En olycka händer så lätt

Vissa saker kan jag fresta Felicia med. Som t ex Palsternacks och Morotspuré. Hemmagjord givetvis. Den slukar hon riktigt stora portioner av. Fast samtidigt ska hon även visa prov på sin nya kunskaper med att prutta med munnen. Inte så smart att prutta samtidigt som maten finns i munnen. Det är inte bara Felicia som då ser ut som följande:

Felicias Morots och Palsternackspuré (ca 4 smakportioner)
2 morötter
2 palsternackor
1-2 tsk osaltat smör

Skala och koka morötterna och palsternackerna i osaltat vatten. Mixa sedan samman och tillsätt smöret. Ev tillsätt lite av kokvattnet för att få rätt konsistens. Låt svalna något och servera.

Jag har ju berättat om Felicias framsteg med pottan i flera inlägg nu, börjar väl bli lite tjatig ;-). I morse kunde jag ännu en gång njuta av att ta av en helt torr blöja. Inatt hade jag även lyckats matcha in så att pottbesök och matning kunde sammanfalla, så jag kunde sova iaf 3h i streck. Vi gjorde pottbesöket som vanligt när vi gått upp, och sedan la jag Felicia på lekfilten. Sedan gick jag och fixade med vår frukost, kollade till henne lite då och då. Plötsligt blir Felicia väldigt tyst ett tag, när jag kollar till henne så är hon helt orange från topp till tå. Å denna gången är det inte morotspurén. Så det var bara till att bära iväg på henne till badkaret och ta ett tidigt bad…

Kommentera