Mycket lussande

Oj vad det har varit lussande här hemma senaste dagarna. Direkt när tjejerna har kommit hem ifrån dagis så ska de vita klänningarna på. Så söta så! Så går de runt och sjunger en liten truddelutt. Å vi får heller inte ta av kläderna vid mat utan de ska vara på hela kvällen 🙂 Även om Isabelle inte kan sjunga texten till Sankta lucia så är det den som hörs gnolas och nynnas på lite lätt när storasyster klämmer i lite mer ifrån tårna. Så fint så!

En annan sak som har varit ett genomgående tema denna veckan är arbete med jultårtan till jobbets julfest. Även om jag tycker att jag gjorde en enkel design så var det mycket arbete med att fixa allt som skulle vara i och på tårtan. Men resultatet blev riktigt bra. Två Tomteluvor fyllda med Frödinge tårta goes Pepparkaka (bytte ut kakaon mot pepparkakskrydda istället), Baileys och chokladfluff, mandariner, Italiensk Marängsmörkräm samt Marshmallowsfondant. I smörkrämen la jag i lite apelsinessence. Använde prinsessbakformen så jag fick hattformen. Resultatet blev väl godkänt både i smak och utförande.

Ikväll blev det lite mer lussande. Denna gången i kyrkan. Det var julfest där och de hade satt ihop ett riktigt fint julspel. Med medverkande från både ung och gammal. Riktigt fint och stämningsfullt. Om man fick sitta ner och njuta dvs. Isabelle hon hade för mycket spring i benen och kunde inte sitta still någon längre stund. Så jag kan förklara varför vi inte syns så mycket i kyrkan just nu. Det är inte lönt för vi får ändå inte lyssna på vad som sägs för vi måste springa efter en förrymd dotter hela tiden. Vi återkommer om ett år eller så.

Men idag har vi blivit en mer i hushållet igen. Far har nu flyttat in för att kunna jobba med huset. Imorgon levereras köket och då ska han börja bygga. Det är bra att han får lite praktisk erfarenhet för om några veckor börja nya jobbet. Är faktiskt väldigt imponerad över honom och även mor. De söker var sitt jobb. Första för Far någonsin. Å så får han det. Å Mor hon ringde runt och hittade ett ställe hon känner att hon kan trivas på. Å så åker hon dit och får även hon erbjudande om att börja jobba där. Precis med sådant som hon brinner för just nu jobbmässigt. Så istället för att ta husbygget lite i lugn och ro avsluta innan det nya tar vid så blir det till att lite hastigt och lustigt dra igång med det nya. På lördag jobbar mor sista dagen på gamla jobbet. Sedan kommer hon upp också. Sedan kommer de få bo här fram tills huset står klart och kan flytta igen. Det är väl bra att de får acklimatisera sig lite till Igelstorp och Skövde 🙂 Å även vänja sig vid småbarnslivet på nytt 😉

En reaktion på “Mycket lussande”

  1. Vi tycker inte att det gör något med en springande tjej i kyrkan. Vi har en unge som drar hit å dit också. Nils behöver lite tjejer i hans ålder;-)

Kommentera