Borta bra, men etern blir det tyst

Ja mellan badrumsrenovering, träning, kosthållning, lekar, bus, städning, vårsol mm mm så har det blivit lite väl tyst här. Senast vi hördes av så har vi även tagit oss igenom magsjuka i familjen, varit nere och hälsat på hos mormor och morfar (och även tagit med magsjuka dit ner). Nu i helgen har vi varit en natt i jönköping och hälsat på farmor och farfar. Jag och Johan fick chansen att vara på tu man hand och åka och fixa alla grejer till badrummet – äntligen är kaklet bestämt och beställt!

Så här kommer lite blandat ur fotohögen senaste månaden. Märker att det varit rätt lugnt på fotofronten också. Men det får väl förändras nu när det börjar blomma för fullt utanför fönstren och det finns härliga nya fotoobjekt.

Tja, fastän det är strikt kosthållning för mig, så innebär det ju inte att man kan lyxa till det lite då och då. Dessa muffinsen var riktigt smaskiga.

Ja så var våren här nu den kom med stormsteg för ca 2 veckor sedan. De senaste dagarna har vi kunnat njuta av temperaturer på 15-20 grader. Helt underbart. Med vårsolen kommer även all inspiration. Å främst inspiration med att förbättra hemma. Senaste rummet som har fått blivit rejält synad i kanterna är vårt sovrum. Förra helgen så började jag drömma om nya gardiner till sovrummet. Det slutade med att vi möblerade om och började fundera på vilken kulör som skulle passa på väggarna samt vad vi ska göra av den hela långa väggen som nu plötsligt blev fri.

Idag har vi även börjat dra upp mer konkreta planer kring vårt kommande trädgårdsprojekt. Vi behöver ju rädda upp vår mur vi har på baksidan då den håller på att ramla sönder bit för bit. Samtidigt så behöver vi även få lite mer planare ytor, för det är ingen höjdare att klippa gräset på våra kullar. Få se hur vi ska gå till väga. Blir mycket grävande. Det är väl ok, det trista kommer väl vara att vår gräsmatta kommer bli ett stort jordhål – säkert ingen höjdare längre fram på säsongen för oss vuxna, barnen blir väl överlyckliga 🙂

Badrumsprojektet har kommit en bra bit. På bilden visas vårt värmegolv som nu är på plats, den har även blivit täckt helt och hållet. Johans nästa steg är att göra fall så vattnet flyter ner i avloppet som det ska när golvet blir blött. Så det tar sig. Så nu kan vi börja planera inför nästa projekt på övervåningen, dvs Felicias blivande rum. Mycket roligt framöver. Kommer säkert att ta lite annat under tiden också, kul när man är igång och det blir ju så fint efteråt också vilket är ännu bättre!

Isabelle blir bara snabbare och snabbare, hon springer på rätt bra nu. Likaså blir hon bara flinkare och flinkare på att ta sig upp och ner för saker och ting. I förrgår fick jag hämta ner henne från matbordet. Å det är minst två gånger per dag som vi får plocka ner henne från tv-bänken i vardagsrummet. Numera så ligger pallarna plant på golvet, till Isabelles stora besvikelse. I torsdags så hittade Isabelle sin ”bas”röst. Hon gör ett morrande ljud nu. Så mysigt så. Å idag så var det ett klart och tydligt Mamma också från henne läppar. Det var helt klart ett toppen ord 🙂

En annan bra grej med den sköna värmen som kommit är att jag nu kommit ut och kunna springa några rundor i grannskapet. Idag gjorde jag längdrekord, 12,6 km. Dock inget hastighetsrekord. Men så nöjd ändå. Det är roligt att komma ut och springa, för jag får chans att kolla in omgivningen för jag testar av vägar som vi normalt sätt inte åker på.

Lämna ett svar