Busfröet Felicia

Mammas eller Pappas glasögon är riktigt skoj byte för Felicia nu för tiden. Hon vet mycket väl att hon inte får ta dem men hon försöker med alla knep att komma åt dem. Här följer några exempel:

  • Sitter och gosar i någons famn. Felicia ligger med huvudet mot ens axel, och sedan leker hennes ena hand med ens hår. Detta ackompanjeras med ett ”aaaaaaaaa”-gosljud från Felicia. Snabbt som ögat flyttas handen i håret till glasögonen.
  • Sitter i soffan och tittar på tv. Felicia får även hon vara uppe i soffan. Inte så svårt att ställa sig upp brevid Mamma eller Pappa och lätt plocka glasögonen från ansiktet.
  • Eller senaste varianten. Vid läggdags brukar jag ta av mig glasögonen eftersom jag vet vad som annars komma skall. Glasögonen placeras oftast på nattduksbordet eller på sänggaveln. Ikväll blev det sänggaveln. Då det var riktigt strul med att komma ner i varv så fick jag lägga Felicia på min mage och fick henne att slappna av där. Efter att Felicia legat stilla flera minuter och jag märkte att andetagen blev allt lugnare och lugnare så tänker jag ”Nu är det nog dags att flytta ner henne till hennes säng”. I samma ögonblick så far Felicia upp, tar verkligen sats och förflyttar sig fort som ögat den dryga metern liggandes på min mage till halvståendes vid huvudgaveln. Väl där tar hon blixtsnabbt tag i glasögonen och sedan snabbt ner igen och vänder klacken mot andra sidan av sängen och är framme vid kanten lagom till att jag lyckats få tag på henne. Så liten men så smart ändå 🙂

Det är några exempel, men det finns många fler fall då busfröet i Felicia spirar.

Jag är inte trött, så det så
Jag är inte trött, så det så

Senaste dagarna har det varit lite extra bökigt med sömnen. Felicia har somnat när vi lagt henne vid ca 20 tiden på kvällen. Men ca 1 h senare så har hon vaknat på nytt igen och vägrat somna om. Så hon har varit uppe rätt sent. Det har blivit både 22 och 23 innan hon somnat på nytt. Här är foto från gårdagen då hon på nytt kommit upp. Tjejen insisterar att hon inte är trött, men skenet bedrar…

Gunghäst
Gunghäst

Idag fick Felicia syn på gunghästen på nytt. Det har inte varit så skoj att sitta längre stunder i den. Men Johan berättade vid fikat att de gungat riktigt länge idag. Att det var riktigt skoj.

Indian - AAAaaaAAaaa
Indian - AAAaaaAAaaa

Jag och Felicia har börjat att låta som Indianer när tex munnen ska tvättas efter maten. Felicia tycker det är riktigt skoj. Och för handen fram och tillbaka på munnen samtidigt som hon säger ”aaaa”. Ibland får jag ställa upp och säga aaa i hennes ställe och hon klappar bestämt på min mun istället. Sedan flinar hon så där sött.

Trix med strumpa 1
Lek med strumpa 1

 

 Skor och strumpor är lite trixigt meck för Felicia. Hon har hajjat att de ska vara på fötterna. Men hur ska de komma på är en helt annan femma. Oftast placeras strumporna ovanpå fötterna, men direkt när hon rör på sig så ramlar de ju av och då sätter sig Felicia sig ner igen och försöker på nytt få på sig strumpan till slut läggandes på… ja en evighets maskin… Skorna är då lite enklare eftersom de är styvare. Så dem får hon halvt på numera. Fast hon har inte förståt hur hon ska få på dem sista biten över ”kröken” (hälen). Så än så länge kan hon inte placera på CV:n att hon även kan sätta på sig skor och strumpor själv. Än så länge står det bara halsband där…

Lek med strumpa 2
Lek med strumpa 2

Lämna ett svar