Uppåt väggarna…

Mmm det händer verkligen underverk här hemma just nu. I torsdags när jag kom hem från jobbet så var äntligen väggen mellan sovrummen däruppe nedtagen och bortforslad. Vilken underbar skillnad och det känns verkligen bra att vi tog det beslutet. Kommer bli mycket plats för Felicia framöver både för hennes kläder och leksaker. Underbart!

I veckan har morfar varit på besök också för att inspektera bygget och även närvara på lite byggmöte. Vi fick lite extra assistans med dagis in och utlämning samt matlagning. Guld värt! Det är inte lätt att hinna med alla grejer man behöver göra annars även om man inte jobbar heltid.

Veckans tårta fick bli till svärmors ära då hon tidigare i höst har uppnått ytterligare ett år i livet. Har sneglat på lite moussetårtor ett tag så jag fick nu tillfälle att göra det själv. Följande hamnade i tårtan:

  • Botten: Chokladtryffel
  • Första lagret: Citron mousse – färdig från pulver plus lite extra gul färg i.
  • Andra lagret: Vaniljbavariose (dubbel sats)
  • Överst: Gele gjord på 2,5 dl multisocker, 2 dl vatten, 2 ml hallonessence, lite röd färg

 

Tyvärr blev jag inte supernöjd med gelen. För jag gjorde en för liten sats till att börja med och när jag sedan la på nästa del så hade översta lagret börjat värmas lite och blandades tillsammans med gelen. Lite surt. Men, men har nu fått rätta proportionerna inför kommande tårtor.

Lämna ett svar