Förberedelser i full gång

Då börjar det närma sig den stora dagen för Felicia. Förberedelserna har nu så smått börjat. Idag har festutstyrseln påbörjats. Givetvis ska Felicia få en klädsel värdig en ett-års-jubilant. Så brodermaskinen har använts. Resultatet? Nej det får ni allt vänta att se. Har ju inte slutfört allt ännu.

Annars har det varit väldigt mycket ”gör-om” denna helgen. Det jag arbetade på i syprojekt under jul/nyår blev till att sprätta upp, då inte knapparna ville fästa. Så nu är jag snart där jag var för några veckor sedan (igen). Johan har jobbat på listerna. Det börjar arta sig riktigt mycket nu. Inte många ställen var. Tom så att det inte behöver bli ett 10 års projekt.

Felicia har varit lite upp och ner sista tiden. När hon är gnällig är hon det kopiöst mycket, och när hon är glad så är det också till 100%. Johan har fått ta några tuffa nätter. Det mesta beror nog på tänderna som nu börjar sticka fram i överkäken. En tand har letat sig ut, men det syns att flera är på väg. Så nu är det tandagnissel som gäller, både bildligt och bokstavligt. Så jag är väldigt tacksam för nappen vid dessa tillfällena.

Idag har vi på nytt burit in hennes säng i sovrummet. Fast nu har ena sidan åkt av. Tanken är att vi ska kunna ställa hennes säng in vid vår och hon ska sova i sin egen säng och vi får ha vår för oss själva. Om Felicia önskar kan hon krypa upp. Men förhoppningsvis blir det lite jobbigt iaf när det är mörkt så hon stannar på sin planhalva. Sängen är placerad på Johans sida så kanske det innebär att jag får chansen att sova i min egen säng och inte bara i gästrummet (som jag varit förvisad till under arbetsdagarna).

Har även börjat att titta seriöst på det här med dagis också. Ingen lätt sak. Finns ett här i Igelstorp, men vi vet att det är trångt. Så oddsen för att vi ska få plats där direkt är inte så höga. OK, vad ska vi då ha för andra alternativ? Oavsett måste vi ta något alternativ som finns inne i Skövde. Så ska det ju placeras helst i närheten till något av våra jobb. Det bästa alternativet, det är givetvis också lång kö till. Sedan finns det ju Montessoridagis som är precis brevid mitt jobb. Men frågan är om vi vill ta på oss det arbetet som innebär med det, och kön är extremt lång, så där får vi väl inte heller plats direkt när vi vill komma till i augusti. Frågan är också, var kommer Felicia trivas bäst? Var får hon chansen att utvecklas ut efter hennes behov, och var blir hon sedd? Vill ju det allra bästa för sina barn, men hur långt ska man sträcka sig?

Nu ska jag hoppa till kojs. Bidde inga foto idag. Men ska se om det kan bli bättring ev imorgon. Ny träningstid är förresten satt till onsdag. Magmusklerna har demonstrerat några dagar, men nu verkar de vara på det klara med ett nytt träningspass. Får väl passa på att träna lite inför stundande helgens alla godsaker.

En reaktion på ”Förberedelser i full gång”

  1. Så, spännande att få vara med när du öppnar dina paketer,smakar på tårtan,Mamma får nog träna ett pass till denna veckan jag har bakat biskvier till din 1-årsdag.

Lämna ett svar