Upptäcksresande med stor upptäckarlust

Det är verkligen ett heltidsarbete att vara nyfiken och upptäckslysten bäbis. Felicia ger verkligen 100% när det väl gäller. Eftersom hon kommit underfund med att det går väldigt smidigt att ta sig fram genom att rulla runt så kan hon numera ta sig till nya ställen i vardagsrummet. Hon har även börjat att lägga på sig en teknik för att vända sig lite på stället så hon kan ändra riktning på sitt rullande också.

 

Som här, då hon tagit sig från fotots högra kant (det står en lampa där), till den vänstra sidan. En resa på ca 3-4 m. Hon mellanlandade vid vovven. Passade även på att leka lite med klossen som hon kastade iväg när hon fick ett nytt objekt att rikta in sig på. Det kommer många tillrop ifrån golvet också, mest glada. Men ett och annat irriterat tjut kommer. För Felicia vill ju helst att Mamma ska hjälpa henne att flytta henne till de där roliga ställena. Fast där är Mamma rätt trist, om man ska komma till lite häftigare ställen i rummet får man göra det för egen maskin!

Det nya objektet var vedkorgen. (Tur att mamma rensade den för två dagar sedan, så den inte var överfull med tidningar och annat bjaffs.) I sann upptäckaranda måste man ju klämma, känna och även smaka på det nya man hittat. När man sedan nått detta delmål så ligger man även och granskar det väldigt noga och samtidigt så ger man ifrån sig riktigt höga och starka jubeltjut. Tjuten kommer ända nedifrån tårna så höga de är 😀

Här bär resan vidare. Det blev ett litet stopp framför stolen. Efter att ha gjort sin sedvanliga jubeltjut i ca 2-3 min (ända från tårna) så var det inte så skoj längre att kolla på stolen.

Här slutar sedan upptäcktsfärden, inte i jubeltjut, utan i total utmattning/frustration/övertrötthet. Mamma får till slut komma till undsättning och ta upp Upptäcktsresande Felicia från golvet och sätta henne i barnstolen för att käka lite gröt. Det behövs efter en så lång upptäcktsfärd!

Efter att ha fått i sig lite frukost och kämpat länge och väl så somnar Felicia helt utpumpad i mammas säng. Då är både Felicia och Mamma rödgråtna av trötthet. Men om ca 30-60 min så är det dags för nya upptäckter må ni tro…

 

När Pappa kommer hem på kvällen då blir det väldigt skoj. Felicia börjar ju bli lite trött vid den tiden, så även Mamma. Så lite omväxling för dem båda är ju välkommet. Givetvis så släpper Felicia inte Pappa för ett ögonblick då utan vill självklart vara med där han är, och hon blir riktigt sur om hon blir kvarlämnad på lekfilten. Så det blir helt enkelt till att sätta henne i en stol så får hon följa med Pappa vad han nu ska hitta på. Mamma kan då sätta sig lite i lugn och ro och käka kvällsmat och ev läsa tidningen också.

 

(Visst är det sött med en liten bar rumpa som sticker fram…) 😉

Slutligen så har då Felicia lyssnat på Annikas råd för att göra gröten lite roligare att äta. Felicia överhörde nog den konversationen som Mamma och Annika hade för ett tag sedan. Tipset är att hälla i lite Proviva Blåbärsdryck i gröten. Då blir den med ens riktigt god och framförallt färglad! Fast så värst smart är det inte om man vill ha en ren bäbis… (Fotot är på blåbärspuré istället, fast konceptet är detsamma. Men blåbär är en höjdare anser Felicia.)

Kommentera