Lite Ingvasta, Eskilstuna, Örebro och Karlsborg

De första tre fotona är lite bilder på syprojekt som jag roade mig med förra veckan. Det var en lite försenad födelsedagspresent till Frida, och två handdukar som blev bra till våra hotellvärdar.

Tja, då fortsätter vi från midsommar-inlägget. På midsommardagen blev det en sväng till Ingvasta där vi hälsade på Fridas syster med familj en liten kortis. Sedan njöt vi vidare av dagen i Sydinge där det bjöds på både grillat och en hel del sällskapsspelande. Det blev Settlers, å jag vann!! (inte…..) På söndagen så åkte vi allihopa till Eskilstuna och gick på Parken Zoo. Det var en helt perfekt dag vädermässigt. Vi njöt i fulla drag. Ja det började regna lagom till att Oscar och Frida skulle åka hem. Så vi fick skjula lite mellan karusellåkningen i slutet. Men vi fick chansen att se många djur, vissa konstigare än den andre. Felicia gillade att klappa djuren. På ett av områden strövade nämligen getter och får fritt och man fick chansen att komma riktigt nära dem. Omdömet om parken var lite blandat. Jag rankar Borås djurpark högre, anser att den inte var lika kommersiell och det var roligare att se djuren där, ja man såg djuren enklare där också. Medan Johan rankar Parken Zoo högre iom att det fanns mycket mer spännande djur här på ett mycket mindre område så man behövde inte gå så långt.

Efter en dag i Eskilstuna så drog vi vidare till Örebro. Oscar och Frida åkte hem till sig. Vi landade hos Faster Matilda i hennes lägenhet. Blev inte så mycket mer den söndagen. I måndags så fick Felicia ha Faster för sig själv. Jag, Johan och Isabelle vi åkte runt och kollade in och försökte inspireras inför kommande badrumsprojekt. Men det blev lite strosande inne i Örebro också. Jag investerade i en ny hatt. Det hade placerats ut en massa konstverk runt om i centrum. Vissa konstigare än alla andra. Felicia och Matilda hade tydligen inte kommit så långt från lägenheten. De hade stannat i Stadsparken och varit där flertalet omgångar under dagen. För där fanns en riktigt stoor och roolig lekpark. Likaså fanns det badmöjligheter så ni kan ju förstå att Matilda inte lyckades övertyga Felicia att gå någon annanstans. Tyvärr har vi inga bilder från deras dag då vi missade att tömma bilderna ifrån Matildas kamera.

Igår så var Matilda tvungen att jobba igen så vi passade på att turista lite själva. Det blev Svartholmen. Ett riktigt kul barntillhåll. Där kunde man åka tåg, lite karusell, leka mm mm. Dock kostade det lite pengar, men en biljett låg på ca 5 kr per attraktion för ett barn så det var ju helt ok. Färjan var verkligen manuell, de som har det som sommarjobb får betald gymtid 🙂 Vi avslutade vår Örebrovistelse med att besöka Svampen, deras vattentorn. Vi avnjöt även dagens lunch där uppe. Eller avnjöt å avnjöt. Felicia är något ”trillskig” just nu. Om det inte går precis som hon vill så är det inte lätt att vara nöjd. Börjar bli lite lätt irriterande nu, för hon total ignorerar oss föräldrar x antal gånger per dag just nu.

Idag så firar vi 9 år som gifta. Något mer avslappnat första delen av dagen iaf mot 9 år sedan 🙂 Vi har mest varit hemma idag och sedan har det varit lite småutflykter för att fixa lite grejer. Ikväll så packade vi in oss i bilen på nytt och tog en sväng till Karlsborg för att njuta av lite god mat och fira dagen på Idas brygga. Som vanligt var det god mat, dock ingen fullträff idag. Men vi hade inte så stor möjlighet att kommentera det för stora dottern hon ville inte sitta still vid sin plats utan skulle vara uppe och klättra på en ”stol”. Där skulle hon göra vissa akrobatiska konster å när hon inte fick tillräckligt med uppmärksamhet så såg hon till att kalla på det från de andra borden. Grrrr. Så om det var mer avslappnat första delen av dagen mot 9 år sedan så var det helt tvärtom sista delen av dagen… Få se hur vår 10 åriga bröllopsdag ska firas, finns stor chans att det inte blir med någon/några besvärliga ungar…

Nu så är klockan ca 23. Felicia åkte i säng direkt när vi kom hem ca 20. Men tja, efter 15 ggr som vi visat vägen tillbaka till sängen så sover hon fortfarande inte… Får nog ta oss en funderare på hur vi ska få ordning på detta nu, för nu börjar det gå lite över styr. Å ett konstaterande från Johan vid middagen idag var att ”Detta var ju precis en sådan här unge vi inte ville ha.” Just nu känns det som en saga ”Felicia på Bråkmakargatan”.

Isabelle firar snart 5 månader. Idag så fick hon smaka på ärtpure. Det var mycket uppskattat. Det har gått lite upp och ner med ”riktig” mat. Men det går sakta framåt. Hon blir allt mer stark och stabil i ryggen. Så hon sitter mer och mer upp i sin matstol på egen hand utan för mycket stöd. Det märks skillnad vecka för vecka nu. Hon är fortfarande väldigt nöjd med tillvaron. Så länge hon får vara med och se vad som händer så säger hon inte så mycket. Hon njuter av att få sitta i selen för där har hon bästa plats. Nyfiken har ingen gräns iaf. För hon är väldigt noggrann när hon ska kolla in nya saker hon vänder och vrider och klämmer och känner å smakar på saker som hon kommer åt. Ja armarna har också vuxit och har två teleskop inbyggda för nu måste vi börjar vara lite mer noggranna vad som finns inom räckhåll vid matbordet. För inte bara att armarna börjar bli längre å längre så börjar hon också få upp snabbheten när hon greppar efter grejer 🙂

OK, lillfisen sover sedan länge. Får väl försöka göra ett sista försök att få den stora ned för räkning också. Lite svårt att motivera för sömn då det är ljust ute.

En reaktion på ”Lite Ingvasta, Eskilstuna, Örebro och Karlsborg”

  1. Åh. Ler lite åt Johans kommentar. Mycket tankar hade man innan man fick barn… Och nu sitter man där. Ibland i idén att ens barn är de mest fantastiska varelser som skådats i ett par barnskor, och ibland känner man sig maktlös inför deras starka personlighetsdrag och inser att man passerat ett antal stadier från där man egentligen tyckte att gränsen gick…

Lämna ett svar