Hjo = Sommar och semester

Igår så bar det av till Hjo för ett av sommarens måsten nämligen Hantverksmässan. Det fanns mycket inspiration och det blev lite smått inköpt också. Har massor av nya uppslag nu till en mörk höst att liva upp tillvaron med. Jag och Felicia kommer ha fullt upp att fixa och dona. Tror även att Johan kommer bli lite involverad också. Men mer om det när det lider.

Vi mötte upp ’uddig och ’oria och deras familj (som Felicia säger). Det blev verkligen en heldag. Kändes som att ögonen gick i kors flera gånger att ha koll på var alla fyra ungarna var och samtidigt titta på vad som visades upp av alla hantverkarna. Men jag tror vi lyckades se det mesta ändå 😉 Under en av våra pauser så blev det glass och sedan blev det tid för Minigolf. Var och en av barnen hade sin egna teknik, bäst var helt klar Victoria som spelade utan att fuska och vann dessutom. Sedan kom Ludvig som gjorde också ett riktigt bra spel, lyckades spika på ett par baner. Å sist kom Felicia, fast lika glad var hon ändå 🙂 Hon hade en minst sagt egen teknik. Det liknade mer bandy än golf, å varje gång hon fått i bollen i hålet så tacka hon och bockade 😉

[tube]qf0dk2yV_lc[/tube]

[tube]JMsbYcCT5LI[/tube]

Slutligen avslutade vi med grillning och ytterligare en spelsession med Settlers och Städer och riddar-expansionen. Denna gången var det Johans tur att vinna tydligen…

Inser att det är ett litet populärt foto-objekt bakdelar på denna golfbana – ett gammalt foto ifrån gömmerna https://familjen.zaxmy.com/?m=200906.

Nu till torsdagens stora händelse. Blev inget längre inlägg då om den stora Napp-händelsen i Felicias liv.

På förmiddagen så frågade jag om hon ville åka och hälsa på djuren på Mini-zoo. Vi tjejer kunde ju passa på att göra en liten utflykt så att Pappa kunde få jobba lite ostört. Felicia var snabbt med på noterna och föreslog själv att hon skulle ta med sina nappar och lämna dem till grisbäbisarna och de andra djurbarnen på Zoo:et. Hon deklarerade att hon är ”Stor nu!” Så visst det kunde jag ju inte säga emot. Vi samlade ihop alla napparna i ett stort halsband och gjorde en liten fin rosett dessutom. Felicia passade på att suga på napparna riktigt noga hela vägen till målet, ville inte gå miste om en enda liten sekund. Men väl där så var det det första hon ville göra, var att gå till nappträdet och ge bort sina nappar. Snacka om att liten har blivit stor. Inte det minsta klagomål heller eller separationsångest. Sedan passade vi på att gunga, leka i sandlådan, hälsa på alla gosiga och ogosiga djur, äta en glass och lite till. Det blev några trevliga timmar på zoo:et. Å när vi skulle åka hem så var det heller ingen diskussion om att napparna blev lämnade kvar. Hon sa stolt i bilen att ”Hon är stor nu! Djurbäbisarna får mina nappar.” Snacka om duktigt! På kvällen firade vi detta med en extra stoooor godispåse, som fick ätas fastän det inte var lördag. Men har man gjort en sådan stor grej så givetvis ska detta firas. När det var dags att lägga sig så frågade hon efter nappen en gång, men kom på sig själv att hon numera är stor och att napparna inte var kvar här hemma. Hon somnade utan napp, vaknade en omgång på natten och frågade efter den, men accepterade att hon inte fick någon när jag sa att hon är ju stor nu och lämnat iväg dem och somnade om direkt igen.

Igår var det andra kvällen utan napp och på väg hem ifrån vår spelkväll så lät hon lite mer desperat i rösten när hon frågade efter sina nappar. Denna gången tyckte hon att vi skulle åka och köpa nya till henne. Men hon somnade ändå rätt lätt när vi väl var hemma, ingen diskussion om nappar iaf. Så vi får väl jobba ytterligare några dagar innan hon helt har släppt tanken på napparna. Jag har faktiskt inte sparat en enda napp, inte ens för en nödsituation, alla åkte iväg. Men i värsta fall så finns det några helt nya nappar som jag råkade köpa fel till Isabelle tidigare i våras. Fast det vet inte Felicia om 🙂

Johan lekt ”Karlsson på taket” nu några dagar. Det är ett av våra måste-projekt. Å iom att det är sommar är det mycket trevligare att göra detta projekt än ruggig höst eller kall vår. Det är att fixa till vårt plåttak över sovrumsdelen. Efter 7h tvättande, skrubbande etc så blev det riktigt fint och rent. Det blev tisdagens-dagsverke. Onsdagen så slipades det hej vilt och han hann även med att grundmåla där det behövdes. I torsdags smörjdes sista gojjan på och på kvällen kom första slutstrykningen av den svarta färgen på. (Det har vi dock inte dokumenterat i fotoväg ännu.) Så vilket bra arbete som mannen har utfört. Nu återstår sista strykningen av det svarta. Samt skrubbning och målning av de vita partierna på kanten runt om taket, likaså hängrännor etc. Så det blir nog riktigt snyggt när det väl är klart!

I onsdags så var jag och Isabelle för 5-månaders kontroll. Det blev spruta, inte någon kul sak att uppleva tyckte Isabelle och gallskrek en liten stund efter det andra sticket *stackarn*. Hon växer och gror fortfarande, men hon har trappat av på takten nu. För nu har hon dalat ner till strax över normalkurvan. Så hon börjar nu följa storasysters kurva och storlek som hon var vid samma ålder. 7475 g och 65,2 cm lång samt 42 cm runt huvudet har hon iaf kämpat sig till nu. En annan sak som hon nu bemästrar riktigt duktigt är att vända sig från mage till rygg och tvärtom. Hon är gör det snabbast och enklast via sin vänstersida. Varje gång hon ska sova så lägger hon sig även på vänster sida, om det så är i vagnen eller i sängen. Tydligen så trivs hon bäst att ligga så.

Så det är vad som har hänt senaste dagarna här i vår familj. Nu fortsätter ledigheten, återkommer om ett tag med nya händelser och upplevelser.

 

Lämna ett svar