Gott slut och en god början

OK dags att summera ihop sista dagarna av 2011 och även de första dagarna av 2012. Vi börjar med fotona:

I julklapp fick jag (precis som jag önskat mig) en hel del roliga tårtdekorations grejer. Var ju tvungen att testa dem. Å samtidigt så skulle det ju firas att jag och min kära fader blir ett år visare nu inom kort. Så det blev en ”god fortsättnings” tårta helt enkelt. Testade att smaksätta sockerpastan med apelsinessäns och en deg med lakrits. Var ok. Men lakritsen gjorde degen beige. Å det blev lite för tam smak. Apelsinsmaken gjorde att det också förstärkte sötman. Nja, sådär.

Det blev mycket spel på kvällarna. Felicia gillade att spela Vem där? Men det blev väldigt enkelt att vinna över henne, för hon valde alltid Anita. Tyckte hon var finast. Men hon fattade inte riktigt poängen vi försökte förklara för henne 🙂

Nyår firades ståtligt med tre rätters middag och med mycket gott på faten. Mormor och Morfar hade lagt mycket kärlek i maten för denna måltid.

Å så har vi nu varit å bowlat med Felicia för första gången. Ja hon skulle få gjort det tidigare också om hon hade gått och lagt sig utan strul å gnäll och bråk. Men hon lyckades inte förrän efter 5:e försöket. Men bra  blev det när vi väl kom dit. Det ingår nämligen en series bowling på lunchen på O’Learys som vi nu äntligen passade på att utnyttja. Kloten gick inte snabbt fram, men det gick rel rakt. Var faktiskt imponerad att det gick så bra för att vara nybörjare. Kanske nybörjartur?

Isabelles två bissingar i underkäken har växt på riktigt bra nu. Likaså har det dykt upp två nya till i överkäken. Det var därmed hög tid att starta med tandborstning även för hennes del. Å det blev en succé. Hon greppade snabbt tandborsten och vägrade släppa den. Sedan körde hon fram och tillbaka i munnen. Duktigt!

I fredags firade vi en ny julafton. Denna gången tillsammans med farmor och farfar. Vi startade dagen med att ta en promenad ut i skogen där vi även passade på att grilla och njuta av friskluften. Var väldigt mysigt. Isabelle trivdes bra med att sitta på bänken bredvid farmor och storasyster å mumsa på korvbrödet 🙂 På eftermiddagen blev det sedan ny julklappsutdelning. Var och en fick nya leksaker som vi blev mycket nöjda över 😉 Jag ser fram emot att få nya symönster i brevlådan bla. Dagen till ära hade jag och Felicia även testat att baka i min nya form som jag fick av pappatomten i julklapp. En slottsform. För att vara första försöket så blev den riktigt bra.

Så nu är det söndag på nytt igen. Igår så var vi på riddar-prinesess-pirat-disco kalas, då Felicias tvillingkompisar firade att de nu snart är fyra. Å kalasen duggar tätt här nu i januari. Många som blir äldre å snyggare. Men hur jag ska lyckas få ihop kaloriräkningen för att vågen ska peka minus det återstår att se. Men ett måste är helt klart att få ordning på träningen. Så imorgon bitti startar nästa veckas träningsschema på stört. Det får helt enkelt bli morgonträning minst fyra av fem vardagsmorgnar denna veckan. Så jag kommer stå och vakta så att de öppnar simhallen/gymlokalen 06:30 som de utlovat 😉

Får bara hoppas att jag får någon sömn innan också. För veckan som varit har även slagit nya rekord gällande strulighet att få Felicia i säng. Vissa nätter har det inte blivit mer än 5,5h sömn för mig. Det är lite lite… Det trista är att när Felicia inte vill sova då ser hon till att ingen annan kan sova heller. Lillasyster vaknar och tror att det är lekdags å att det är dags att stiga upp. För vad ska man tro när storasyster hoppar och tjoar i mammas och pappas säng? Eller så vaknar hon av att storasyster sitter och vrålskriker för hon inte vill sova tillsammans med mig i gästrummet på våning två. Å ni som varit hemma hos oss, vet att det är en rätt lång bit mellan vårt sovrum och gästrummet på övre plan, å med stängd dörr dessutom krävs det väldiga röstresurser för att tränga hela vägen fram. Men det kan vi väl ändå ge cred till Felicia att hon har, röstresurser alltså. Så när du läser detta Felicia någon gång i framtiden. Så förstår du varför jag och pappa njuter av stilla kvällar och att få spendera timmarna innan man somnar med någon konstruktivt istället för att strula, gorma etc i 3-4h på att du ska sova.

Nu testar vi en ny grej, få se hur den kommer fungera framförallt vecka två. Igår kväll (lördag) så drog vi igång med systemet att Felicia får spara ihop till sitt lördagsgodis. Hon får 1 godisbit om hon byter om och borstar tänderna samt lägger sig utan strul och skrik. Sedan får hon ytterligare en godisbit om hon lägger sig i sin egna säng. Å om hon sedan somnar utan att ha sprungit upp och ner och hit å dit för att hon är törstig, kissnödig om å om igen så blir det ytterligare en godisbit som ligger å väntar på henne morgonen efter. Alla bitar samlas givetvis i en burk å hon får inte äta dem förrän på lördagen eller då vi ger tillåtelse. Så som bäst kan hon få ihop 21 bitar. Men det kommer hon inte lyckas med denna veckan. För efter andra kvällen så ligger hennes status nu på 2 godisbitar totalt. Det var för att hon tog sig i säng, samt la sig i sin egna säng igår. Idag har det inte blivit något tillskott i godiskassan. Få se vad reaktionen blir på lördag när skålen inte innehåller så mycket… Så i bästa fall kanske det går bättre med läggningen om en vecka?

Men nu är det dags att sova. Imorgon ringer klockan 05:30. Å som sagt var träning 06:30. Å sedan ska jag även lyckas väcka Felicia och Johan innan jag går. För på tisdag är det dagis. Å vi hoppas på att en riktigt tidig morgon kanske innebär att vi får henne i säng innan 23:30?

Lämna ett svar