Avslutningshelg

Efter några lata dagar uppe hos morbror Oscar å Frida så kom vi hem i torsdags eftermiddag igen. Det gick toppen att åka tåg med tjejerna. På vägen hem så sov Isabelle hela vägen ifrån Sthlm till Skövde, samtidigt som Felicia tittade på film via Pappas ipod. Lyckat värre tyckte jag som fick i lugn å ro njuta av mina nyinköpta pysseltidningar.

Dagarna i Alunda var sköna, å vi passade på att både shoppa i Uppsala samt att titta på omgivningarna runt Alunda. Det var ju normal jobbvecka för våra gentila värdar, så vi försökte att vara lite extra lugna då vi vistades i lägenheten så att inte morbror blev allt för störd i jobbet. Finns ju vissa nackdelar att ha jobbet hemma på det viset, fast å andra sidan så fick han bra service med mat å väldigt bra sällskap på fikarasterna och lunchrasten 😉 Få se om det var sista gången vi såg den lägenheten. Håller tummarna att de hittat sitt drömläge snart å lyckats vinna i budgivningen också (det är det som verkar vara största svårigheten).

Helgen som nu börjar ta slut har varit en avslutarhelg. Vi har ju hållit på med en hel del utomhusprojekt under vår och sommar och nu gäller det att avsluta de sista detaljerna.

Först ut var ett projekt som vi startade för någon vecka sedan. Vi bedömde att det inte var värt att stå och skrapa utan valde att byta hela panelen utanför matrumsfönstret. Så därför passade vi på att måla panelen innan den sattes upp. Johan spikade upp den för ca 2 v sedan så igår fick jag chansen att göra sista strykning på plats. Gött att ha ännu ett projekt avklarat.

I torsdags var Johan iväg och köpte tak till ingången vid uppfarten. Nu är det uppmonterat, blev riktigt snyggt. Här är en bild på mellansteget.

Med oss hem ifrån Alunda hade vi också en jättefin klänning som Frida virkat till Felicia. Visst är den fin!!!

Fastän det tycks som vi jobbar en massa hela tiden så blir det mycket tid även till mys och bus. Här i Felicias säng hittade jag ett glatt gäng. Jag har även passat på att avsluta lite annat denna helgen. I våras startade vi på att göra hand och fotavtryckstavlor, det var trixigt att få Isabelles hand snyggt iom att hon lätt stänger den. Så vi fick gå lite omvägar via lera som fick bli en form och sedan gjorde vi en plasthand av gummi som nu blev en stämpeldyna. Ja, så tillslut så fick jag även ett handavtryck på tavlorna, och sedan lades en dikt på:

”Detta är min lilla hand, den ska göra tusen ting till dig. Du skall minnas när jag är stor och lång att detta var min lilla hand en gång.”

Jag fick det som tips av en vän och även mamma som fått en sådan från dagis när hennes barn var så små.

Så imorgon är det vanlig vecka på nytt. Få se vad vi ska hitta på då.

Lämna ett svar