Blött var det här

Isabelle har verkligen kommit över sin vattenskräck. Hon har ju tidigare varit, milt sagt, förbannad på oss föräldrar som tvingat henne att bada. Å framför allt att tvätta håret.

Men nu har det vänt och det rejält. Igår kväll visade hon tydligt att hon skulle bada. Då hon inte fick göra det på stört blev det mycket tandagnissel. Men tillslut hade hon övertygat mig och fick hoppa i plurret tillsammans med syster. Oj vilket stoj det bli. Massor med plask och stänk. Förvånas över hur mycket vatten som är ok att få i ansiktet eller på huvudet så länge det är syster som skvätter år inte föräldrarna som ska tvätta håret. Det var vissa protester då jag skulle just tvätta håret men det gick förhållandevis smidigt. När det väl var dags att gå upp så totalvägrar Isabelle. Hon vägrar å det bestämdaste att hon inte ska gå upp. Å när vattnet försvunnit så blir det ett ramaskri ej av dess like. Så jag kan konstatera att Isabelles vattenfobi numera är botad.

Ja, hon badade förresten två gånger igår. Morgonbadet togs tillsammans med snuttis i den största och djupaste pölen på dagisparkeringen. Direkt när hon klev ur bilen så hade hon siktet inställt på vattenpölen och gjorde en fokuserad framrusning. Å hon lyckades nå sitt mål. Lyckan var stor när nu mamma inte riktigt var beredd på detta. Hon störtar rakt ut i pölen å hon var nog inte beredd på att gropen var så djup så hon faller pladask rakt fram. Hela hon är helt dyblöt när hon reser sig upp. Oj vad ledsen hon blir när hon inser hur kallt det är. Å till råga på allt så har snuttis blivit dränkt han med. Dumma mamma som inte vill lyfta upp och bära sitt dyngsura barn… Det var bara att trava in på dagis och byta till en ny outfit och torka ur skor och jacka i torkskåpet. Vilken tur att snuttis no 2 fanns torr och välbehållen inne så det blev lite plåster på såren. Tror ni hon undvek vattenpölarna sedan… Nehej klart inte. Hon hade fått lite klädesbrist efter förmiddagens utelek fick jag höra 😉

Lämna ett svar