I väntan på våren

Nej jag är verkligen inte flitig här just nu. Tiden bara försvinner bort i rasande fart helt enkelt. Är väl så när man har massor av roliga saker att förgylla den med.

Ja det har ju hunnit vara påsk och lite till sen senast. Här har det varit bullbak, påskpysslande och även lite annat pysslande. Felicia börjar nu utöka sina sy/designidéer till att inte bara innehålla snuttisar utan nu har hon gått på lite mer avancerade modeller som att fixa finklänningar till Barbie-dockorna. Tycker verkligen det är skoj hur hon går in för det och hur hon omsätter sina idéer. Blir nog bra inför framtiden. Isabelle hon är också väldigt kreativ. Måla är skoj. Laga mat är också riktigt roligt. Dega med leran ooo vad skoj. Å snickra! Wow! I helgen så hjälpte hon till när Johan skulle fixa till en hylla här hemma. Hon var så stolt när hon fick på sig hörselskydden och fick hålla i hyllan medan han sågade. Å hon var väldigt duktig på att ge honom de saker han behövde, hon har bra koll den lilla jäntan.

Hon ökar ordförrådet mer och mer. Men det är ännu rätt litet. Men varför satsa på enkla ord när man kan köra på ”Krokodil” direkt istället. Så det är ett av inneorden just nu 🙂 Isabelle är verkligen konstant i rörelse också. Hon älskar att vara ute och leka. Grannen har fått upp sin studsmatta för säsongen. I helgen blev det därför premiärhoppat där för båda tjejerna. Isabelle har nu rätta tekniken och hoppar. Så det har hänt ännu mer på motoriken sedan i somras. Det enda som inte hänt något med är oräddheten och dumheter som att sticka ut till gatan så fort hon får möjlighet. Får hoppas att det avtar snarast. Annars blir det ännu mindre gjort denna sommaren.

Felicia jobbar mycket på bokstäver  och siffror nu. Vi smugglar ofta in lite enkla mattefrågor och hon har rätt bra koll på enkel addition och subtraktion nu. Hon tycker det är skoj att göra sådant. Fast hon vill inte lära sig läsa nu för då har hon ju inte något att göra när hon kommer till skolan… Hennes stora fokus just nu är att hon ska bli stor. Å stor är man när man börjar Mulle. För henne innebär det helt enkelt att hon blir det till hösten 🙂 Då ska hon ha hål i öronen har hon tänkt sig. Det har inte föräldrarna godkänt ej heller övervägt öht. Men hennes argumentation var att hål i öronen får man ha när man är stor. När jag pekade ut att jag är ju ännu större än barnen som går på Mulle och jag har inga hål i öronen. Varpå svaret kommer ”-Vet du Mamma?! Det är bara för att du är för feg!” Hopp… så så är det… Ja när hon blir stor ska hon också flytta hemifrån. Då ska hon flytta ner till Mormor och Morfar. Hon och Mormor kan ju dela ett rum tillsammans. För det är ju lite illa att de numera har så litet hus. Det var ju bättre med huset i Osby för där hade det ju funnits plats så hon kunde haft ett eget rum. Hon tycker att Mormor och Morfar gjort ett rejält nerbyte med att bygga detta lilla plutthus. Å det finns ju inga stora stenar att leka på heller (som det fanns vid gamla huset).

Men vi njuter av att ha Mormor och Morfar nära. Är så lyxigt att bara gå fem minuter och sedan är man framme. Vi njuter. Å vi får bra extra hjälp när det krisar på jobbet och man får stanna kvar lite längre. Då hämtar Mormor gärna på dagis! Lyx helt enkelt!

Nu får jag säga natti natt. Imorgon är det del 2 i min löparskola. Ska bli ny teknikträning. Jag håller på att slipa till ett nytt löparsteg nu. Det är rätt stor skillnad mot förra. Å guuuuuuuuud vilken gryyyyyyymmmm träningsvärk jag har i vaderna nu. Å nu är det ju bara knappt 6 veckor kvar till varvet. Tjihooo, blir till att slita järnet sista tiden mao.

2 reaktioner på ”I väntan på våren”

  1. Härligt att det funkar att titta på dina bilder utan krångel nu. Jag lyckades skymta ett par lampor över ett middagsbord, blev lite kär. Vad är det för snygga lampor? (Antar att det är i dina föräldrars hus)

  2. Mmm mycket smidigare nu. Japp det är föräldrarnas nya kökslampor. Finns att köpa på LjusExperten. Blir säkert snygga hemma hos er med 🙂

Lämna ett svar