Våran klyftiga BVC-tant har gjort det igen!

Det var alltså 5-månaders kontroll idag + vaccination. Jag och Felicia kom med andan i halsen till BVC. Obligatriskt var det vägning och mätning. Felicia väger numera 7270 g (6735 g vid 4-mån) och är 66,5 cm lång (64 cm vid förra kontrollen). Hattmåttet är numera 42,2 cm (41,6 cm). Sedan var det dags för vaccinationsspruta nr 2. Den gick helt klart bättre än förra gången. Denna gången var hon inte hungrig. Men hon började gny lite då en annan bäbis började skrika i väntrummet, sympatiskrik.

Vid BVC-tantens obligatoriska fråga om hur Felicia mår och sköter sig, svarade jag sanningsenligt hur det är. Att hon inte sover med någon reda på nätterna, och berättade att jag börjar bli rätt less på att amma 5-6 ggr mellan 20-07. Inte mycket till sömn för en annan då. Å def inte nätter som denna. BVC-tanten kunde ju hålla med om att Felicia nog behöver något rejälare i magen på kvällen, varpå hon kläcker ur sig ”Du kanske ska prova med ersättning!”. Om det inte varit för hennes ständiga avrådande och ”spydiga” kommentarer kring ersättning under tidigare besök hade jag testat det mycket tidigare, och då hade kanske Felicia accepterat det. Men nu vägrar hon. Klart det är bättre med mammas mjölk. När BVC-tanten slängde ur sig kommentaren väste jag något spydigt ur mig att ”Det har jag redan testat och hon vägrar.” Varpå nästa svar blev ”Ja, ja då får du väl ge henne gröt då.” Suck, vet inte vad jag ska ha den där BVC-tanten till eg. Är för lat för att byta, tänker att snart är det inte så täta kontroller längre och då slipper jag se henne också. Fast den dagen Felicia skulle bli riktigt sjuk och vi behöver proffesionell hjälp vet jag inte om vi kan lita på att vi får någon vettig hjälp. Har fått tips om en annan BVC-tanta som ska vara så mycket bättre. Få se om jag orkar ta tag i det. Kanske ska passa på nu när hon har semester 🙂

Jaja… En annan skrämmande sak är att jag börjar mer och mer bli lik min moder. För idag blev jag så otroligt glad när Felicia för första gången bajsade på pottan. Ni som känner min moder vet ju att hon har en viss förkärlek till bajshumor. Min fader säger att det är en yrkesskada 😀 Skämt å sido, lilltjejen var riktigt duktig. Å även om dagen började så dåligt (kassa natten för att inte tala om BVC-besöket), så fick jag plötsligt lite extra energi (hur nu det kan vara möjligt). Att lite skit kan göra en så glad?

2 reaktioner på ”Våran klyftiga BVC-tant har gjort det igen!”

  1. HEj du!

    Vi är inte heller nöjd med vår bvc tant. Hon är inte för rolig precis. Hon säger inte så mycket vi bara väger och mäter signe sen kollar vi på kurvor och så är det bra. Hon frågar sällan hur vi har det. Kämpa på! Hoppas ni hittar något som Felicia gillar. Signe åt välling ett tag men plötsligt gillade hon inte det mera får väl avvakta ett tag det dumma är att vi har ett gäng paket välling. (jag köpte stor pack) Ha det så bra och hoppas ni får bättre sömn snart. Jag kan säga att signe ammade rätt ofta fram till 4-5 månader sen har det som släppt. Hon ammar bara en gång på natten nu.
    ha det bra kram Karro

  2. Mamma…. är lik sin mamma.Så duktig du är Felicia,mina arbetskolleger tror att Mormor bara skryter men se det gör jag inte.Kram på er från Mormor

Lämna ett svar