Nu bär det uppåt igen…

Efter en ilresa ner till Osby förra veckan, bär det nu uppåt igen och tillbaks till Skövde. Nu lite mer samlat och planerat. Veckan i Osby har varit omtumlande på många sätt och vis, men det har varit gott att fått vara här.

Så nu lämnar vi vårt femstjärniga hotell för ett tag. För här har vi fått njuta av god mat och rekreation. Felicia har fått käka äppelkaka för första gången. Det var riktigt mumsigt, receptet återfinns längre ner i inlägget. Felicia trivs och accepterar Mormor och Morfar riktigt bra nu. Så nattningen har jag inte behövt ta i. Hon gillar även att ta lite småutflykter utan mamma. Under måndagen kom även Gammelmormor på besök och Felicia fick ytterligare en lekkompis några dagar.

Här följer lite bilder från veckan som varit…

     

1. Fick ju visa på mina Alfapet-skills även här i Osby. På nytt lägger jag ut ett ord på sju bokstäver. Behöver väl inte säga att jag vann hela omgången 😉 (Fast dagen efter hade Far riktig tur och vann, men man får ju glädja de gamle lite också.)

2. På Mormors mage. Så här har det sett ut lite titt som tätt under veckan. Felicia stormtrivs i selen där hon får bra uppsikt över vad som händer och sker.

3. Helt slut efter att ha hälsat på alla i kyrkan.

4. Med siktet inställt på Mormors glasögon.

5. En av favvo-leksakerna hemma hos Mormor och Morfar. En TV som spelar London bridge is falling down och Row, row, row you boat om och om igen. Johan blev trött bara han hörde den en gång via telefon. Fast Felicia hon älskar när den spelar. Å om den välts så kan man trumma på den samtidigt som den spelar.

6. Syns ju tydligt vem som håller taktpinnen i vår familj nu för tiden…

För er som blev sugen på Äppelkaka så kommer här receptet…

Mormors äppelsmulpaj (2 små pajer)

2 stora äpplen
ca 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
25 g osaltat smör
kanel

Skala och skiva äpplena. Smörj två små formar. Blanda ihop mjöl, socker och smör till en smuldeg. Fördela äpplen och deg i de två formarna. Avsluta med att pudra kanel över på toppen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min, tills pajen fått fin färg.

Låt kakan svalna något, mixa ihop och tillsätt ev extra smör för att uppnå rätt konsistens. Smaklig måltid.

 

3 reaktioner på ”Nu bär det uppåt igen…”

  1. Som de Alfapet-fantaster ni är verkar vara måste jag fråga – använder ni SAOL som domare, för vilka ord ni får använda? 🙂 Eller hur löser ni det annars?
    Här är nämligen den ett måste. När stora äran står på spel!
    Som Alfapet-fantast skulle jag gärna ta en match med dig, Hanna, när tid finnes, således i framtiden… 🙂

  2. Givetvis är det SAOL som gäller, annars hade vi ju blivit ännu mer ovänner än nödvändigt 😉

    Jag antar utmaningen. Vi kanske kan få till en speldag/kväll framöver, när barnen våra roar sig lite mer själva 🙂

Lämna ett svar