Det var en gång…

Det får bli ett mastodont inlägg än en gång. Det är foto tre veckor bak i tiden som inte hunnits publicerats förrän nu. Så vi drar igång kommer bli långt det här:

Nu börjar Felicia få lite koll på det här med telefonen. Inte för att hon är mycket för att prata med någon riktig person på andra sidan, men det går ju bra att lossas. Här satt hon en torsdag förmiddag bland sina gosedjur, då hon läst lite saga för dem, ringde telefonen och hon var tvungen att svara. Mycket ”skitsnack” blir det, förstår inte mycket av vad hon säger. Men hon nickar på huvudet som att bekräfta något. Å så blir det mycket ”Haj!”

Första veckan i augusti så kom Mormor och Morfar upp hit för att njuta av deras första semestervecka. Felicia fick chansen att umgås en massa med dem. De gjorde lite dagsutflykter, bland annat till Tibro mini zoo, och glassrestaurangen i Hjo. Sedan passade på att göra saker hemomkring också då vädret inte bjöd på utflykt. Här passar de på att baka lite bröd. Det var väldigt skoj att banka ut brödklumparna tyckte Felicia.

Glass, glass, glass, det är verkligen Felicias favoriträtt. Å givetvis har hon lärt sig att säga detta också. Det heter a’sss. Så länge Felicia har en glass i handen så vet man att hon inte hittar på så mycket hyss utan fokuserar på att käka upp den. Så här fick hon en glasstrut när vi andra spela golf uppe på Billingen.

Det blev en golfrunda tillsammans med fam Olsson, Engström och Zaxmy. Vinnande ur striden gick givetvis jag 🙂 Gjorde ett riktigt storspel, jämt och fint. Testade iofs inte så mycket av vattenhindren, vilket de övriga verkade tycka var skoj. Men jag tyckte det var skoj ändå 😉

Vi njöt även av en liten enkel kräftskiva. Även om man får jobba mycket för lite mat, så är det ju rätt trevligt och gott att käka de röda djuren. Å det är ju inte fel med det i mycket trevligt sällskap, dvs då hela familjen Olsson är samlad.

Det blev även tid för lite utflykter tillsammans allihopa. Vi var bland annat i Mariestad och strosade runt. I kvarnstensgruvorna i Lugnås och titta runt. Å i Göteborg på Liseberg och tävlade mot varandra i en enkel femkamp. Johan lyckades riktigt bra med en av grenarna och fick med sig en rosa apa hem. Sedan fick Felicia chans att åka lite karusell. Eller snarare Mormor och Morfar fick chansen 🙂 Först fick Mormor hoppa in i snurrkarusellen. Det ville inte Morfar testa. Felicia hon nöjt av att snurra runt. Pirrade nog lite extra på toppen för hon skrek ”iiii” ungefär på samma ställe hela tiden. Sedan var det dags för första övningskörningen. Ska ju börjas i tid. Detta fick givetvis Morfar hänga med på. Han ser rätt avslappnad ut. Felicia tyckte nog detta var dagens höjdpunkt, tom bättre än glassen (tror jag), för oj vad hon gick in för att köra och ratta. Synd att det bara är ett varv, för visst skulle hon velat åka om och om igen 🙂

Jag har även haft lite tid över till att pyssla lite nu när föräldrarna varit här. Först blev det en mössa och en filt till lilla fröken Lejon. Fick chansen att på nytt testa tekniken för appliqué. Börjar få lite koll på det 🙂 Å resultatet blev mycket bra. Sedan har det blivit en klänning och matchande byxor till den. Fick sådan inspiration att sy en klänning av det röda velour tyget, som användes även till filten. Å pricken över i:et var givetvis äppeltyget som köpts i från Mjukatyger precis. Det blev en ficka på framsidan, som Felicia numera använder till napp-förråd. Å vem har sagt att rött och rosa är fult tillsammans? Felicia verkar gilla dräkten då hon haft premiär för den idag på dagis.

Ja, förra veckan så började då Felicia på dagis. Hon verkar stortrivas där. För idag när Johan lämnade henne där och sa hejdå, brydde hon sig inte ens när han tog nappen från henne, utan lekte glatt vidare. Ute på gården bland de andra barnen så går hon runt och leker med den ena och andra, och verkar stortrivas. Så det är väldigt skoj. Ska bli roligt att se vad som händer på måndag då jag ska lämna henne för första gången, för då börjar hon på dagis på riktigt, nu är det ju fortfarande bara inskolning.

Så det var en liten kort summering av de senaste veckorna. Får väl se om vi kan vara lite mer frekventa nu. Men man vet ju aldrig 🙂

2 reaktioner på ”Det var en gång…”

  1. Kul att det verkar gå så bra med dagis för Felicia. Hon kommer nog att göra många kompisar där! Vi hade ju roligt tillsammans när vi var hos er, ser fram emot fler gånger.

  2. Ni verkar ha haft många roliga saker för er de senaste veckorna.
    Skönt att inskolningen på förskolan gått bra. Imorgon börjar våran stora Victoria i skolan och hon är sååå lycklig över det. Undrar om det är samma glädje om några år 🙂
    Läckra syprojekt du gjort. Vore kul att ses snart /kram

Lämna ett svar