Ögonblick ifrån veckan

Igår var vi nere i Jönköping och firade farmor som fyller ett år mer imorgon, måndag. Det blev både god mat och trevlig sällskap. Gammelfarmor, farmor, farfar å vi var där så klart. Det blev mycket tjo och tjim. Med oss hade vi en present i form av ett förkläde. Har tydligen blivit årets födelsedagspresent. Inte så många fler att fira nu i höst, annars hade det kanske blivit några till vem vet 😉

Har blivit en sådan där jobbig mamma som fastnat i träsket med liknande kläder till döttrarna, för det är ju sååååå sött 🙂 Lite svårt att motstå vissa kläder. Gjorde några ”fynd” för några veckor sedan i Skövdes PoP butik och nu är det hög tid för döttrarna att få bära dessa underbara kläder. Dessa kläderna blir man ju helt klart glad av 🙂

I fredags så hade vi en rätt skön och avslappnad dag. Det blev lite småshoppat på stan och samtidigt passade vi på att ta en varsin glass på restaurang Gyllene måsen. Sedan efter lite proviantering och lunch hemma så packades picnic-korgen och vi drog ut i skogen. Felicia hade nämligen dagen innan, kl 19:30 på kvällen, varit på väg ut med picnickorgen för att göra en liten utflykt. Vid den tiden på kvällen tyckte väl inte vi föräldrar att det var så smart att göra detta. Men bättre tillfälle gavs dagen efter istället. Å som bonus fick vi även sällskap av Axel. Det blev mycket mysigt och skoj. Vi kollade in både svampar och annat smått och gott. Så det blev Isabelles skogspremiär denna dag. Hon verkade också väldigt nöjd, och somnade gott i vagnen på väg hem.

Ja, Isabelle har inte bara lärt sig att krypa senaste dagarna. Hon har även lärt sig att det är roligt att dra i lådorna i köket. Å om hon tar lite spjärn med fötterna mot sargen där nere så går de även att öppna. Dock blir det ett rätt bra schwung när de väl öppnas så hon hänger sedan i en eller två armar och vet inte riktigt vad hon ska göra. Men lika glad är hon för det 🙂 Så nu får skohornet på nytt flera funktioner i hushållet. Mest använt är det till att blocka så att inte någon liten parvel ska ta sig in i förbjudna lådor.

I onsdags startade vi även på barnsång, jag och Isabelle. Det var mycket intressant tyckte lilltjejen. Så vi kommer fortsätta hon och jag och sjunga och spela tillsammans. På eftermiddagen var vi på danslektion med storasyster. Lillasyster fick snällt sitta i ett hörn och titta på när jag och Felicia hoppade, snurrade, rullade etc hit och dit. Enligt informationen som jag fått tidigare så skulle vi föräldrar inte vara med mera än första och sista omgången, men väl där fick jag en annan info och nu ska vi vara med och dansa varje gång. Inte så lätt när minsta dottern inte lär sitta kvar i sitt hörn varje gång. Så jag har nu beslutat att just denna aktiviteten kommer att strykas ifrån vår agenda.

Hepp, dags att försöka sova då då… Minstingen vaknade på nytt igen. Hon är snuvig så det är inte lätt för henne att sova just nu stackarn. Men stora dottern har inget giltigt förfall för att hon fortfarande är uppe. Blir sååååå less på att vi inte lyckas hitta en bra rutin för att få henne att sova för kvällen. Att hela tiden behöva lägga 2-3h varje eviga sketna kväll är inte att föredra. Lillskiten är ju trött!!!

Lämna ett svar