Flyttlasset har gått

Ja i förra veckan gavs det till slut klartecken för att mors och fars hus är klart och redo att bebos av sina nya ägare. Så här kommer lite bilder från slutreslutatet innan flyttkartongerna flyttade in 🙂

Det är ju lite gott och blandat här. Vi har inledningsvis ett avslutningskalas för bästisarna som båda blivit 5 år stora. Men tråkigt nog blev de båda sjuka på varandras kalas så vi fick fixa ett eget litet kalas och fira dessa stora prinsessor. Trevligt värre!

Sedan har vi testat vabuari också. En vecka fick tjejerna stanna hemma. De turades lite om att vara sjuka med feber och hosta och snörvel. Vi vuxna lyckades hålla oss fria från det. Men tjejerna var väldigt lessa på slutet av att få gå och dra här hemma hela dagarna. Så när äntligen dagis startade på nytt igen så var det glada miner vid avlämning. Sista dagen innan dagis-start tog vi en riktig mysdag. Det innebar att få krypa ner i sängen på nytt igen med mängder av böcker som mamma fick läsa om och om igen. Vi hade lite snöbollskrig och bygde snökoja och åkte pulka. Sedan fick jag som utmaning att ta fram ett recept på en kaka som smaka choklad, ska vara ägg i den, samt strössel på. Sedan fick tjejerna själva baka kladdkakemuffinsen (med en aningens hjälp med att få rätt proportioner). Men de är duktiga nu och vet hur man ska göra. Felicia gillar att vara ägg-ansvarig 🙂

Så i torsdags/fredags så var det då slutbesiktning av huset. Å i samma veva åkte mor och far ner och packade ihop bohaget in i en lastbil och i volvon. Sedan kom de fullastade i lördags eftermiddag. Efter 2-2,5 h så var allt tömt och vi njöt av flyttpizza hemma hos oss. Igår spenderade vi hela dagen i huset och hjälpte till med att dra sladdar, tömma lådor och försöka att få det en anings beboligare. Igår natt var deras premiärnatt också. Den enda missen i det hela är att kaffemaskinen inte fungerar. Så just nu har de ingen möjlighet att själva fixa kaffe. Så när abstinensen slår till allt för hårt så kommer de springande hit upp 🙂 Men tur att de har egen nyckel så de kan gå in dygnet runt ifall det verkligen skulle krisa 😉 Ikväll skickade jag med en termos med kaffe så de lär väl klara sig fram till i morgon bitti iaf 😀

Mor är ledig denna veckan och ska jobba med att få lite fason på tillvaron. På torsdag kommer Oscar och Frida++ och då ska de sova i nya huset. Felicia var lite avis idag och tyckte att även vi andra ska göra det. Men tror det blir lugnare att sova här hemma 🙂 Men än så länge är det en bit kvar innan de kan sova där för det är rätt fullproppat i rummet som ska vara syrum/gästrum. Tur att vi är vana hotellägare nu ifall det skulle krisa så håller vi vissa reservationer in i det sista 😉

Hepp, nu får jag ta och gå ner och hänga upp sista omgången tvätt så jag får lite torra träningskläder inför morgondagens långkörare på gymmet. Imorgon kväll är det nämligen Kettlebells, Mage/Rygg träning samt Step pass. Kanske jag mjukstartar med lite intervallträning på löpbandet också. En riktig genomkörare, men riktigt skoj kväll.

Kommentera