Dags att summera och avsluta då…

Imorgon börjar vardagen på nytt igen. För Johan har det redan börjat sedan en vecka tillbaka men vi tjejer har lyxat med ytterligare en veckas ledighet. Men men det är väl oundvikligt. Hämtning och lämning på dagis och en massa jobbmåsten. Ska man få njuta av ny ledighet framöver får man väl göra lite skäl för den först 😀

Semestern har varit en riktig höjdare i form av skönt väder och väldigt slappt. Vi har gjort nytta i och omkring huset också. Ny balkong finns nu (dock ej förevigad på bild ännu insåg jag), plattat till blivande växthuset är klar (ej heller den dokumenterad), å en massa saft samt gelé är tillverkad och redo att förtäras under andra delen av året.

Isabelle hon är väldigt nyfiken och hjälpsam så fort det har något att göra med grävning eller kladdande av något slag 🙂 Så givetvis var hon en bra hjälpreda när Pappa skulle göra bruk till murningen.

En annan grej som vi börjat med nu i sommar är ett sk ”Felicia sova i egen säng”-spel. Simpla regler med att när Felicia lyckats sova en hel natt i sin egen säng får hon en klisterlapp som sedan hamnar på en spelplan. På vissa steg av spelplanen så är det en speciell figur och då kan det hända något extra. Hon har varit duktig i det stora hela så hon har redan hunnit komma till några speciella steg. Första specialsteget innebar att hon fick bjuda över sin bästis Stella för övernattning. Första övernattningen med kompis på hennes rum. Det vart stort! Båda tjejerna somnade lyckligt fnittrande den natten 😉 Men desto tröttare var de kvällen därefter 😀 Nästa steg hon kom till innebar att hon skulle få spela minigolf. Å senaste var att hon fick äta chips (!) en söndag… Så det har varit lite blandad kompott. Men hon är så nöjd hitentills. Å nöjdast är nog vi föräldrar för vi får ha vår säng för oss själva, vilket ger bättre nattsömn för oss alla! Efter 60 dagar i sin säng så är dealen att hon ska få åka till Stellas Lekland, men det är en bit tills det, så mycket övande att sova i egen säng framöver.

Isabelle hon försöker att fatta sig på det här med potta. Men nu sitter hon på den och tycker det är ”spännande” men tyvärr har hon inte lyckats att lämna något spår i den ännu. Men det kommer väl. Trosor tycker hon dock inte riktigt om så det dröjer väl ett tag tills blöjan försvinner för gott…

Båda tjejerna har fått sova över själva hos Mormor och Morfar nu i sommar. Felicia är ju mer företagsam och frågar ofta om hon får göra det. Så nu har vi fått börja styra lite mer i det. Isabelle var så mäkta stolt när Morfar kom och hämtade henne och väldigt noga med att hon skulle bära sin ryggsäck själv när hon själv skulle sova hos Mommo och Moffa. Gullepluttan!

Förra helgen tog vi oss en tripp till Jönköping för att hälsa på Farmor och Farfar. Jag passade på att hälsa på i Löplabbets butik och tog med mig två nya par skor hem. Fick grundlig genomgång av vilka skor som skulle passa mig bäst. Känns bra för kommande tävlingar. Det blev ett par långspringar skor och ett par lite mer anpassat för kortare intervallpass. Det senare paret var väldigt lätta att springa med och genererade inga nya skavsår vilket är ett riktigt bra betyg 😀 Vi åkte även till Stadsparken i Jönköping och busade runt i klätterställningar och gungor. Tjejerna trivdes väldigt bra. Vi vuxna var kanske lite mer skräckslagna med alla krumbukter som kan göras 😉

Syprojektet för min del denna sommaren har varit ett förkläde till mig själv. Blev väldigt nöjd med resultatet. Sitter nu och syr det sista på ett liknande förkläde till Felicia och sedan ska även Isabelle förevigas ett. Så blir vi snyggast i köket!

Massor av bär har plockats, bland annat blåbär. De var vi och hämtade hem en förmiddag tillsammans med Mormor i skogen. Det var riktigt skoj och tjejerna tyckte det var skoj att gå och plocka och äta en massa. Jag fick med mig 1,25 liter hem. Så det var inte så pjåkigt. Några har redan hunnit hamna i ett par kanelbullar. Mumsigt värre 🙂

Vinbärstårtan på bilden var ett test som blev mycket lyckat. Fyllde tårtan med ljusbotten, marängsmörkräm smaksatt med toffe, vinbärsmousse, kondenserad mjölk som kokats till kola, och färska vinbär. Givetvis blev det ett täcke av mmf. Efter pepparmints/chokladtårtan jag gjort några gånger är denna nog en riktigt god tvåa.

Sista bilden ut är från ett gammalt sågverk som Johan och Isabelle var och tittade på i Vreten i helgen. Felicia och jag kände inte riktigt för detta. Men de två andra tyckte det var spännande att kolla in.

Som avslutning får ni en rock konsert av självaste rockbruden själv: Felicia! Det är mycket sådant här nu, och lillasyster brölar på hon med. Men jag gillar att de brölar på till Polarna cd-n. Riktigt bra barnskiva gjord av gamla bekanta hemifrån Osby.

[tube]88UfjtbjHX8[/tube]

 

En reaktion på ”Dags att summera och avsluta då…”

  1. Roligt att se att Felicia tar till musiken, hon blir en riktig sångstjärna när hon blir stor kanske?

Lämna ett svar