Rockabilly-tårta

För några veckor sedan fick jag frågan att göra en tårta till en Rockabilly fest. En vän fyller 25 och ska fira denna dagen tillsammans med en annan som också fyller detsamma. Å 25+25 blir 50 så varför inte Rockabilly-tema 🙂 Förberedelserna har hållit på i två veckor ungefär. Sockerpasta som ska göras och bottnar som ska bakas. Å så alla figurer som skulle fixas. Eftersom det var två tjejer som skulle firas så fick det bli två skor på tårtan. Likaså för att få in lite Rockabilly i det så blev det lite dansande par gjorda i svarta siluetter. Ja å så får man ju inte glömma Elvis. Men jag vet inte om det syns så tydligt. Festens färger skulle gå i turkos och rosa. Så det kom med även det på ett hörn. Idag var jubilaren här och hämtade tårtan. Roligt när jag fick veta att både hon och hennes kompis skulle ha en svart kjol med vita prickar på – coolt 🙂 Jag hade nämligen inte sagt något om hur tårtan skulle se ut.

Resultatet blev OK. Men jag kan inte säga att det blev som jag önskat. Igår när täcket skulle kavlas ut så gick det helt åt skogen. Den ville inte samarbeta med mig. Hur mycket jag knådade och jobbade med degen och la i mer florsocker etc så fastnade den konstant för mig. Det resulterade i riktigt fula hål och veck. Å det gick inte att rädda upp allt tyvärr 🙁 Men fick gömma så mycket det bara gick under rosa prickarna. Ja å det är ju slutresultatet som gäller. Som avslutning sattes ett svart sidenband runt om.

Felicia sa till mig att hon ville ta ett foto på mig tillsammans med tårtan. Blev några bra 🙂

Förresten glömde ju säga vad den smakar. Tja det fick bli en favorit i repris. Pepparmints-sockerpasta, 3xchokladbottnar, 2xchokladmousse, 2xhallon och chokladfrosting på det.

Lämna ett svar