Glada julen är nu på G

Ja då var det första julfirandet redan färdigt. I helgen har vi haft hela familjen samlad. Riktigt mysigt å kul. Felicia och Isabelle har verkligen passat på att leka så mycket som möjligt med Morbror Oscar och Frida. Å Felicia har också haft mycket bebisfunderingar att prata av sig på Frida med. Vi har även hunnit med årets pepparkaksbak och lite julklappsutdelning. Men vi tar väl det från början, med bilder ifrån några veckor sedan:

Ja då har det hamnat en hel massa färg på mors och fars hus. Vacker värre. Kan bli stil på det vad det lider 🙂

Förra helgen så började vi att prova pepparkaksformarna och gjorde väldigt fina knäckebröd. Väldigt mycket pill. Inte lika smidiga som att göra pepparkakor om vi säger så. Gäller att äta dem med vördnad 😉 Men jag har bra hjälpredor. Isabelle tycker verkligen om att kavla och greja så hon kommer bli en bra bagerska vad det lider.

I förra helgen kunde jag även se lite förvandling inne i huset. Taket i vardagsrum/köksdelen har nu klätts med vitlaserad panel. Snyggt! Känns verkligen som ett rum nu. Garaget har också börjat att ta form i stil med att allt är gipsat och klart där. Så det händer verkligen grejer nu. Inte många veckor kvar heller förrän det är dags att säga att allt ska vara klart. Vecka 7 är inte långt borta nu 🙂 Till denna helgen har golvet levererats och om två veckor så levereras köket. Blir spännande att se alla detaljer komma på plats vecka för vecka!

Ja så var det dags att få till lite julmys här hemma. Pysslat lite ljusstake och krans. Kul att få göra lite extra fint och piffigt här hemma. Första stjärnan hängdes upp för två veckor sedan redan, för den är verkligen så fin.

Å får ju inte glömma att berätta att Felicia och Isabelle bott på sina nya rum i en veckas tid nu. I måndags så flyttade dem in. Vi fixade och donade hela måndagen. Felicia var så duktig så och jag fick inte hjälpa till med att ställa några grejer på sin nya plats på hennes nya rum. Det skulle hon själv göra. Så jag fick bara bära upp grejerna och sedan fixade hon resten. Hon slet verkligen hela tiden. Men å vad nöjd hon var sedan. På kvällen hade vi äntligen lyckats att röja ut gamla rummet och vi fick äntligen möjlighet att börja styla och flytta in Isabelles saker på hennes nya rum. Isabelle blev dock väldigt irriterad och sa argt ifrån på skarpen när jag och Johan skulle bära in hennes spjälsäng till rummet. Det var verkligen inte populärt. Hon hade nog inte förstått att hon skulle få ett nytt rum. Men efter ett tag när alla hjälpts åt att göra det fint så började även hon nog att inse att det var hennes egna rum. Å efter en egen stund att få leka in sig lite så somnade hon riktigt nöjd i hennes säng på sitt nya rum. Felicia sov också sin första natt på sitt rum. Men det var verkligen svårt att komma till ro för henne så det slutade med att jag fick också inviga nya rummet och sova där under natten. Men sedan har det gått bra. Båda tjejerna stortrivs med sin nya tillvaro och de leker lite själva på varsitt håll, men de leker också mycket tillsammans på de olika rummen. Vi har även tagit bort grinden till övervåningen nu. Så det är fritt fram för Isabelle att ta sig upp och ner nu också. Faktiskt riktigt skönt. Inser att det inte blivit några efter bilder på tjejernas nya rum. Så det får helt enkelt fixas nu under veckan. Många roliga detaljer som självklart ska visas.

I torsdags kväll anlände då mormor och morfar inför advents/julfirande. På fredagen kunde tjejerna njuta av lite kortare dagis dag och vi föräldrar fick chansen att fixa lite ärenden efter jobbet utan att behöva stressa hem. För både hämtning på dagis och matlagning fixade sig automagiskt. Lyxigt värre! Senare på kvällen anlände Morbror Oscar och en lite bulligare Frida än vad vi är van vid. Väldigt skoj att träffas igen och se utvecklingen 🙂

Igår var det dags att samla på sig lite extra julstämning. Var ju inte så svårt. Gnistrande vackert på utsidan av huset, med vit fin snö med ett fint puder över hela trädgården. Familjen Engström fick kolla in bygget för första gången, vilket gav ett högt betyg. På eftermiddagen så blev det stora pepparkaksbaket. Vi var många som hjälptes åt så det gick förhållandevis snabbt och vi fick till en rejäl skörd. Sen blev det julgröt och vi fick smaka av en väl lagrad julmust. Avslutningsvis så blev det även en liten paketutdelning. Vi träffar ju inte Engströms under jul eller i så nära anslutning till det så därför var det ju roligt att byta klapparna nu när de fick möjlighet att se reaktionerna ifrån barnen. Å reaktionerna lät sig inte vänta. Isabelle hon var så mäkta stolt när hon fick sitta på sin egna nya cykel. Hon växte närmare en halv meter så stolt hon var. Å Felicia hon var så nöjd över sitt nya lego som fick. Hon gick genast upp till sitt rum och satte sig att bygga. Ja vi föräldrar blev inte heller besvikna över våra klappar. Ett nytt sällskapsspel. Hoppas få möjlighet att spela det under julen och kommande ledighet. Familjen Engström har väl anat att visst tema på sina klappar nu, mycket babysaker blir det 🙂

Idag har vi haft en skön adventssöndag här hemma. Gustav kom över och åt lite middag med oss. Passade på att testa en kommande tårta inför kommande julfestligheter. Mer om dess innehåll kommer senare. Lite modifikationer och sedan kommer den vara perfekt vad det lider 🙂

Å nu är det söndag kväll. Laddar inför imorgon nu. Väskan är packad, biljetten är införskaffad. Imorgon drar jag, tjejerna och mormor till Göteborg och hälsar på djuren på Universeum. Ska bli skoj med en liten utflykt. Sedan blir det fullt fokus på julpyssel, julklappar och städning närmsta veckorna. Blir kul det med!

Kommentera