Hurra för Doktor Anna

Min vän Anna har gjort en stor bedrift nu i sommar. Hon har avlagt sin doktorsexamen inom Ekologi. Imponerande! Å nu har jag äntligen fått chansen att gratta henne på riktigt och inte bara via telefon och brev. Klart tjejen ska ha en tårta! Å det fick ju bli en tårta med lite stil och klass på också som det anstår en filosofie doktor.

Felicia har gjort blommorna och snögubben. Blev riktigt fina!

Tårtan är min klassiska modell (som det börjar bli nu). Chokladbottnar, chokladmousse, hallon, chokladfrosting samt sockerpasta med mintsmak. Den svara sockerpastan köpte jag denna gången och den har en smak av vanilj. Var riktigt smidig att hantera. Sedan testade jag av två nya färger som även ska pryda en kommande tårta om några veckor.

Men jag är inte helt nöjd med resultatet, givet omständigheterna är det över förväntan. Men jag bannar mig själv för att jag glömde kassen med tårtgrejer i Skövde. Allt nerpackat och fixat, står prydligt innanför dörren… Gör inte så mycket nytta där, jaja… Så är det när man är ”liiiiite” glömsk… :-/ Men tur att det går att låna ihop lite smågrejer från släkten 🙂

Annas ena tjej tål inte mjölkprotein så vi gjorde en egen liten bakelse till henne. Bakade kakan med Mildas mjölkfria margarin och sedan testade jag Carlshamn Visp som är mjölkfritt och laktosfritt. Det var ett riktigt gott alternativ till grädde, faktiskt ståret vassare i smak. Krämig och god.

Lämna ett svar