Ett superbt avslut och en bra start!

I lördags åkte Mormor och Morfar vidare för att fira nyår hos Oscar och Frida. Vi andra stannade kvar här hemma för att invänta nästa gäster. Fast först blev det lite annat fixande… För historien gällande popcornsincidenten är inte riktigt slut än. För under veckan så har Isabelle haft feber och bitvis rätt hög sådan. Likaså har hennes andedräkt blivit allt mer illaluktande. Så i lördagsmorse så ringde jag sjukvårdsupplysningen på nytt och efter lite pratande med dem så blev det på nytt en tripp in till sjukhuset. Så där fick jag och Isabelle spendera förmiddagen och delar av eftermiddagen. Det blev en ny kik i näsan. Denna gången med lite mer verktyg. Kan väl sammanfattas till ”Inte så speciellt populärt…” Men men, fortfarande inte någon mer popcornkorn synligt. Iofs positivt. Men då hon var väldigt varig i bihålorna (antagligen en biverkning efter popcornincidenten) så fick vi med oss ett recept på Kåvepenin hem. Efter mycket om och men fick vi tag på medicinen och kunde åka hem. Sedan var det ju det här lilla dilemmat med att få i medicinen i ungen. Inte så att hon med glädje käka upp det. Inte med den smaken. Å efter att ha kämpat i ett dygn och större delen av innehållet i håret eller på kläderna (väldigt klibbigt dessutom) så fick vi vända oss för lite mer hjälp igen och fick en ny sort utskriven till oss. Den gick något smidigare ner i magen mha lite drickyoghurt. Så nu hoppas vi att detta avslutar popcornincidenten och vi kan hitta på något mer spännande på lördagarna än att spendera dem på akuten…

Ja, men efter vi kommit hem så kom Robert, Jessica och Birk. Tjohej vad skoj! Det var verkligen inte igår vi sett Robert. Å vi hade ju inte fått chansen att träffa hans tjej och ej heller hans lille kille. Ett riktigt trevligt initiativ att bjuda in sig till nyårsfesten här och dessutom vara här någon extra dag för att umgås med gamla vännerna. Tjejerna tyckte det var spännande med en liten bäbis. Båda var mycket snälla och måna om att Birk skulle ha något att leka med och att han inte tappade sin napp. Även om Isabelle bitvis glömde bort sig och inte tänkte på att det inte var en docka utan en riktig bäbis.

Å så kom nyårsafton. Å vad passade inte bättre än att ha sitt slutmål på sig. Den rosa prickiga klänningen passar perfekt numera. Å jag njöt av att ha den på mig. Å tjejerna snoffsade sig riktigt fina de med. Felicia fick ha hårsmycket som Ebba hade när vi gifte oss. Hon var så nöjd över detta. Å tidigt på eftermiddagen kom övriga gäster och vi fick tid till både god fika, sällskapsspel och trerätters middag. Riktigt mysigt och gött att fira in nya året med nygamla vänner! Det har hänt lite senaste åren med vår grupp, blivit en aningens större med både stora och små kärlekar 🙂 Men vi har lika skoj, alla är nog lika galna och tokiga och bjuder på sig själva. Skönt med sådana vänner!

Nu har alla gästerna åkt hem. Vi har tagit en väldigt lugn och slapp dag. Isabelle hon var så trött så hon la sig ståendes mot soffan och slocknade här precis 😉 Imorgon börjar vardagen igen. Mormor och Morfar kommer tillbaka och sedan börjar dagis igen. På torsdag kommer målaren hit som ska göra fint i mormor och morfars hus. Nästa vecka börjar morfar nya jobbet. Sedan är det två födelsedagar varav ett jubileum på 60. Å nu börjar även planeringarna ta vid för Felicias och Isabelles kommande födelsedagskalas. Gäller att börja planera i tid för det lär bli stressigt ändå mot slutet.

Ps. första två kakorna testade ur julklappsboken jag fick som heter Sweet dreams. Det blev en ”Syndig nougattårta” och ”chokladmakroner med lemoncurd”. Mumma! Boken gör än så länge skäl för sig namn 😉 Kommer fortsätta att baka ifrån den kommande två veckor har jag en känsla av. Måste ju hitta lite nya favoriter att variera med 🙂

Kommentera