitig sömmerska. Hon ritar mycket mönster och klipper dessa och tygerna med stor iver. Slutligen så nålas det frenetiskt 🙂 Nästa steg blir att sy allt sammans, men än så länge har vi inte lärt oss den delen 😉
  • Kastanjeträdet har ju som sagt var fällts på framsidan. Kvar blev mycket grenar och stockar, så Johan har varit flitig och jobbat på dessa högar. Till sin hjälp har han även haft Felicia som gillade att hämta pinnar och lägga ner dem i ”tugg”maskinen.
  • Felicia och Johan har kommit in i en Wii-period. Det blir mycket Mario Kart spelandes här. Men Felicia får nog träna lite mer på bilkörningen inför körkortsprovet, för det går väldigt vingligt och hon fastnar antingen i en vänstersväng eller högersväng lite beroende på humör :-/ Så än så länge så får vi nog vänta lite med riktig övningskörning för jag tror inte vi skulle ha så många bilar efter det försöket 😉
  • Storasyster och Lillasyster. Felicia vill hålla Isabelle lite då och då, och hon är oftast vaksam på sin lillasyster. För hon är ofta framme och klappar henne och tittar till henne. Visserligen är det inte så skoj när lillasyster skriker en massa för då ojar sig storasyster om att hon får ont i öronen. Felicia är väldigt noga med att poängtera också vad som lillasyster inte får göra. Hon får inte leka med saxar hon får inte leka med pärlorna, å ej heller får hon äta godis 🙂 Så det är en väldigt duktig storasyster.
  • Igår var vi och tog familjefoto för lokala tidningen Skaraborgs Allehanda (SLA). Fotografen lockade verkligen fram leende på oss alla, ja förutom Isabelle som lagom till själva fotograferingen slocknade gott. Hon hade varit vaken en bra stund innan givetvis 😉 Men fotot blev riktigt bra och publicerades i dagens tidning också.

Igår passade jag och Felicia på att fixa inför morgondagens träff med Farmor, Farfar och Faster Matilda. Vi gjorde prinsess- och kungakronor som ska pryda tårtan som vi ska kalasa på. Lite stressigt bitvis att behöva springa ifrån pysselstunden för att amma och ta hand om Isabelle. För Felicia är ju rätt flitig och initiativrik när hon får chansen att dekorera med glasyr och annat kladdigt 😉 Idag har jag då passat på att baka själva tårtan. Blir nog riktigt mumsig – sockerkaksbotten med jordgubbs- och mangomousse samt färska jordgubbar som mellanlägg. Imorgon ska vi montera ihop den, ska bli spännande att se och smaka resultatet. I övrigt har det inte hunnits med så mycket idag. För Isabelle jobbar nog stenhårt inför måndagens vägning, för snacka om att hon har velat amma idag. Å om jag försökt lägga ner henne då hon somnat i min famn så har det inte dröjt så lång tid innan hon vaknat på nytt och krävt att jag ska komma tillbaka. Så nu har jag börjat titta på mönster för att sy en bärsjal. För det kommer ju inte riktigt att fungera att inte ha några händer fria framöver då Johan börjat jobba och Felicia är ledig från dagis, då kommer jag behöva lite rörlighet…

2 reaktioner på ”Livet går i rosa färger just nu”

  1. ja fixa en sjal…..det gör susen. Nils gillar verkligen den och det är skönt för min lilla rygg också. Dessutom får man händerna fria till stora syster. Vilken fin väska ni har gjort….är verkligen imponerad på allt du syr. Jag får gå kurs hos dig. Vi får väl träffas å ha lite sydagar ihop:) du kanske kan ge mig lite tips och idéer.

  2. Jättegärna Karro, klart vi tar någon/några sydagar framöver. Har ju en sytidning till dig med 🙂

Lämna ett svar