Första BVC-kontrollen

Idag har vi haft besök av vår nya BVC-sköterska här hemma. Mycket information och även viktkontroll. Även om det ”bara” är tre år sedan senast så känner man sig något som nybörjare bitvis igen. Men det löser väl sig efter hand 😉 Isabelle kör på den inslagna vägen och går stadigt upp i vikt. Idag vägde hon in sig på 4685g, dvs +205 g sedan förra måndagen. Undrar vad detta slutar med 🙂 Om en vecka ska jag och Isabelle ta oss till BVC själva, få se hur det går. Igår så blev det premiär med napp. Jag har bitvis haft amningspass var 30-60 minut. För hon har ett enormt snutt-behov den här lilla damen. Men plötsligt så slapp jag sitta konstant i soffan, och Johan kunde ta hand om henne lite mer också.

Vi har även hunnit med en utflykt idag och hälsat på, på mitt jobb. Dagen till ära bjöd vi på Kärleksmums 😀 Johan fick se kontoret och träffa mina kollegor för första gången, så nu har han lite mer koll på vad jag talar om.

En liten kul sak vi noterat är att Felicia är väldigt duktig på att säga namnet på Isabelle, fast ibland låter det mer som ”Isasnell” än ”Isabelle”. Fast det är ju inte helt fel med ett namn som Isasnäll 😉 Men när vi frågar henne vad hon själv heter så är det fortfarande ”bara” Isa, även om vi säger Felicia så säger hon inte det själv. Så det är kanske det som blir hennes smeknamn framöver ändå. Hennes egen docka, dvs bäbis, har nu också fått ett namn och den heter också Isabelle. Idag fick dockan följa med till jobbet och hon skulle ha med sig sin skötväska. Så när vi väl packat in i bilen hade vi tre barnstolar i bilen, en till Felicia, en till Isabelle och en till dockan. Kommer nog vara mycket att packa in för små turer framöver har jag en känsla av.

Coola brudar

Igår var det ett strålande vackert vinterväder här. Jag och Felicia passade på att ta oss ut och åka en massa tefat på baksidan. Såååå skoj!!! Å nu när stora magen är borta kan även jag roa mig med denna lek. Felicia får ju även plats i knäet nu så vi kunde åka flera åk tillsammans. Sedan kom även grannarna över och då blev det ännu mer åka av. Felicia testade att åka snowracer själv för första gången, å det gick riktigt bra det med. Eftersom solen sken så härligt passade jag på att testa mina nya solbrillor. Måste vänja mig vid att använda dem. För de små stunder jag haft på dem hitentills har jag känt mig något snurrig. Så det var ett ypperligt tillfälle att öva lite. Å det gick  bättre och bättre ju längre jag hade på mig dem. Så det blir nog bra framåt vår och sommar då jag hoppas få användning för dem riktigt mycket.

Har nu sytt min första sjal som ska användas för att bära runt på Isabelle. Ska nu bara lära mig att knyta den och få lite finess på det. Men det verkar vara en bra modell på sjal. Nu är damen här bredvid inte så nöjd att ligga ner. Dags att ta upp henne. Ha det gott!

En reaktion på ”Första BVC-kontrollen”

Lämna ett svar