Clara-dagen

Efter en väldigt lång vecka, å rätt trist – ingen höjdare att vara under husarrest å därtill ha dålig nattsömn, så valde jag och Felicia att pyssla lite. Hon började prata igår kväll om vilka som ska bli bjudna till hennes kalas, när hon fyller år. Samt hur tårtan ska vara. Å att hon ska ha party-hattar. Ja det blir nog ett skoj kalas… om ett halvår 😉 Men vad passade inte bättre än med en namnsdag idag. Å det är ju Felicia och Faster Hanna som firar sin Clara/Klara-dag idag.

Likaså har Felicia tyckt att vi ska göra trolldeg så hon kan dega, ”Det är skoj!” om man ska tro henne. Men då tycker jag det är skojigare att dega med sockerpasta 🙂 Så idag passade jag och Felicia på att testa lite nya tekniker. Vi hade ingen som helst plan med vårt modellerande. Så det blev verkligen en salig blandning. Jag ville testa att göra rosor, kan ju vara bra att kunna det. Efter lite trix så fick både jag och Felicia till det. Sedan gjorde även Felicia ett träd (den stora gröna grejen med vitt på toppen). Hon kavlade och tryckte ut figurer också, behöver ju inte bara vara pepparkakor som man gör i dem formarna. Så här blev resultatet:

Sockerpastan vi gjorde för några veckor sedan (blogginlägg) är nu slut, så det blir till att göra en ny framöver. Vi har varit nöjda med detta receptet, vi var en aningen fega med florsockret så nästa gång kommer den mängden ökas något.

Våra kreationer skulle ju givetvis pryda något större ätbart. När jag frågade Felicia så var det en självklarhet att det skulle vara en ”uckeadkaka”. Hon brås iaf på sin mamma på en punkt, har lika stort sug efter choklad 😉 Det fick bli en egen påhittad kladdkaka. Vi kallar den helt enkelt Kladdkaketårta.

Kladdkaketårta ca 10 bitar

130 g smör
50 g Riesen-kola
150 g Daim-kola
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl farinsocker
2,75 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och socker tillsammans. Sikta ner de övriga torra ingredienserna och rör tillsammans. Rör till sist ner chokladblandningen. Häll i en bröad och smörad form med löstagbara kanter. In i ugnen på 175 grader ca 40 min. Servera med grädde.

Eftersom vi komponerade ihop receptet lite själva så kan vi ju tipsa om att öka kakao-halten till 5-6 msk. Det kommer vi göra till nästa omgång, det var lite ”mesig” chokladsmak för att bli helt perfekt;-)

*******

Ja som ni ner så är nu prickarna på tillbakagång. De värsta är uppe i ansiktet dock. Kroppen i övrigt är täckt med små, små prickar – men de försvinner nog inom kort nu.

Lämna ett svar