Påsklov

Det var en kyckling som hette gullefjun… ja här har vi påsklov hela familjen. Jag startade min semester i fredags eftermiddag (1 vecka sedan) och packade in mig, tjejerna och en hel del resväskor och ställde nosen mot söder – med destination Mormor och Morfar. Kvar lämnade vi Pappa för att han skulle få chansen att rå om huset lite extra mycket några dagar.

För ca 2 veckor sedan var det helt underbart vårväder, nästan snudd på sommartemperaturer bitvis. Helt underbart! Vi passade på att vara ute och leka i trädgården och påbörja vårt rejäla grävprojekt. Det ska förberedas för ett växthus, landet ska fixas till och minskas, förberedas för en blivande lekstuga/friggebod och det största projektet av de alla är att fixa ordning på vår mur som börjar ramla ihop. Samtidigt som vi fixar med muren ska vi även försöka att plana ut vår stora kulle vi har på baksidan och ordna lite mer plana och jämna ytor. Vi kommer mao att bli extremt vältränade och snygga om vi lyckas få ordning på allt det jobbet detta året 🙂 Isabelle älskar att vara ute och leka, och blir skitsur om inte hon får följa med ut när storasyster går ut och leker. Att sitta i sandlådan är helt fantastiskt och där kan hon spendera otaliga timmar.

Vi åkte som sagt var ner till Osby. Det var Osby outlet-helg. Så det var chans till många fynd. Jag och Mormor passade på att fynda på Brio och Interstil. Gjorde riktigt roliga fynd och det blev många kommande presenter. Dock hittade vi ingen ny ytterdörr till källaren.

Sedan blev det mycket bus och lek med Mormor och Morfar för tjejerna. Felicia fick chansen att testa att cykla på den lite större cykeln som står hemma hos Mormor och Morfar. Isabelle hon cyklade på den mindre trehjulingen. Vi passade på att hälsa på släkt och vänner och även de vanliga besöken ner till firman där vi laddade upp för våra husprojekt. Det blev ny färg till sovrummet och även lite kompletteringar till badrummet. Färgen ska upp med start imorgon 🙂

Lite påsk-fina blev tjejerna också och fick gå påskkärring på firman. I onsdagskväll/natt anslöt Morbror och Frida till oss. Så igår passade vi på att fira lite i efterskott Felicias, Isabelles, Fridas och Oscars födelsedagar. Främst var väl tårtan planerad för Oscars 30 års dag, med tanke på temat 🙂 Mors kreation på tårta, god fyllning i form med rabarber/jordgubbsmousse. Friskt och gott och riktigt somrigt.

Igår kväll åkte vi tjejer sedan vidare upp hit till Jönköping där större delen av familjen Carlsson redan var samlade. Så nu har tjejerna flera nya lekkompisar att köra med 😀 Å till sin hjälp så har de fått lite extra leksaker att leka med. Isabelle fick kritor i form av block som både går att leka med och rita med. Vilket var riktigt skoj. Felicia fick egna My little ponys så nu kan hon leka extra mycket med Faster Matildas ponnys som fått bo kvar hemma hos Farmor och Farfar.

Så vi fortsätter att fira påsk här lite till, och njuter av trevligt sällskap och god mat. Däremellan blir det kanske några rundor runt i Jönköping. Passade förresten på att ta lite springrunda i tisdags för att se lite av Osby med omnejd. Blev lite längre än planerat. Men efteråt kan jag stoltsera med 18 km löparrunda. Inte långt ifrån halvmaran nu mao 🙂

 

Lämna ett svar