Vår efterlängtade soffa

Så har den anlänt, soffan som vi beställde för knappt 9 veckor sedan. Det har varit en prövning i dålig kundservice. När vi beställde soffan så fick vi reda på att leveransen kunde ta 4 – 6 veckor, självklart går man och hoppas på att den ska komma redan efter 4 veckor. Efter att 7 veckor hade gått och vi inte hört ett knyst från A-möbler i Skövde så ringde Hanna och undrade vad som pågick egentligen? Först då får hon reda på att soffan är försenad (surprice!!!), inte nog med att den är försenad den är rejält försenad. Det skulle dröja ytterligare 1,5 vecka innan soffan skulle anlända. Efter lite diskuterande fram och tillbaka så bestämdes det att vid leverans så skulle det komma ut två gubbar  och bära in soffan (när vi beställde soffan så fick vi billigare frakt ifall vi kunde hjälpa till att bära in den). Inte så smidigt att hålla koll på en ”rymningsbenägen” dotter samtidigt som soffdelar ska flyttas från ett lastbilsflak in till vardagsrummet. Dagen kommer då soffan ska vara leverarad till butiken och vi är hemma hela dagen för att invänta samtal för att få en tid för leverans. Inte ett knyst. 5 min innan stängningsdags ringer Hanna upp igen får snabbt en tid då leverans ska ske, dagen efter mellan 11 och 13. Lite udda tid om du frågar mig, när lunchar de egentligen? Ja ja det viktigaste är att vi får vår soffa. Så vi är hemma och inväntar leverans. Men då ingen soffa dykt upp vid 14 så mulnar Hanna till rejält. Denna gången användes de STORA bokstäverna i hela samtalet. Kommentarer från säljaren om ”Soffan står fortfarande kvar här i butiken, de har inte hämtat den ännu” hjälper ju inte riktigt till att lugna ner en redan riktigt irriterad kund. Men de magiska orden måste sagts för 10 min senare så ringer det på dörren och soffan börjar lyftas in. När det till slut är dags för betalning så blev det inte den minsta diskussion när Hanna påpekade att det som skulle dras på kontot skulle endast vara det kvarvarande gällande soffans pris, inget annat. Å så blev det.

Ja efter mycket om och men, mycket men, så står nu soffan i vårt vardagsrum. Det har varit urusel service, men soffan är precis det vi vill ha. Men det kommer nog ta ett väldigt bra tag innan vi går till A-möbler igen. Har inga problem med leveransproblem, bara man blir informerad, och kan förbereda sig på det. Men då man inte hör ett dyft och de fortsätter göra samma sak gång på gång, då blir man less på dem.

Så nu är ni nyfikna, hur blev då resultatet?

img_j_1752
Nya soffan

3 reaktioner på ”Vår efterlängtade soffa”

  1. Ungefär samma grej hände när vi köpte ny soffa förra sommaren. Vi beställde strax före midsommar, fick besked att det skulle ta ca 6 veckor men den kom efter 9. För vår del var det dock de själva som genast sa att de skulle kompensera oss på något sätt. Vi hittade en matta för 1900 och undrade hur mycket rabatt vi kunde tänkas få på den. Försäljaren gick och räknade lite och kom sen och frågade om vi var nöjda om vi fick mattan. Och det var vi ju!!

  2. Vi var lite dåliga förhandlare mao… Men å andra sidan har vi redan en snygg matta 😀

Lämna ett svar