Snart ikapp storasyster

3 veckor och 1 dag var det så dags för nästa vägning och mätning. Måndagens besök blev inställt för att BVC-sköterskan var sjuk så det blev idag istället. Isabelle ökar stadigt. Dagens siffror blev följande:

Vikt: 5012 g (+ 327 g sedan 14/2 och 597 g sedan födseln)
Längd: 56,5 cm (+4,5 cm sedan födseln)
Huvudmått: 38 cm (+1 cm sedan födseln)

Kurvmässigt ligger hon nu 2 steg över normalkurvan på längd och vikt, medan på huvudmåttet 1 steg över normalkurvan. Om jag inte minns fel så följde Felicia en liknande kurva. Nu väntar vi att gå till BVC tills om två veckor då vi tar koll både på lillasyster å storasyster. Mormor är på besök då, så det gäller passa på när man har ett extra par händer.

Men jag är nöjd iaf med dagens bedrift. Felicia går första dagen på dagis mellan 9 och 14. Å jag fasade lite smått för att få i henne frukost och hinna med alla morgonbestyr, inkl amning å blöjbyten, för att vara på dagis i tid och på BVC i tid. Men allt flöt på utan några strul – så jag hann tom åka och köpa nya kolsyrepatroner innan BVC-mötet, å med 15 min marginal dessutom. Så jag får väl säga att veckans andra utmaning lyckades jag få betyget med beröm godkänt – om jag får säga det själv 😀

Igår var veckans första riktiga utmaning. Då var Felicia ledig från dagis och vi tre tjejer var ensamma hemma då Pappa jobbar. Efter lite strul både med frukost och fm-fika på stortjejen och en massa bärande på lilltjejen under fm så fick vi det riktigt mysigt på em. Då jag och Felicia både hann måla lite tavlor med målarfärg och penslar samt bygga lego. Får nu hoppas på att det bara går bättre å bättre med dessa hemmadagar. Men å vad jag längtar till vår och sommar nu, så att det inte behöver vara ett stort projekt bara för att ta sig ut genom ytterdörren. Utan att man bara behöver öppna den och sedan gå ut.

Nu får jag passa på att vila lite, innan det är dags att hämta storasyster på dagis. Lillasyster har precis slocknat här efter lite lunch nämligen…

Lämna ett svar