Allt blir inte som man tänkt sig…

… ibland blir det  bättre

  • Ja trott det eller ej. I våras hade vi ett lite mindre trevligt besök i ett av våra rum i källaren. En råtta skrämde livet av mig, å jag den, i slutet av mars då jag skulle ner och ställa av en grej. Jag stängde dörren illa kvickt igen, å Johan han trodde jag sett i syne och skojade glatt om att den lilla varelsen jag sett var inget annat än en liten mus. Men tji fick han. Men han hade nöjet att visa vägen ut iaf. Å efter det så stängdes både in och utvägen av för sådana gäster. Förra helgen beslutade vi oss för att städa ut det rejält, få bort alla spår av den objudna gästen. Det resulterade i att vi fick mycket rensat och rummet har aldrig varit så välskrubbat å rent någon gång vi har bott här – kan jag säga med säkerhet. Det som startade som ett ”enkelt” städprojekt slutade dock i att vi valde att måla om väggar, tak och golv. För inte kan vi väl missa ett sådant höjdar tillfälle och sätta bock för ytterligare ett rum i vår renoveringslista. Så en vecka senare har rummet åter börjat få tillbaka sin inredning. Nu är det rent, nymålat och en massa bra hyllor i det dessutom. Så resultatet har helt klart blivit över förväntan.
  • Eller som minigolf matchen jag, Felicia, Mormor och Morfar hade i onsdags i Hjo. Kunde väl inte tro att en annan skulle stå som segrare efter flera usla resultat. Men med segersiffror på 46 slag mot 64 och 78 (Felicias rad är något förvanskad så de siffrorna förtäljes inte här) känner jag mig väldigt nöjd. Lite utklassning skulle jag kunna påstå och säga ändå 😉

… ibland blir det sämre

  • Mmm, det får vi väl ändå hävda det här med vattkopporna är ändå. För iom vattkoppornas intåg på först Felicia å nu också Isabelle så är man rätt strandsatt här hemma. Tanken var att vi skulle åkt ner till Skåneland för knappa två veckor sedan. Men Morbror är prickrädd så det blev inget med det. Efter mycket om och men, dålig sömn dessutom så blev det tillslut bestämt att Mormor och Morfar fortsatte upp hitåt när huset var tomt på nytt i södern. Så i måndags kväll dök de upp. Stannade här några dagar. I torsdags packar de in sig på nytt i campern och så är även Felicia med. Skönt för både henne och oss att hon ska iväg på lite semester själv. Hon var väldigt nöjd å så även Mormor och Morfar när de åkte iväg. Första stoppet var i Trollhättan där de hade en riktigt bra eftermiddag. Sedan avslutade de i Vänersborg och stannade för natten… Eller nja, kl 1 så hade Felicia vaknat och varit helt ifrån sig och ville bara hem. Allt slutade med att hon åter var hemma med mormor och morfar på vår gård vid 04:30 tiden. Nu gick det lite bättre å sova igen… Så mormor och morfar de fick fortsätta sin semestertripp utan barnbarn. Å drömmen om att hinna röja lite extra och städa upp här hemma (utan att någon gör tvärtemot direkt efter) den gick i kras. Likaså sova i kapp drömmen. Undrar hur det gått om semestertrippen startat utifrån Osby istället?

Ja så detta har hänt i korthet då:

  • Började röja i källaren för en vecka sedan, avslutade projektet denna helgen med att få upp hyllor och lite annat piff.
  • I måndags kom mormor och morfar hit, jag och Felicia förberedde givetvis lite gott för att fira att vi äntligen skulle få träffas. Fick bli sommarbakelser.
  • Jag hann även brodera klart Felicias födelsedata på hennes filt förra helgen. Nu återstår bara baksidan och lite kantband.
  • Idag har jag målat klart det som går att målas på utsidan. Så nu saknas lite lister kring fönstret, en nymålning av fönstret (eftersom färgen flagar redan efter 1 år – tydliga bevis på att målaren vi anlitade var en riktig målarkludd) och sedan ett nytt tak. Men nu börjar vi närma oss målet och bocken i pappret för även detta projektet – gött!
  • Felicia har haft tältpremiär. I tisdagskväll så bestämde sig hon och Mormor för att de skulle sova i tält ute i vår trädgård. Felicia tyckte det var verkligen spännande och hade fått på sig pyjamas och skulle sova redan kl 19, när händer det annars? 😉 Kl 20:45 så gick de så ut och la sig. Felicia tyckte det var kul att leka med ficklamporna och det var ett riktigt ljus-spel för åskådarna utanför också. Kl 21:30 ungefär så öppnas ytterdörren på nytt igen, då var det slut på campinglivet för då skulle Felicia sova i sin egna säng istället.
  • På onsdagen tog vi oss en tripp till Tibro Mini zoo. Kollade in Felicias gamla nappar. De hängde kvar där hon lämnat dem, dock var de riktigt smutsiga nu. Varpå Felicia utbrister ”Bläääää, vad äckligt!” så det var inte tal om att hon ville ha tillbaka dem 🙂 Givetvis passades det på att klappa lite djur och hälsa på några andra. Sedan drog vi vidare till Hjo där det blev minigolf och lek i parken, samt god mat på Terassen. Det var dock väldigt kyligt, så jag undrar om det är där den första höstförkylningen började gotta till sig?
  • Ja i torsdags var det då campingtripp, men som avslutades på samma sätt som tältsessionen. Dock något mer utdraget.
  • Fredagen stannade vi inne och försökte vila ikapp oss lite, det regnade ju ändå bara.
  • Igår, lördag, åkte så mormor och morfar på nytt iväg. Kvar stannade Felicia. Jag tog då med Felicia och Axel på cirkus för att liva upp det lite och göra något nytt som ingen av de små varit med om tidigare. Felicia och Axel tittade med stora ögon och gapande munnar på alla häftiga konster som serverades i manegen. Det blir nog repris på sådan utflykt, men det blir inte repris på Brazil Jack, för så bra var inte den cirkusen som den framstår att va.
  • Isabelle stackarn har fått rejält med blåsor nu. De kliar nog infernaliskt också, för nattsömnen är det riktigt kasst med. Hon vaknar och gallskriker på samma panikartade sätt som Felicia gjorde. Bläää säger jag. Å iom att Felicia inte kom iväg på semester så får hon ju ta sig till dagis på tisdag. Vilket blir skoj för henne. Men insåg idag ett visst dilemma. Hur gör jag när jag inte kan gå in med ett barn på dagis för det är smittsamt, men inte kan lämna det självt hemma eller utanför? Hmmm, en nöt att försöka knäcka under morgondagen.

Men lite roliga framsteg att berätta om är kring Isabelle. Bara på två veckors tid har hon nu börjat på allvar att försöka att göra tecken på att börja krypa. Hon tar sig nämligen från sittande ner på magen nu och försöker att ta sig framåt. Så nu får vi väl hävda att nästa steg i utvecklingen att börja förflytta sig har tagits.

Hepp, tack och hej för idag!

Lämna ett svar