Klättermode, ny tand och nytt rum

Här är det busy, busy, busy. Massor som händer. Främst är det ju vad som sker med Felicia just nu. Hennes utveckling har verkligen kört en rasande fart sista tiden. Nu är det vääääääldigt mycket klättrande. Allting ska testas. Även om det är mångt mycket smidigare och snabbare att krypa runt en sak så är det ju ingen lek utan istället måste ansatsen vara att krypa över istället. Envisheten får verkligen sättas på prov.

Första tanden

Sedan har ännu en tand börjat visa sig i Felicias mun. Det lilla grynet som redan vuxit till sig lite i underkäken har fått en kompis. Jag har passat på att dokumentera första tanden för den som är intresserad.

I helgen har stort fokus riktats till att färdigställa vårt lilla kök till att bli lite mer mysigt och ombonat så att Felicia kan ha det som sitt egna lilla kryp-in. Det börjar nämligen bli lite ohållbart ha henne sovandes mellan oss i sängen. Då vi vuxna också skulle önska lite mer eget utrymme, samt unna oss att få ligga och läsa i sängen eller så utan att störa vår dotter, var det på tiden att hitta en lösning. På sikt kommer Felicia få ett rum på andra våningen, men det ska först och främst renoveras. Fast det är väldigt långt bort från vårt sovrum, så vi valde att göra ett mellansteg. Så här såg det ut och det lyckade (i mina ögon sett) resultatet kan också beskådas här:

Före 1
Före 1
Före 2
Före 2
Före 4
Före 3
Före 2
Före 4
Efter 1
Efter 1
Efter 2
Efter 2
Efter 3
Efter 3
Bullbakerskor
Bullbakerskor

Under helgen har jag varit i riktiga husmorstag. Det blev både bull- och muffinsbak. Smaskigt värre. Blev flera sorter tom. Vad sägs om Pepparkaksmuffins, Pollymuffins eller Apelsin-Chocklad muffins. Det är tack vare (eller pga) Leilas nya kokbok. Maaaaaassor av goda saker. Så jag testar ett efter ett recept. Pollymuffinsen kommer det def bli flera av.

Muffins
Muffins

Det har ju varit lite snålt med foto på senaste tiden så här ska ni få lite extra material. I fredags var jag och Felicia på ett-års kalas. Felicia fick en rosa ballong, den var väldigt skoj att leka med. Tårtan fick också högt betyg.

Kalaspinglor
Kalaspinglor

Felicia har en väldigt stor förkärlek till papper, förutom när det ska användas till att torkas kring munnen. Det är helt OK att tugga det, men som sagt var, ej att torka med. Men det finns många bus att göra med det. Som här när Felicia hade upptäckt att det fanns vatten i badkaret…

Bus med toarullen
Bus med toarullen

I torsdags gjorde jag och Felicia en rensning i kökslådan där vi har bröd, knäckebröd, kakor etc. Jag hittade ett par riktigt torra skåne pepparkakor. Felicia tyckte det var skoj att leka med kartongen och plasten, och mer tänkte jag inte på det. Men efter ett tag när Felicia varit bra tyst ett tag kollade jag läget, och då hade hon mjukat upp de riktigt hårda kakorna. Mumsigt verkade det vara också, då hon blev riktigt sur att jag tog bort det.

Mummmmms
Mummmmms

Slutligen ett litet foto från när Johan har testat att leka med Felicia och kameran. Nej, Felicia leker inte med någon eld utan det är vår adventsstjärna som kollas in.

Campfire
Campfire

Det fick vara allt för idag. Jag har drabbats av ytterligare en i raden av höstförkylningar. Felicia fick den i present av sin lekkompis Tim (tror vi iaf), och sedan har hon generöst delat med sig. Bäst att få mig och Felicia i sängs, så vi är utvilade imorgon (hoppas jag iaf). För nu börjar det ju lacka mot jul, så det är dags att börja med storstädningen även i övriga huset. Natti natt.

Lämna ett svar