God jul!

Nu så har vi firat och njutit av en riktigt god jul här hemma i Igelstorp. Riktigt mysigt, trevligt och roligt. Å med oss i firandet hade vi Mormor, Morfar, Farmor, Farfar, Faster Matilda och Gammelfarmor Runa. Ja å så givetvis Tomten! (Å han har lovat att han ska komma tillbaka redan nästa år igen!)

Tjejerna har verkligen fastnat för you tube. Så mycket som finns där att titta på. Populärast just nu, eller den film som det utgår ifrån är Gummibjörnsången. Riktigt enerverande sak för föräldrarna om vi säger så… Men men…

Sedan kommer även lite bilder ifrån lördagens och söndagens pysslande här hemma. Lite godis blev det ju. Riktig mumsig sådan dessutom. Följande sorter gjorde vi detta året:

  • Knäck
  • Rocky road (recept)
  • Lakrits/Choklad bit a la Ernst (recept)
  • Polkagrisfudge (recept)
  • Saffranstryffel (recept)
  • Chokladkola
  • Marsipanrosor (Felicia gjorde fina)
  • Marshmallowsklubbor

Så det blev verkligen gott och blandat. Bäst gillar jag Ernst-godiset, näst efter kommer Polkagrisfudgen. Men kan ärligt erkänna att jag nog inte är så mycket för den vita chokladen ändå. Så saffranstryffeln blir det kanske inte någon repris på så. Polkagrisfudgen har vit choklad den med, men det måste vara mintsmaken som förhöjer den till oanade höjder 😉

I lördags kväll kom även mor hit. Det blev muntra tillrop av alla här. Å Mor kan nu njuta av att ha jobbat sista arbetsdagen i Osby och har nu en riktig långsemester. Lyxigt värre!

Söndagen blev det mycket fix och pyssel. De sista julklapparna skulle göras och även nya kjolar till tjejerna. Å inte att förglömma maten. Givetvis blev det juldopp med. Å för att det skulle bli extra lyxigt fick döttrarna varsin morgonrock och nattlinne som Mormor knåpat ihop. Fin, fint! Det gick de sedan och myste i resten av kvällen.

Så kom äntligen julafton. Å alla gäster, alla klappar och Tomten! Det blev en riktigt toppendag.

Isabelle hon var något vaksam på tomten till en början med. Ville inte alls gå nära honom. Gömde sig bland godishögen istället eller bakom farmor 😉 Men när det sedan var dags för paketutlämning så blev hon plötsligt mer nyfiken och ville självklart hjälpa till att ge Tomten paket som skulle läsas på. Men hon var inte riktigt lika säker på att lämna paketen till rätt person. Vissa tog hon till sig själv och andra gav hon till helt fel personer. Pappa fick även ha lite koll på sina paket för att hon gick och tog hans och la i sin hög 😉

Tomten var väldigt finurlig och hade tagit med sig ett förstoringsglas med lampa på så att han kunde se bättre. Fast han behöver nog fixa nya glasögon till nästa år för det var väldigt svårt att läsa för honom ändå.

Isabelle hon blev väldigt nöjd över sina julklappar. Första klapparna som öppnades var en med hårklämmor. Så hon skulle direkt sätta i alla i håret. 10 stycken fick plats utan några problem. Sedan nästa paket som öppnades var en randig rosa/svart tröja och matchande byxor till det. Ja varför vänta med att prova när man kan göra det direkt. Så hon satte genast igång med att ta på sig det. Hon hann inte ens ta av sig klänningen utan tröjan fick komma ovanpå. Lite klumpigt men hon var nöjd. Dock tyckte vi att hon kunde ta av sig sina byxor innan hon tog på sig nya så då fick det vara 😉 Lite andra grejer som hon fick var cd-spelare, Tuta och Kör skiva, docka och lite filmer. Å en stor klapp blev det med innehållandes en vattenleksbana. Pappa var nog mest ivrig att bygga ihop den. Än så länge är det inget vatten i den, men jag antar att den snart är fylld.

Felicia hon blev också väldigt glad över sina klappar. Det var lite högt och lågt. En Ken docka, en prinsesseltandborste, en golvlampa, my little pony grejer, lego och lite kläder. Ja det var verkligen mycket fina grejer och hon var så tacksam över dem. Sedan försvann hon iväg till sitt rum och satt och fixade och pysslade. Så skoj! Å det var många som hjälpte henne med att bygga nya legot också.

Isabelle slocknade på 1 min när vi väl la henne på kvällen. Å Felicia hade inte svårt att somna hon heller.
[tube]WFbdilwr3b4[/tube]

Så från oss alla till er alla en riktigt God Jul!

Lämna ett svar