Pingstafton och lite förfest bilder

Just nu är det poängpresentation i Eurovision-finalen, väldigt spännande denna gången tycker jag. Sveriges bidrag är riktigt bra i år, Euphoria med Loreen. Å så körar en vän till oss bakom, Johanna Beijbom. Så det är verkligen lite extra pirrande i magtrakten idag. Hoppas, hoppas, hoppas! att de tar hem segern!

Dagen idag har varit skön men väldigt intensiv. Jag och tjejerna har hållit oss utom räckhåll för Johan och farfar som har slitit på övervåningen med att kakla väggarna i vårt kommande (ur)snygga badrum. Så jag och tjejerna har fått serva killarna där uppe med mat och arbetsro, har gått över förväntan.

Å nu har det hunnits att röstas av 17 länder (av 42). Sverige ligger i ledning på 133 p och tvåan Ryssland ligger på 102 p… (Sverige har fått poäng från alla länder hitintills!) Å nu 140p å tvåan fortfarande på 102… *spännande*

Åter till bilderna. Å åter till partiskheten… Ja, för visst är döttrarna extremt syskonlika? Å de är så söta tillsammans. Felicia är en riktigt snäll storasyster, för det mesta. Det är riktigt sällan som vi behöver ryta till för att hon ger något tjuvnyp till lillasyster eller så. Hon är även väldigt generös och låter lillasyster få vara med och leka mycket tillsammans med henne, samt att hon tar hand om henne och ser till att gunga hennes gunga eller hjälpa henne upp på studsmattan, eller skydda henne ifall hon är på väg till något ställe som är lite väl farligt för en liten tjej. När det sedan gäller lillasyster så avgudar hon sin storasyster. Följer i hennes fotspår, tittar in noga vad hon gör och försöker göra likadant. Även om hon inte riktigt förstår när hon går fram lite väl framfusigt så är hon ofta ingen jobbig lillasyster som försöker stjäla all uppmärksamhet eller sno saker ifrån storasyster. Istället är hon med och leker tillsammans med syster. Även om hon inte förstår varför vi alltid tar bort porslinsservisen från henne när hon leker så fint med den… Hon blir riktigt förb*#¤%# då 😉 Men som sagt var, jag är väldigt partisk. Men jag blir verkligen varm i hjärtat och myser verkligen när jag ser dem tillsammans och är så tacksam att de är så goda systrar redan. Jag hoppas att det håller i livet ut. Kan bli riktigt farlig duo i tonåren om de fortsätter att fixa och piffa varandra 🙂

Å tjejerna är väldigt duktiga att hänga på och hjälpa till i våra sysslor hemma också (även om de mest ställer upp snarare än att städa…). Idag så hjälpte de till riktigt duktigt med grävarbetet. De fick i uppdrag att tömma skottkärran från lerjorden till en säck. Det gjorde de med liv å lust. Det var många roliga kommentarer och utrop. Så fort Felicia såg en liten myra så skrek hon i högan sky ”MYRSTACK! det är en MYRSTACK här!! Måste döda den… tycker inte om den. Å sedan hittade de en snigel. Å då började det sjungas och gnolas på ”lilla snigel akta dig”. Maskarna skulle räddas, de fick inte vara kvar i den jorden utan skulle fraktas till en annan finare hög. Ja så kunde det hålla på.

Badrummet det växer fram som ni ser. Det blir vackert! Nu återstår det en vägg att kakla inför morgondagens pass. Är grymt tacksam att farfar har assisterat med sin expertis och hjälpt Johan. Det går ju mycket snabbare när det är två personer istället för en stackare.

Isabelle är verkligen förälskad i sina skor. Oavsett vilka. Det viktiga är att hon ska ha dem på sig. Hon blir helt skogstokig om vi plockar av dem vid tex ett blöjbyte. För när vi tar av henne skorna så riskeras det ju att hon inte får gå ut något mera. Så ni förstår hennes ilska! Det är också väldigt svårt att ens försöka att ta av henne skorna. För minsta lilla tecken hon märker att vi har som plan att ta av skorna så börjar hon åla sig och sparka och skrika i högan sky. Sött!

Så då var det klart! Sverige vann Eurovision i år! Coolt! Så glad för er! Nu så blir det dags att planera en tårta, det har jag lovat Johanna 😀

Lämna ett svar