Har man bestämt sig, så har man

Felicia har lite titt som tätt sagt att hon ska sova utan blöja även på natten. Å det har hon fått. Fast det har alltid slutat i att hon mitt i natten har kissat på sig. Ja det är ju inte så oväntat. Att lära sig ett helt nytt beteende efter att ha haft blöja i hela sitt liv så är det ju helt förståeligt att olyckor händer.

Men igår så var hon väldigt mycket mer bestämdare än vanligt. Hon tom gick och gömde alla sina blöjor för att vi inte skulle få för oss att sätta på henne någon blöja för natten. När vi försökte motivera henne att ha en blöja på sig och att inte kissa i den så ville hon inte höra på det örat. Nej, efter mycket bestämda utfästelser att hon inte ska kissa på sig så somnade hon tillslut i extrasängen vi har ståendes i vårt sovrum. Ja för mamma och pappa ville inte riskera att det skulle bli blött i våra sängar (iom att hon vägrade sova på sitt eget rum denna natt av någon anledning).

Pottan den stod redo precis utanför vaktad av en av hennes spöklampor så hon lätt skulle hitta den ifall det behövdes under natten.

Så hur gick det då? *trumvirvlar* Felicia sov hela natten och det var torrt när hon vaknade också. Så dottern har tagit ytterligare steg för att bli en ännu större flicka! Heja, heja, heja!

 

Tilläggskommentar: Nu har hon även varit ute och slängt hela blöjpåsen i soptunnan. Hon ska vara på det säkra att blöjorna inte dyker upp igen. Likaså ville hon ställa ut tunnan vid vägen för att sopbilen ska hämta den. Men tömning är ju inte förrän fredag om två veckor så hon får vänta lite till där.

Lämna ett svar