En dag på Tivoli

Ja det blev ändrade planer på väg till Bakken. Jag tänkte kolla vad som hände i parken under dagen och insåg då att de öppnar inte förrän kl 14. Så vi bestämde hastigt och lustigt att åka till Tivoli i Köpenhamn istället. Vi började med att missa tåget på morgonen, så vi fick ta bussen. Men lika nöjda var tjejerna för det. Sedan väl i Hässleholm så bytte vi färdsättet till tåg och begav oss till Helsingborg där färjan väntade och tog och hela vägen till Danmark. Isabelle tyckte det var väldigt spännande att titta på det skummande havet skapandes vid sidan om båten.

I Helsingör blev det favorithaket med lite bagels och gott och dricka till det. Sedan tog vi då tåget ner till Köpenhamn och travade direkt över till Tivoli. Oj vad det blev åka av sedan 🙂

Jag och Felicia fick investera i ett varsitt åkband. Å sedan gick det runt, runt, runt konstant i några timmar 🙂 Flygplan, båtar, djur osv osv. Bäst  var karusellen där man kunde sitta på djur och lite sago-tema. Både Isabelle och Felicia uppskattade den mest. Näst bästa karusellen var Piratbåtarna. Det var en karusell som går snabbt runt runt och sedan åker den upp och ner för vågorna. Jag var inte lika förtjust i den karusellen som Felicia tydligen var. Men hon tyckte det var lite läskigt att piraterna ”sköt” med kanonerna.

Men vi kunde lätt konstatera att åkbanden blev väl använda och alla var nöjda och glada när dagen var över. Vi steg på tåget hem kl 18:12. Å det var två riktigt trötta tjejer som kom hem. Felicia sov större delen av resan hem. Å det var inga problem heller att sova på natten. Så det var verkligen en toppendag på alla sätt och vis.

Lämna ett svar