Nya möten

Ja igår anlände då Morbror Oscar och Frida till Skåneland och det var första gången som de fick stifta bekantskapen med minstingen. Idag har det därmed blivit lite mer gosande, klämmande och kännande.

Storasyster har hela dagen varit påskkärring. Hon var väldigt snabb att hitta läppstiftet på nytt och målade sig väldigt röd över båda kinderna och rejält över läpparna. Å när det börjat försvinna så fyllde hon på det igen. Ärligt talat såg hon mer ut som en clown än en påskkärring, men säg inte det till henne 😉

När vi var på syfestivalen för två veckor sedan köpte mormor med sig två broderi som Felicia ska få pyssla med framöver. Å idag var det premiärtur med nål och tråd. Full koncentration rådde och det var ett mycket uppskattat nöje.

Ja dagens huvudperson har ändå varit Isabelle. Oscar och Frida har givetvis passat på att lära känna henne lite mera. Å hon har tagit det med ro det mesta. Det har nog varit många nya intryck iom att hon tog sig en extra lång sovstund på eftermiddagen, längre än vanligt. Men det kan också vara all friskluft som hon nu får njuta av. För det har även idag varit knappa 20 grader och det är ju hur mysigt som helst att ligga i vagnen i skuggan då.

Isabelle blev 11 veckor gammal i tisdags. Det börjar hända mer och mer nu. Hon är väldigt stabil med huvudet och vill mer och mer sitta upp och hänga med vad som händer. Likaså börjar hon nu upptäcka sina fötter. Hon har ännu inte börjat ta efter dem eller efter någon annan sak men hon spanar efter det och börjar böja sig åt det hållet sakerna är. Vidare så börjar hon nu att vända sig från rygg till sidan. Hon är högervriden för det är nu 95% av fallen som hon vänder sig över på höger sida. Väldigt pratsam är hon också, vilket är väldigt skoj. Å hon ler stort när leksakstv:n dras igång med melodin ”London bridge is falling down”. Ja så för att vara bara 11 veckor gammal så är det en liten individ som lär sig allt mer och uppfattar världen runt omkring sig mer och mer.

Jag som mamma har även börjat upptäcka lite mer skillnader mellan döttrarna. Efter noga granskning kan jag nu säga att näsorna skiljer sig åt. Isabelle har en mer rak näsa än vad som Felicia hade. Men fortfarande är de väldigt syskonlika, ska bli spännande att följa framöver.

Lämna ett svar